Paasdiner 2011
Zondag 24 April 2011 at 11:00 pmWat wil je eten? Een hele normale vraag. Maar stel die niet aan alle 12 eters tegelijk. Dus heb ik de vraag aan één gesteld en werd het antwoord: Lamsvlees.
Nu, dat is gelukt. Een heel mooi groot stuk lamsvlees gekocht en langzaam in de oven laten garen. Het smaakte ons weer heerlijk.
De voorbereidingen kostte weer een stuke rozemarijnstruik. Aangezien dat al een hele bos is, maakt dat niet zoveel uit. En het vlees gaat er zo lekker van smaken.
Dat geeft ons ondertussen de tijd om een stukje voorgerecht te eten. Mijn zus heeft dit keer de wisky-cocktail mogen maken. Lekker koken moet je natuurlijk wel een keer uitproberen.
Niet iedereen is van het uitproberen. Sommigen doen liever wat ze kennen. Hoewel ze dat natuurlijk ooit ook een keer uitgeprobeerd hebben.
Gelukkig kan bij deze oom heel veel aan de tafel. Ook een volledig pak toast aan elkaar smeren. Van het naar binnen proppen heb ik ook foto's!
Alleen laat ik die hier niet zien.
Na een tijdje is die lamsbout dus wel klaar. Hoe goed klaar is altijd maar de vraag. Je probeert eens wat, steekt er af en toe een thermometer in. Kortom, creatief reageren.
Net als dit kind. Die zit naast de vijfdekker-bouwer. Die wilde ook iets moois met zijn eten. Leuk hè?
Zoals je ziet is de test geslaagd. De lamsbout ziet er prachtig uit. Het snijden en uitdelen begint. De eerste geluiden zijn uitstekend.
De lamsbout is gaar en mooi rosé. Veel verder garen had van ons niet gehoeven. Voor de eters die bij mij komen en wel gaar willen, dat zat er ook aan. Dat is het mooie aan een groot stuk vlees!
Pasen was op deze manier weer zeer geslaagd. We hebben er zelfs weer een familiefoto aan overgehouden.
Geen reacties