Beeldententoonstelling

Zondag 27 Februari 2011 at 9:00 pm

Wij hebben een beeldend kunstenaar in de familie.
beelden1102001.jpg Met een groep wordt regelmatig een expositie gehouden. Binnen de familie is de vraag gesteld of wij eens wilden komen kijken.
beelden1102002.jpg Voor mij is dat gelijk een goed gelegenheid om te proberen een mooie foto te maken. Dat bleek nog best lastig.
beelden1102003.jpg Er staan mensen in de weg. Er is tegenlicht.
beelden1102004.jpg Ik moet bedenken om mijn witbalans beter in te stellen.
beelden1102005.jpgAllemaal constateringen die ik op deze dag niet goed bedacht.
beelden1102006.jpgDat komt ook omdat de reis hiernaartoe nogal chaotisch is verlopen.


beelden1102007.jpg Eerst de reis naar de expositieruimte. Die is in Schagen. Ik rij op tijd weg, met het idee in de middag gezellig te kunnen borrelen en rustig weer terug te rijden.
beelden1102008.jpg Dat ging helaas anders. Onderweg op de A9 bleek een groot ongeluk te zijn gebeurd en werd mijn reis met 2 uur vertraagd.
beelden1102009.jpg Ik hoorde op de radio van de fileinformatie, over het ongeluk. Ik dacht dat het ongeluk in de andere rijrichting was gebeurd.
beelden1102010.jpg Toch stond ik even later heel erg vast.
beelden1102011.jpg Dat gebeurt dan op een moment dat je net hebt gekozen een bepaalde afslag niet te nemen.
beelden1102012.jpg De afslag zou naar een omweg leiden. En aangezien men voor mij reed, dacht ik dat t wel door zou blijven rijden.
beelden1102013.jpg Niet dus.


Eenmaal in de buurt van het ongeluk bleek dit toch op de andere rijbaan te zijn gebeurd. Een ernstig ongeluk.
beelden1102015.jpg Je probeert niet te kijken, maar doordat het zo stilstaat voor je doe je dat onwillekeurig toch.
beelden1102016.jpg Inmiddels gingen al meer rijbanen aan onze kant open. Dus het verkeer kon weer doorrijden.
beelden1102017.jpg Snel gas gegeven en doorgereden.


Wat ook niet hielp is dat het inmiddels hard was gaan regenen. De weg vinden met regen is al een stuk lastiger.
beelden1102019.jpg Twee uur later dan gepland, maar nog op tijd, was ik bij de expositie.


Over de expositie zelf ga ik niet veel vertellen. Alle foto' s die je hier ziet spreken voor zichzelf.
beelden1102021.jpg Je kan de beelden en foto's wel kopen en bestellen. misschien wil je zelfs wel naar een nieuwe expositie toe.
beelden1102022.jpg Kijk daarvoor op de website van de kunstenaars, de steenvrouwe.
Geen reacties

Leuke kilometerstand

Donderdag 24 Februari 2011 at 11:00 pm

BijnaKijk, een bijzondere kilometerstand.


Jaaa, bereiktLangzaam kruipt de teller naar veel zessen.


En nee, scherper werd t nietHeel erg makkelijk foto's maken was dit niet. De foto is ook niet erg scherp.


Geen reacties

Toon de musical

Zaterdag 19 Februari 2011 at 11:00 pm

Op (datum) mocht ik naar het theater om Toon de musical te bekijken. Vooraf al veel over gezien, gelezen en gehoord via de media. Ik ben niet echt een musicalfan, of een Toon Hermansfan. Maar ik heb wel al veel stukjes van Toon Hermans gezien en die zijn leuk. Vooral na een documentaire en de DVD-box die is uitgebracht, raakte ik zeer geinteresseerd in Toon Hermans.Toon de musical

Alex Klaasen ken ik ook al langer. Ik heb al eerder over Alex stukjes geschreven. Ik vind hem fantastisch allerlei typetjes kunnen uitvoeren. Met die informatie kon/kan deze musical alleen heel groot worden.

Toon de musicalIn het begin van de voorstelling zit je nog op vanalles te letten. Hoe is de houding van Alex als Toon, hoe komt hij over. Gedachten dwalen voorbij: "Het is toch geen Toon; Nu stapt Alex uit zijn rol; Hee, ik zie twee gezichten, uitleg over Toon en de cabarettier Toon.". En dan ineens grijpt het stuk je. Je kijkt niet meer naar de maker, maar je gaat de cabarettier Toon Hermans zien. Nog maar af-en-toe schitterd Alex Klaasen door het beeld. De timing raakt afgestemd op het aanwezige publiek. Steeds meer komt de kracht van de stukken van Toon Hermans naar voren.

Tot het publiek ordinair gaat reageren. Die eigenlijk alleen bekende 'top50' stukjes van Toon willen zien. Meegaan doen met de timing en intonatie. Omdat ze dat allemaal kennen van TV-uitzendingen. Superirritant is dat. De kracht van Alex is juist om met de moderne tijden een nieuwe timing met het publiek op te bouwen. Niet alle oude stukjes maar na te bauwen. 

Toch was het een zeer geslaagde musical. Ik heb weer meer over de persoon Toon Hermans geleerd. Ook over het maken van cabaret. Alex kan zichzelf mooi wegcijferen als persoon en het karakter van het stuk fijn weergeven op toneel. Met dit voorbeeld, Toon Hermans, is dat zeer knap. Ik ben dan ook benieuwd wat Alex hierna gaat doen. Hij is zo snel zo goed geworden, dat de verwachting in zijn kwaliteiten ook bij mij erg is gestegen.

Geen reacties

Eten bij mijn neef

Zondag 06 Februari 2011 at 11:00 pm

Een tijd terug kwam mijn neef bij mij eten. Een afspraak die is begonnen doordat we toch iets misten. Vroeger kwam je elkaar vaak tegen voor de muziek. Dat kan best een vervolg krijgen.

Dus met de navigatie aan naar zijn huis. In een keer goed gereden. Het lijkt heel wat omrijden omdat het hemelsbreed op de kaart niet eens zo ver is. Let op de kleuren
Presentatie is belangrijk
Beter is de foto niet, de kleuren en smaak wel
We hebben gezellig kunnen bijpraten. Ondertussen kreeg ik een hapje te eten. Neef mocht zelf koken. En dat ging helemaal prima. Presentatie is een vaak vergeten onderdeel van het eten. Hier fijn toegepast.
Het eten zelf was erg smaakvol en zeker om nog een keer te doen.Geen reacties

Kees Torn - loze woorden

Woensdag 02 Februari 2011 at 11:00 pm

Een voorstelling van Kees Torn is bijna niet na te vertellen. Het blijft ongelooflijk spannend hoe ie nu weer zijn taalkunsten toepast.

Kees Torn - Loze kreten

Maar je hoeft dus niet te proberen iets te reproduceren. Ik wacht op de dvd's of de tv-voorstellingen. Ik zou ze graag nog een paar keer terug zien.

 

Geen reacties