Foto's maken bij feest

Zaterdag 27 November 2010 at 10:33 pm

Ik mocht een paar foto's maken bij een familiefeest. Omdat ik zulke mooie foto's maak. En dat is natuurlijk waar. :-)
Om jullie ook daarvan mee te laten genieten heb ik de foto's van het eten hier geplaatst. Die van de familie zijn ook mooi geworden, maar die ga ik niet plaatsen. Misschien levert dat teveel bekendheid op voor die mensen. Dat kan ik ze niet zo maar aan doen.

Dus hierbij het eten. Een amuseWij werden uitgenodigd om een uitgebreid diner te volgen in hoeve Kromwijk. 
De kaart met alle gerechtenGezellig met familie en vrienden werd het trouwdagjubileum gevierd. Bij binnenkomst hebben we elkaar allemaal welkom geheten.
De dungesneden hertenhamNa een poosje konden we plaatsnemen voor het eerste gerecht. Dat was de amuse van rundertartaar.
Heldere runderbouillonTussen de gerechten door, de namen staan op de kaart en bij de foto's, hebben diverse aanwezigen hun wens ten gehore gebracht door voordragen van een stuk of met een liedje. De gastheer en -dame hadden ook voor een muziekje gezorgd. Een eigen orkestje, een duo, dat smartlappen verzorgde. Erg fijn om te zien.
Zelfgemaakte familieklokAl die feestuitingen staan op de foto, maar die bevatten mensen dus zie je hier niet.
Aangestoken door alle aanwezigenBehalve dan de klok. Die was makkelijk zonder mensen te fotograferen.
ZeebrasemfiletHet kado van de kinderen was misschien wel het mooiste en ontroerendste kado. Zij waren naar alle oude, bekende plaatsen van vroeger in Nederland gereisd. Die plaatsen hadden ze uit het familiealbum. Op die plek maakten zij een foto van zichzelf. Al die foto's waren in één grote lijste geplaatst. 
RunderentrecoteEen prachtig gebaar. Hier had duidelijk wat werk ingezeten. Lijkt mij ook erg leuk om gedaan te hebben. Ik kan mij de voorpret helemaal indenken.
Een klein grand dessertHet eten was voortreffelijk. Alleen de naam van het dessert deed mij de wenkbrauwen optrekken. Hoe kan je een klein 'Grand dessert' presenteren. Ja, zoals op de foto. Maar toch, had t dan de drie ijsjes genoemd. Net zo nuttig. Creativiteit met namen moet t restaurant nog opdoen.
Snoepjes bij de koffieBij de koffie kwamen kleine stukjes taart. Dat was ook mooi en lekker. Speciaal die nog extra gefotografeerd.
KoffieEn met de koffie kwam er een einde aan een hele gezellige avond.
Waar ik uit privacyredenen dus niet meer over ga vertellen dan dit.
.

Geen reacties

Shabushabu in Den Haag

Woensdag 24 November 2010 at 12:00 am

In Den Haag naar Shabu Shabu geweest, alweer. Lekker Japans eten. Kleine hapjes maar wel heeeel veel. Natuurlijk weer mijn camera mee. Toch weer die 35mm lens uit proberen.
De shushi
De gebakken zalm
Ik vermoed de biefblokjes
Visballen
Entrecote
Meer sushi
Andere hoek
Wel met stokjes eten!
Minder scherp
Lekker lichtsterke lens
Volgens mij zijn het weer heel behoorlijke foto's geworden. Veel oefenen dan krijg ik ook met deze lens prachtige foto's. Want het scherpte-dieptevlak is wel heel erg dun met deze lens.

Geen reacties

Dagje Sneek voor de foto's

Zondag 07 November 2010 at 12:00 am

Een dagje in Sneek wandelen voor de foto's. Nou, dat is gelukt. Zie maar bij de eerste foto. De camera wil zooo graag dat ie zelfstandig foto's neemt. Heeft vast niets te maken met mijn vinger dat het knopje raakt... ;-)

Zelfportret van een schaduwBij Sneek hebben ze een meer. Geheel toevallig heet dat het Sneekermeer. En geheel toevallig zet ik dat hier op de foto.
Sneekermeer - hoe lukt fotograferen met tegenlichtHoe zou mijn camera omgaan met tegenlicht? Heel behoorlijk vind ik zelf. Het is eerder fotograaf die iets moet leren.
Sneekermeer - de wolken zijn te zienValt niet mee voor mij om de balans in al dat licht te vinden.
Sneekermeer - je wil ook de kleur van de rietstengels zienJe wil tenslotte ook nog kleuren terugvinden in je foto's. Hier probeer ik net de zon buiten beeld te houden. En wat levert dat dan op?
Een sluisjeIets verderop ligt een prachtig fotogeniek sluisje. Zeker nèt neergelegd voor mijn wandeling?
Mijzelf verstopt in de schaduw van een boomIk moet mijzelf wel verstoppen in de schaduwen. Hadden ze de sluis niet andersom kunnen neerleggen? Of is dit speciaal gedaan om moeilijke foto's te kunnen maken?
Wel mooi weer om fotos te makenDe sluis ziet er prachtig onderhouden uit. De stenen zien er uit alsof ze nèt zijn neergelegd. Toch voor mij gedaan? ;-)
Hier kun je nog een mooi bureaublad van makenEen plaatje, daar hoop je op, iedere keer als je afdrukt. Soms lukt dat ook, zoals met deze foto.
Veel ganzen op het weilandHoe fotografeer je ganzen, die ver weg zitten? Nou, eigenlijk niet.
Met een roofvogel op het hekOok een roofvogel haal je niet makkelijk van het hek. Zelf digitaal vergroten geeft niet veel meer informatie. Dan blijkt stiekum dat de foto toch een beetje bewogen is.
Ik mis toch zoom voor vogelsVerder zijn het echt veel ganzen. En heb ik echt te weinig zoom om ze mooi te kunnen laten zien. Ik probeer hier meer details uit een hoger diafragma te halen.
Dit is het nou, een boot en waterOp de weg terug lopen we langs een kanaaltje met een boot. Dit beeld geeft het goede gevoel weer, dit is Friesland. Een boot en water. Rust.
Nog een paar tegenlichtpogingenNog een paar tegenlichtpogingen om van te leren.
Hoe krijg ik de contrasten zo mooi mogelijkIk denk dat ik dit meer moet proberen.
Heerlijk rustig dat weilandNog een keer dat mooie weiland van Friesland.
Genieten.

Geen reacties