Donderdag 23 Februari 2012 at 5:05 pm
Ken je dat? Geen zin om te koken. Geen zin om die boodschappen te doen die je nodig hebt voor een uitgebreide maaltijd. Wat doe je dan? Je koelkast inspecteren en je behelpen met een paar restjes.
Een snel eenvoudig en lekker recept. Enige verbetering die volgende keer nodig is om genoeg zout te gebruiken. Een worst is toch minder zout dan de aardappelschijfjes nodig hadden.
Zaterdag 18 Februari 2012 at 11:15 pm
We eten weer bij Johan. Dit keer kookt Ead. Dat is sowieso feest. Eten zo lekker dat t niet zou misstaan in een restaurant. Een Thais restaurant. Ik heb weer een paar foto's gemaakt van alle gerechten. Die vertellen genoeg verhaal. Het is gewoon genieten.
Aan het einde van de maaltijd hebben we extra feest gemaakt door Ead haar kadootje te geven.
Of eigenlijk meervoud, kadootjes. Mooie afsluitbare glazen schaaltjes. Die kunnen tenminste tegen al die gekleurde en gekruide gerechten die Ead maakt.
Mooie schaaltjes. Goed uitgezocht en bijna niet aan te komen. Bijna, want ons is t gelukt.
Vrijdag 10 Februari 2012 at 11:15 pm
artikel 02
Ik ben met mijn nieuwste kookboek de Franse keuken aan t uitproberen. Voornamelijk probeer ik mooie kippen uit de oven te bereiden. En voor de test nodig je wat vrienden uit voor een diner met een paar gangen.
Bospaddenstoelensoep is eenvoudig zelf te maken. Een roux aanslaan, bouillon erbij, paddenstoelen even aanbakken en in de soep. Klaar! Oh ja, ik heb wel gesmokkeld met een paar extra spekjes.
Hier is ie dan, de Kip l'Orange. Net uit de oven.
De kip van de andere kant. Deze was heerlijk gaar en smaakvol. OOk de glans van de huid is goed gelukt. Alleen goede foto's maken en tegelijk voor je gasten zorgen gaat lastig. De foto had mooier gekund. Maar ja, de lekkere kip moet ook worden geproefd. Dus die ging voor.
Als je met soep begint dan kun je net zo goed klein kaasplankje maken. Zoveel moeite is dat niet. En het is gezellig bijpraten onder t genot van wat kaas. Een lekkere port ontbreekt uiteraard ook niet.
Een klein bordje met desserts past hier ook prima bij, een gestoofd peertje, wat ijs en je hebt een grand dessert. Een kleintje, dat wel.
Vervolgens de koffie toe. De gasten hadden gezorgd voor likeur, Café Marekesh. Ook erg lekker. Maar we hebben ons ingehouden en slechts de halve fles leeg gemaakt.
Zaterdag 04 Februari 2012 at 4:35 pm
Winterbanden en de eerste echte goede verse sneeuw. Wat denk je? Dat is vroeg opstaan en sporten! En vroeg was het zeker. Zeker voor mij. Om half tien stond ik al buiten op een parkeerterrein. Onderweg om de auto te parkeren en een paar foto's te maken.
.
Toen dacht ik dat het wel leuk zou zijn om uit te proberen hoeveel grip winterbanden eigenlijk geven. Dat in combinatie met een 4x4-aandrijving geeft inderdaad veel grip. Na een rondje of wat met 40 op de teller wist ik t wel. Deze auto ligt als een huis op de weg.
Ik heb handschoenen aangedaan. Van die dunnere zodat ik nog foto's kan maken. Maar met -18 graden is dat toch echt te weinig. Ik ga snel weer naar de auto om op te warmen. Gelukkig lukt ook dat in deze auto prima.
Het is prachtig buiten. Die paar mensen die buiten spelen, kijken elkaar met een blik van verstandhouding. Wat is die natuur toch mooi in de sneeuw, denk ik dat die blik betekent. Alsof -18 een soort verbintenis geeft. Een geheim, extra spannend.
Later in de middag mag ik met mijn zus op pad. In een dorp bij Leiden een paar pannen van marktplaats kopen voor mijn andere zus. Op de polderwegen is de sneeuw nog aanwezig. Onderweg kom je de lijnbus tegen. Erg breed is de weg niet, maar de auto houdt robuust koers. Ondanks dat er iemand naast mij gilt dat de sloot dicht naast de kant ligt. Natuurlijk belanden we daar niet in.
Op de terugweg nog een mooie foto van een boom. En wat een beest van een auto in winterweer. Gewoon lekker. Misschien moet ik vaker zo vroeg opstaan.
Hmmm, ehhh, Nèhhh. 