Kerst 2011 - tweede kerstdag

Maandag 26 December 2011 at 11:33 pm

Kerst is voor ons gezellig samen zijn en een lekkere maatlijd gebruiken. Deze dag is dat met vrienden. De foto's van het eten laat ik je hier zien.

Amuse op een nieuw lepeltje
Eendeborstfilet met zelfgemaakte balsamicostroop
Wildbouillon - met zuurkool en spekjes
Garnalen en champignons in dikke saus op een bedje van tagliatelli en sla
Citroenspoom - herkenbaar van gisteren
Vocht voor in de spoom
Kom probeer eens een camera en zet t koken op de foto
haricot verts in een spekrolletje
Gezellige kaarsen
Fotogenieke kaars - bij gebrek aan vergeten foto's van t hoofdgerecht
Kaasplankje
Licht grand dessert - met bekende vruchtencrumble
En natuurlijk met dessertwijn
Je kan ook voor slagroom erbij kiezen
Het was dit jaar extra lekker
Dit jaar een eenvoudiger hoofdgerecht. Dat gaf meer tijd voor de gerechten er omheen. Vooral voor de sausjes. Dat blijkt ook uit de complimenten. Dit jaar staat hoog in de noteringen.

Geen reacties

Kerst 2011 - eerste kerstdag

Zondag 25 December 2011 at 11:33 pm

Kerst is voor ons gezellig samen zijn en een lekkere maatlijd gebruiken. Deze dag is dat met familie. De foto's van het eten laat ik je hier zien. Soms is dat voldoende verhaal.

Dit jaar een kerststal
Carpaccio
Carpaccio van zalm
Een beetje carpaccio - stel je voor dat ie t niet lust!
Net te laat - de tomatensoep
De witte wijn
Coquilles met lekker saus
Citroenspoom
Bijzondere -bruine- wijn
Sperciebonen
Oma's dikke frieten
Kaasplankje
Vruchtencrumble
Diverse ijssoorten en de crumble
Uitgebreid genoten van een heerlijke maaltijd. Daarna een fijne film gekeken.

Geen reacties

Peter presenteert prachtige pizzas

Zaterdag 17 December 2011 at 11:15 pm

We eten weer bij Johan. Peter kookt. Maar ja, wat ga je nu koken als je niet veel kookervaring hebt? Dat is een lastige vraag. Dus beginnen we met een makkelijkere vraag, wat vindt je lekker? Pizza!
Nou dat was makkelijk. Dan ga je dat toch ook koken? En zo bedacht zo gedaan. Erg leuk gevonden. Peter presenteerde prachtige pizza's.

Gewoon simpel met een kant-en-klare bodem, kant-en-klare tomatensaus en verse ingrediënten. Vervolgens twee pizza's tegelijk in de oven en dit is het resultaat. Heerlijk smullen en prachtige foto's.

De open haard aangestoken
Pizza kip, salami en shoarma
Je begint met die bodem...
Na de olijfolie smeer je tomatensaus als basis
Vervolgens de ingrediënten er op zoals kip, ui en paprika.
Als laatste de kaas er op leggen
Champignons kan ook prima, met de kaas er op
Kerstboom met lichies
De pizza is klaar!
En nog een...
Tien pizza's verder hebben we toch echt genoeg gegeten. Het past niet meer...
Zo fijn als iets zo buiten je verwachting zo goed lukt. Prachtige pizza's. Heerlijk, lekker en te veel. Snel weer doen!

Eend bij MJRMJR

Zondag 11 December 2011 at 10:15 pm

Vrijdag heb ik afscheid genomen van mijn Opel Vectra. Met een mooie kilometerstand ingeleverd. Gelijk ook maar de kilometerstand van de Insignia gefotografeerd.

De kilometerstand van de Opel Vectra bij inleveren
De kilometerstand van de Opel Insignia bij ophalen
Insignia V6 onder de motorkap
De volgende dag rondjes rijden en overal de auto laten zien. Hierbij een foto onder de motorkap gemaakt.

Ik zou zaterdag ook naar Duitsland rijden. Maar het minder goede weer houdt mij tegen. Uiteindelijk ben ik dat dus op zondag (vandaag) gaan doen. Dat ging eigenlijk heel soepeltjes. Via Emmen naar Duitsland gereden. Omdat de navigatie mij die kant op stuurde. Daarna krijg je een heel stuk A31. Dan kun je tenminste een beetje doorrijden. Ik heb t niet harder dan 200km per uur gehaald.
De auto kon wel harder, maar de weg leende zich er niet voor. Teveel op- en afritten met mogelijke auto's. Dus alert blijven. Volgende keer kijk ik wel hoe hard de auto kan. Want met 200km per uur merk je nog helemaal niets.

Uiteindelijk bij mijn zus aangekomen. En natuurlijk mag zij ook een stukje rijden. Dat gaat prima. Ook de Duitse snelweg wordt uitgeprobeerd. Al snel tikken we de 170 km per uur aan. "Dit is geen goede auto voor mij" zegt ze, "Het gaat allemaal te gemakkelijk.". Een beter compliment kon ik niet krijgen.

Gebakken appeltjes
Ontdooide eend
Gevuld met appeltjes en saucijs
Veenbessen
Broccoli
Gebraden eend
Onderkant van de eend
Klaar om te snijden
Na het snijden
UItdeelmomentje
Uiteindelijk was dit ook wat overbleef, het was genoeg...
Daarna terug naar huis en mag ik aan t werk. Weer de gevulde eend maken. Zie de foto's.
Nu ik beter wist wat ik kon verwachten, zag ik ook dat deze oven veel warmte verloor met opendoen en omdraaien. Een uurtje langer in de oven en de eend kwam er prachtig uit. Bovendien smaakte ie ook weer erg lekker. Ook volgens de andere eters.

Geen reacties

Eend - gevuld met appel en saucijs

Zaterdag 03 December 2011 at 11:25 pm

Ik had geluk. Bij die Duitse supermarkt hebben ze eend in de aanbieding. En ik heb meeëters gevonden die willen komen helpen! Wat wil je nu nog meer. Heerlijk toch. Kijk naar de foto's.

Eend in de oven
Eerste gerecht - een amuse van verse kaas
Vissoepje met garnalen en lente-ui
De eend op tafel, klaar om te serveren
Snijwerk in uitvoering
Dit is het karkas wat overblijft
Speciale vis bereidt - misschien een beetje veel
Kaasplankje
Voor een van de genodigden heb ik vis klaar gemaakt. Het was misschien wat veel, al die kabeljauw en de groenten. Het zorgde voor de komende dagen in ieder geval voor een lekker gevulde vissoep.
Het dessert staat er niet. Het werd gezelliger en de foto's werden vergeten.