Paasdiner 2011

Zondag 24 April 2011 at 11:00 pm

Wat wil je eten? Een hele normale vraag. Maar stel die niet aan alle 12 eters tegelijk. Dus heb ik de vraag aan één gesteld en werd het antwoord: Lamsvlees.
lamsbout - ene kantNu, dat is gelukt. Een heel mooi groot stuk lamsvlees gekocht en langzaam in de oven laten garen. Het smaakte ons weer heerlijk.
lamsbout -andere kantDe voorbereidingen kostte weer een stuke rozemarijnstruik. Aangezien dat al een hele bos is, maakt dat niet zoveel uit. En het vlees gaat er zo lekker van smaken.
Salade met garnaaltjesDat geeft ons ondertussen de tijd om een stukje voorgerecht te eten. Mijn zus heeft dit keer de wisky-cocktail mogen maken. Lekker koken moet je natuurlijk wel een keer uitproberen.
Alternatief voorgerechtNiet iedereen is van het uitproberen. Sommigen doen liever wat ze kennen. Hoewel ze dat natuurlijk ooit ook een keer uitgeprobeerd hebben.
Een heerlijk zelfgemaakt voorgerecht - de toast-smeerworstvijfdubbeldekkerGelukkig kan bij deze oom heel veel aan de tafel. Ook een volledig pak toast aan elkaar smeren. Van het naar binnen proppen heb ik ook foto's! :-)
Alleen laat ik die hier niet zien. :-)
Lamsbout - mooi gegaardNa een tijdje is die lamsbout dus wel klaar. Hoe goed klaar is altijd maar de vraag. Je probeert eens wat, steekt er af en toe een thermometer in. Kortom, creatief reageren.
Meer zelfbouw eten Net als dit kind. Die zit naast de vijfdekker-bouwer. Die wilde ook iets moois met zijn eten. Leuk hè?
Lamsbout - mooi gegaardZoals je ziet is de test geslaagd. De lamsbout ziet er prachtig uit. Het snijden en uitdelen begint. De eerste geluiden zijn uitstekend.
Mooi rosé van binnen De lamsbout is gaar en mooi rosé. Veel verder garen had van ons niet gehoeven. Voor de eters die bij mij komen en wel gaar willen, dat zat er ook aan. Dat is het mooie aan een groot stuk vlees!
Pasen was op deze manier weer zeer geslaagd. We hebben er zelfs weer een familiefoto aan overgehouden.

Geen reacties

Risotto uitproberen

Zondag 17 April 2011 at 11:00 pm

Zelf gemaakt risotto-voorgerecht  Ik wil wel eens wat nieuws proberen. Ik las overal recepten voor risotto en het moeilijke inkoken. Nu blijkt dat helemaal niet zo moeilijk. Het is wel veel werkt. Gelukkig heb ik ook een creatieve manier gevonden om de risotto mooi om mijn bord te presenteren. Gewoon in een soufflebakje.
Lamskroon met een kervelkruimdekje Het hoofdgerecht mocht er ook zijn. Een lamskroon met lekkere broodkruimdekje met kruiden. Genieten!
Creatief geplaatst - let u ook op de wijn? Na een creatief voorgerecht zal ook het hoofdgerecht creatief op het bord verschijnen.
Gelijk de heerlijke wijn eens in beeld gebracht. De goede kijkers kunnen ook nog nèt een bakje met overheerlijke saus onderscheiden.Geen reacties

Verjaardagsfeest met diner

Zaterdag 09 April 2011 at 1:38 pm

Wat een prachtig jaar. Weer dezelfde verjaardag mogen vieren.

Zo dankbaar een mooie foto van een kind Nu gevierd met meer vrienden tegelijk. Met zijn allen aan tafel.
Ham en meloen, te haastig gefotografeerd Eerst Meloen met rauwe ham. Een heerlijke klassieker. Blijft gewoon een goed recept.
Heerlijke - asperges, ham, ei, saus, aardappeltjes Daarna... Heerlijk en gezellig asperges gegeten. Die waren heel vers uit brabant. Ook superlekker.
Tulpen uit - of liever ín Creatief met camera. Je leent je camera eens uit. En wat blijkt. Er stonden mooie tulpen.
En meer Sja, je blijft een vent. Was mij niet zo opgevallen. Gelukkig heb ik de mooie foto's nog! ;-)
Snoepen bij de koffieDaarna lekker wat te snoepen bij de koffie.
Aahhh, dat was lekker!

Geen reacties