Donderdag 27 December 2012 at 3:27 pm
Traditioneel is restjesdag geboren, ofwel de derde kerstdag. Deze keer moest ik ook wat nieuws maken. Entrecote was wel over, maar soep niet. En als je dan toch bezig ben mag iedereen zijn eigen soep kiezen.
Wel weer met dat lekkere zelfgemaakt ijs.
Woensdag 26 December 2012 at 3:19 pm
Tweede kerstdag van 2012. Traditioneel komen vrienden weer genieten van een acht-gangendiner. Of worden er negen, of tien? Ik hou de tel niet meer bij. Zoals je kan zien, hebben de voorbereidingen geholpen.
Ook met de foto's is het snel gegaan. Ik begin aan de volgende reeks van 10.000. Deze reeks begon op 5 juli 2010, met opmaken van mijn geld.
Ook het zelfgemaakte vruchtenijs vond gretig aftrek.
Dinsdag 25 December 2012 at 3:18 pm
Eerste kerstdag lekker genieten van een hele hoop gerechten. Je krijgt alleen dat voorgezet wat je ook echt lust.
Vergt iets meer creativiteit van de kok. Maar het is wel allemaal gelukt.
Zondag 23 December 2012 at 3:15 pm
Zelf proberen een visquiche te maken. In cakevorm, van o.a. courgette. Alvast als voorbereiden op de kerstdagen. Dat scheelt op de dag zelf weer.
Prachtig gelukt, alleen moeilijk snijden. De plakken blijven niet makkelijk heel.
Zaterdag 15 December 2012 at 3:14 pm
Een grote Duitse supermarkt begint met diepgevroren kreeft te verkopen. Dat moet je natuurlijk even proberen. Zie hier het resultaat.
Gelukkig had ik wat hulp bij het opeten. We vonden het weer erg lekker.