Tweede kerstdag 2010

Zondag 26 December 2010 at 10:55 pm

Sja, wat kan ik vertellen. Ik heb gewoon weer heel lekker gekookt.

Speciaal voorgerecht - garnalen en zalm
"Vissoep met chantarellen"
"Brood gebroken"
"Pastei met fruits des mer"
"Spoom"
"Entrecote"
"Gesneden entrecote - mooi rose"
"Grand dessert"

Het was lekker, gezellig en meer daar mee bezig dan met het eten fotograferen. Dat geeft ook niet. Ik denk dat je zo genoeg hebt gezien.Geen reacties

Eerste kerstdag 2010

Zaterdag 25 December 2010 at 10:55 pm

Traditioneel eet ik eerste kerstdag bij mijn familie. Toch wordt de traditie iedere keer een beetje aangepast. Dit jaar is dat de locatie anders.
Speciaal voorgerecht
Amuse
Gezellige kaarsen
Fijne soep
Coquilles
Spoom
De boom
Voorbereiding op hoofdgerecht
Lekkere rosbief
Hoofdgerecht
Bordje met kaas
Bord met dessert


Het eten was er niet minder lekker om. En het was erg gezellig.

Geen reacties

Niet uit het raam - het werkt wel

Dinsdag 14 December 2010 at 11:29 pm

Ik ga niet teveel over NUHR schrijven. Je had er gewoon bij moeten zijn. Heerlijke onzin om naar te kijken.
Niet uit het raam

Herkenbare onzekerheden van mannen op leeftijd. Of het verhaal nu wel of niet serieus is bedoeld, dat maakt mij niet uit. Ik snap deze humor. Ik kan er om lachen. Dat is al goed genoeg.Geen reacties

Kerstboom weggegeven

Zondag 12 December 2010 at 7:49 pm

We hebben heel wat moeite moeten doen, maar dan heb je ook wat. Een kerstboom uitgegraven.

Hoe halen we die er nu uit
Met veel gezaag
Veel moeite
Eerst de dikke zijtak eens weghalen
Oh ja, ik heb een multizaag
De boom is al bijna los
Past de kerstboom wel in de auto
De kerstboom past precies

Ik hoop dat het een mooie kerstboom wordt.

Geen reacties

Verjaardagsdiner

Zaterdag 11 December 2010 at 11:41 pm

Ik ga graag eens eten bij Zebedeus. Dit keer met mijn oom, om zijn verjaardag te vieren. Eerder kon ik niet en iedere gelegenheid om uit eten te gaan is een goede gelegenheid.
En nou... dat was dit zeker. De kok was zich aan het uitleven. Bleek het nog een goede bekende te zijn ook. Met allerlei soorten van lof hebben we verteld hoe blij wij met de maaltijd waren. Hier een kleine reportage.

heerlijke wijnAls eerste begint een goede maaltijd met een goede wijn. En dit was een hele fijne wijn voor een redelijke restaurantprijs. Zo wil je nog een keer terug als t bevalt. Vaak doet t dat ook, vandaar dat ik zo vaak als ik kan dit restaurant bezoek.
penne met zalmHet ene voorgerecht was een bord penne met zalm. Achteraf nog best veel om zo als voorgerecht voorgeschoteld te krijgen.
eendeborst in gerookte thee De eendeborst in gerookte thee was heel bijzonder. Ik hou wel van eendeborst. Deze combinatie leek heel raar, maar smaakte erg goed.
wildDe naam van dit gerecht ben ik ff vergeten. Maar het was bijzonder opgemaakt. Ondanks dat ik er niet zo bijzondere foto van heb weten te maken.
lekkere biefstukEn dan de biefstuk. Zeer goed gebakken, voorgesneden, met heerlijke saus. Dit gerecht heb ik extra langzaam gegeten om van te kunnen genieten.
Heerlijke mousse en ijsVan de desserts weet de kok ook iets prachtigs te maken. Hoe bedenkje dat je zo een klein wekpotje gaat gebruiken?
Drie verschillende soorten chocolademousse
De drie verschillende soorten chocolademousse was helemaal een winnaar. Eentje met sinaasappel, met kaneel en met peper. Die laatste was raar en lekker tegelijk. Chocolademousse met een zeer pittige nasmaak. Prachtig!

Dit was wel een heel mooie manier om een verjaardag te vieren. Dit keer heeft Zebedeus, en die voor mij bekende kok, een heleboel punten verdiend. Snel nog een keer gaan, kijken wie er mee wil!

Geen reacties

Theater door Maarten Ebbers

Vrijdag 10 December 2010 at 11:31 pm

Tussen alle etentjes door ga ik ook nog wel eens naar het theater. Hier naar Maarten Ebbers.
Maarten lijkt een ietwat sukkelige jongen. Met een soort zitkussen bouwt ie op t podium een stukje huiskamer na.
Gelukkig kan ie een leuk stukje gitaarspelen. En ook de opening met een heftig rocknummer is erg prettig. Veel vaart lijkt er niet in de voorstelling te zitten. De grapjes tussendoor zijn net aan het kwinkslagenniveau ontstegen. Gelukkig maakt ie dus heel fijne liedjes. Ik gun Maarten nog een seizoen om zijn kleine kunsten verder te verbeteren. Want veel van die kleine kwinkslagen, samen met de liedjes, maakte toch een heel ontspannen theateravond.

Geen reacties

Dineren met vrienden

Zaterdag 04 December 2010 at 10:22 pm

Simpel maar lekker, uit hét franse kookbook een kippetje gemaakt. Met een soepje vooraf. Dat is nog eenvoudiger te maken. Maar o zo lekker.

Eenvoudig te maken maar zeer smakelijke vissoepMet een beetje verse kruiden lijkt een soepie al heel snel zeer professioneel gemaakt. Een kunst die ik misschien vaker moet leren toepassen.
Lekker kippetjeHet kippetje was ook lekker gebruind. Zo ouderwets en toch zo lekker. Geen omkijken naar, tijdje in de oven, ting! En klaar.
ZijaanzichtVoordat ik wist hoe goed het kippetje was gelukt, moest ik wel wat foto's maken. Stel je voor dat ie heel erg lekker is. Dan wil je daar hele lekker uitziende foto's bij.
Andere zijIk vind dat wel gelukt. Nu vaker een simpel kippetje op tafel zetten. Het was nog best lastig om een goed kippetje te kopen. Met al die supermarkten die geen hele kip meer verkopen. Ook lastig is voldoende eters erbij vinden. WIe dient zich aan?
Stukje zalmEen viseter kreeg een stukje zalm. Gewoon eenvoudig uit de oven. We zouden tenslotte eenvoudig eten voor het bijpraten.
IJstaartAls dessert heb ik een fotogeniek ijstaartje gevonden. Gewoon af en toe goed opletten met de aanbiedingen. Zo met de feestdagen komt dat zo maar goed uit.
Geserveerde ijstaartHet is ook maar hoe je het zelf verder aankleed.
Hier de zijkanten dichtgesmeerd met slagroom. Omdat het kon. :-)

Geen reacties

Pech - met sneeuw

Zaterdag 04 December 2010 at 6:20 pm

Sneeuw, heftig spul zo in deze winter. Voor je het weet glij je uit. Of glijdt een ander uit. Dat gebeurde mij dus.
zie je t?De foto's zijn misschien een beetje donker. Ook later heb ik geen betere foto gemaakt. Nog onder de indruk van de gebeurtenis. Bovendien was het laten repareren ook erg snel georganiseerd.
best donkere fotosWat is er gebeurd:
Een andere auto draaide de straat in. Ik zag de auto mijn kant op glijden. Ik probeerde nog weg te rijden, meer naar de rechterkant. Helaas, het mocht niet baten. Met een flinke "bonk" raakte de ander mijn auto. Mijn gemanoevreer maakte wel dat ik 'maar' achterin werkt geraakt. Waarschijnlijk heb ik zo erger voorkomen.

Geen reacties

Bijbabbelen - ramp in het theater

Vrijdag 03 December 2010 at 10:13 pm

Soms kies je iets, maanden eerder, omdat je dacht dat t leuke cabaretiers zouden zijn. Niets is minder waar. Misschien heb ik hier overheen gekeken. Maar Wilko Terwijn is echt volkomen ruk. Dat is die irritante voice-over. Nooit meer kiezen! Zo, ik hoop dat ik het nu onthou.

 

Natuurlijk spelen meer cabaretiers mee. Dus dan zal het wel meevallen. Dat moet t zijn, wat ik dacht toen ik dit bestelde. Helaas, inmiddels heeft Arie Koomen een flinke allergie bij mij opgebouwd. Hij maakt die schreeuwerige reclame voor zijn winkel. Nou, hou JOUW spullen dan ook maar. Mijn winkel was het al niet en nu zeker niet meer. Die troep wil je niet eens met zo een schreeuwlelijk. Blijkbaar was Sylvester de leuke cabaretier van dat duo.
Arie is weliswaar de meest ervaren cabaretier van dit trio, maar zijn reclamespotjes verpesten alle lol die ie heeft verzonnen.

Menno Stam was wel aardig. Een beetje langzaam maar betere grappen. Misschien kiest hij nog een keer een leuke collega om dingen mee te doen.

Geen reacties