Afscheid van collega

Donderdag 27 Oktober 2011 at 9:44 pm

De eerste collega waar wij echt afscheid van gaan nemen in de reorganisatie. Het zal een feest worden. Ze wil al een tijdje op een mooie high tea trakteren. Nu, dat is gelukt.

gedekte tafel
met drankjes
van de zijkant
details van bord
Mooie streepjes spekkoek
Het was een emotioneel afscheid. Met mooie verhalen van diverse collega's en haarzelf. Ook mooie cadeau's. Het is de eerste collega in een reeks. Ook wij hebben flink last van de bezuinigingen. En deze collega's gaan allemaal vrijwillig wat anders doen. Mooi hoor als je kunt kiezen.

Geen reacties

Restjesdag

Vrijdag 21 Oktober 2011 at 7:49 pm

Ik hield restjes over van vorige etentjes. Die heb ik samengevoegd tot een hartige taart. Met een paar blaadjes overgebleven bladerdeeg. Je hebt zo heel makkelijk ineens een broodje gecreëerd.

Klaar voor in de oven
Klaar voor in de oven
 Klaar voor in de oven
Makkelijk toch, dat koken. En ook zo fotogeniek.
Het was wel heel veel en heel machtig.

Geen reacties

Eten met collega's

Donderdag 20 Oktober 2011 at 9:33 pm

Vandaag weer eens uit eten met collega's. Het is fris buiten. Dat merken we goed. Want buiten staan we eerst biertjes te drinken bij plein 19. Daarna naar het restaurant. Ik had geen camera meegenomen dus heb ik de foto's met telefoon genomen.

Carpaccio
eten111013.jpg
eten111014.jpg
eten111015.jpg
eten111016.jpg
eten111017.jpg
eten111018.jpg
Bij het vertek blijkt een van de collega's zijn tas kwijt. Alles afgezocht maar niets gevonden. De tas van collega is gestolen. Net een nieuwe telefoon, nieuwe bril en werkspullen. Erg vervelend. Frustrerend ook. Je blijft als kip zonder kop rondlopen en zoeken naar je tas.
Helaas nooit meer iets van vernomen.

Geen reacties

Gasten op diner

Zondag 16 Oktober 2011 at 11:29 pm

Je hebt zo'n Duits merk supermarkt met leuke aanbiedingen. Dan moet je ook eters hebben die helpen met opmaken. Dat leidt tot de volgende foto's.

Poten en borst van de eend
Slibtongen
Witlof volgens frans recept
Aardappeltjes ook uit de oven
Sinaasappel met sinaasappelkwark
De eend was moeilijk in zijn schaaltje goed te krijgen. De tijdsduur van de beschrijving klopte niet erg. Door alle gerechten in de oven had ik ruim de tijd voor een goede bereiding van de sliptongen. Die vond ik dan ook erg goed gelukt.

Het was allemaal erg lekker.

Geen reacties

Eten bij Johan

Zondag 02 Oktober 2011 at 11:29 pm

Weer gaan we eten bij Johan. Dit keer mag Jeroen koken. Hij maakt vis uit de oven. En dat eten we in de tuin. De oven wordt alleen wat minder warm dan verwacht, dus eten we iets later. Aardappeltjes en groenten konden gelukkig nog iets langer worden warmgehouden. Hoewel de boontjes wel wat overkookt waren.

Vis uit de oven met tomaten
Ik heb de tuinbonen met spekjes mogen maken
Die appelcrumble is toch erg lekker - nog een keer!
Onder de zonneluifel is ie erg rood
Kersen erbij
En dan ijs, alles op een bord - Dessert
Het is toch nog erg lekker zo, onder de luifel. Toch gelukt, zo laat in het buitenzitseizoen.

Geen reacties