Oogst verwerken

Zondag 31 Juli 2011 at 11:21 pm

Ik moet plek maken voor de nieuwe oogst van dit jaar. Dus ik heb 10 potten met bramensap gemaakt.

Lekker hoor - bramensap
Het was wel weer veel werk. Met de sapcentrifuge was t iets minder werk, maar toch, je staat al snel 2,5 uur sap te persen.Maar lekker dat t is!

Geen reacties

Ead kookt

Zondag 17 Juli 2011 at 11:20 pm

Ead kookt bij Johan. Johan kan zelf niet koken. Dus komen wij naar Johan om een keertje bij hem te eten. Hopelijk starten we hiermee een fijne traditie.
De keukenEerst de keuken, dit is het werkterrein waar Ead haar kunsten mag uitvoeren.
Eieren friturenDe gerechten die Ead maakt zijn allemaal erg Thais. Beter dan de meeste restaurants. Dit wil ik ook allemaal wel kunnen maken. Nu alleen de recepten nog. Gelukkig heb ik het bereidsproces alvast op de foto gezet. Erg leuk om te zien, en om te doen.
Eieren klaar - nu de kip
Goed door het beslag halen
In de frituurpan
Kijk ze eens sudderen

Tsja, je zal maar worden gevraagd voor t proeven. :-)
Rundvleesreepjes door Ead
Thais visgerecht - géén soep!
Lekker kip
Varkensvlees
Koriander en een pan
Tafel vol gerechten
De kip, bij de grootste kipeetster
Dessert - grote Bossche bollen
Appelflappen
Bossche bol uitgepakt
Het was allemaal erg lekker. En erg gezellig voor herhaling vatbaar. Ik ben benieuwd wie de volgende keer kookt.

Geen reacties

Verjaardagsbarbecue

Zaterdag 09 Juli 2011 at 11:12 pm

Rode phoon - lekker met phrik nam plaEen verjaardagsfeest geven is altijd gezellig druk. Meestal probeer ik zoveel mensen uit te nodigen dat ik genoeg tijd heb om foto's te maken. Helaas ging dat dit jaar anders.
jarig110702.jpgEr kunnen 12 tot 15 mensen tegelijk komen barbecueën. Dus meestal probeer ik iedereen in twee of drie keer uit te nodigen. Dit keer was maar een klein groepje van de eerste genodigden in staat om te komen. Dus ik dacht dat met dat slagingspercentage de rest ook zou reageren. Helaas konden alle anderen wel. Hoewel, helaas...
Eigen stoel meegenomenHet was heel druk en heel gezellig. Alleen de foto's zijn er bij ingeschoten. Ik heb er drie. En dan nog van de visite die niet buiten mocht komen. ;-)
Ik heb ontdekt 22 mensen paste ook! Wel lekker warm zo'n barbecue in het midden.

Geen reacties

Afstuderen zusje

Donderdag 07 Juli 2011 at 11:17 pm

Mijn zus ging afstuderen. Het was een klein stukje rijden. Gelijk een goede test voor mijn inmiddels gerepareerde auto. Eens proberen of ie 3 uur achterelkaar kon rijden. Heen was t belangrijkste. Daarna heb je anwb. ;-)

Gelukkig was er niets aan de hand. Op tijd aangekomen, met voldoende ruimte voor een kop soep en een broodje, wachtten wij op mijn zwager. Samen naar de presentatie van een voor mij bijzonder onderwerp. Van de presentatie en de receptie toon ik maar twee foto's. De rest is voor de feestgangers zelf.

De presentatie
Mooie oorbellen kado
Diner in Indiaas restaurantDaarna gingen we eten in een Indiaas restaurant. Dat ligt om de hoek. Het restaurant heeft Kohinoor van India. Een beetje dubbel volgens mij. Want de Koh-i-noor, die diamant, is al uit India. Ach, je kunt maar duidelijk zijn.
Ze hebben een mooie website waaruit je goed kan opmaken wat je kunt verwachten van het eten. Ik was vooraf al enthousiast. En als je dan de foto's ziet, dan blijkt wel waarom. Mooie kleuren en het smaakte ook nog eens heel lekker.
afstuderen110704.jpg
Naanbrood
Vleesgerechten
Dampende schaal
Kijk eens wat ik kan
Dessert met vruchtjes
Chocoladetaart
Mangoijs
afstuderen110712.jpg
Het was heel gezellig. Buiten was het lekker warm en voor de dames ruimte om veel in te kopen. Ik ben gewoon op een bankje van de mensen gaan genieten. En van een heerlijk ijsje. Om vervolgens in het restaurant naar alle gekochte kleding te mogen kijken.

De terugweg ging ook voorspoedig. Zelfs een kwartier sneller terug dan heen. Nu mocht ik wel overal 130.

Geen reacties

Huiskamerconcert - Sandy Dee

Zaterdag 02 Juli 2011 at 11:14 pm

Ik ben uitgenodigd voor een huiskamerconcert. De optredende artiest is Sandy Dane. Ze heeft een leuk idee uitgevoerd om 100 huiskamerconcerten in 100 dagen te gaan doen. Sommige huiskamers worden achter elkaar op dezelfde dag bespeeld. Zo ook de huiskamer van Johan.

De gitarist
Sandy Dane
Intens geconcentreerd
Sandy zingt
Maathoudend
Met passie
Fijne gitarist
sandy_dane110708.jpg
Moeilijke foto
Laatste liedje
Heel bijzonder om een huiskamerconcert mee te maken. Dat wil ik wel vaker, zo klein de muziek horen. Erg mooi. Dank Sandy.

Geen reacties