Weer wild eten

Zondag 31 Oktober 2010 at 11:00 pm

Alsof twee weken eerder wild eten niet genoeg was, ging ik deze week weer lekker wild eten. Eerst kocht ik via marktplaats een nieuwe lens. Doel van de nieuwe lens is om aan tafel de gezichten scherper en met het aanwezige licht op de foto te zetten.
Nieuwe lensDe keuze viel dan ook om een 35mm f1.4. Dat is een van de lichtsterkste lenzen van Canon. Die past goed in mijn verzameling naast de 85mm f1.2.

Lekkere wijn Verder over het eten. Iedereen heeft bijgedragen aan de maaltijd. Ik met een voorgerecht, mijn ouders met wijn en het hoofdgerecht.
Mooi glasDe mooie wijn mochten uit de mooie glazen. Dat paste erg goed bij deze wijn.
KonijnelevertjesIk heb de konijnelevertjes meegenomen om het voorgerecht te kunnen maken. Heel bijzonder, lekker van smaak. Moet ik vaker eten. Oh wacht, dat kan ik ook. Ik heb nog 6 porties liggen.
Lekker wildDaarna kreeg ik een stukje wild waar we lang naar de naam van het beest hebben gezocht. En nu ik dit stukje schrijf weet ik het alweer niet meer. Geeft niets, het was gewoon heel lekker.
Lekker ook nog een kaasplankjeEn verrassing, om het lekkere diner af te maken, een kaasplankje.
We hebben genoten. En ik dubbel. De eerste testfoto's met mijn 35mm-lens. Die doet het heel goed zoals je ziet.

Geen reacties

Leuke kilometerstand 159

Zondag 31 Oktober 2010 at 12:00 am

De kilometerstand staat alweer op 159.000.
Snel op 159
Twee maanden terug op 156


Dat gaat best hard in 2 maanden. In augustus had ik nog maar 156.000 kilometer op de teller.Geen reacties

Lekker wild eten

Zondag 17 Oktober 2010 at 12:00 am

Onze speciale vleesleverancier komt wel eens met een aanbod van speciale dingen. Zo had ik dit keer een korhoen en een paar hazenbouten gekregen.Gezellig de familie uitgenodigd en samen lekker opgegeten.

UIt de ovenHet uitzoeken van de juiste recepten was best lastig. Mijn kookboeken vertelde mij nog niets. Uiteindelijk besloot ik beide stukken wild in de oven te laten garen.
Korhoen op bordDe korhoen ruikt heel bijzonder. Je ruikt een echte wildgeur voor je 'm hebt gegaard. Eenmaal gaar smaakt ie erg lekker. Het is een kleine vogel, niet al te veel vlees. En eigenlijk ook niet heel bijzonder om te herinneren. Of om aan te raden nog eens te eten.
UIt de ovenDe hazenbouten zien hier heel donker. Dat komt door de wijn. Die is helemaal ingedroogd van het langzame garen in de oven. Voor het bereiden van hazenbout wordt gewaarschuwd dat dit niet te droog mag worden. Mijn hazenbout was inderdaad wat aan de droge kant. Maar wel heel goed gaar.
Uit de ovenOmdat je t niet veel klaarmaakt zal t nog even duren voor ik hier in geoefend ben geraakt.
Wil iemand hazenbout komen eten? Neem je het dan zelf ff mee?Geen reacties

Behangen en witten

Zondag 03 Oktober 2010 at 12:00 am

Een hele tijd terug kon ik iemand helpen door een gang en een slaapkamer te witten. Dit had ik al zeker 8 jaar niet meer gedaan. Uiteindelijk was dat zo leuk dat t smaakte naar meer. Dus kwam daarna ook het behangen van de gang en de slaapkamer aan bod.

Ditzelfde aanbod kwam dit jaar ineens terug. Mijn nicht zou verhuizen en het nieuwe huis had in alle kamers behang nodig. Op zolder moest het hout van het dak nog wit worden gemaakt. Daarna werd er verhuist. Ik heb mij zowaar drie weekenden vermaakt met behangen, witten en verhuizen. 

De te witten zolder Kijk, dit is de zolder. De heer des huizes doet de randjes van het dak.
Strak behang - Heb ik gedaan!Verder wil ik eens laten zien hoe mooi en strak ik het behang op deze muur heb weten te plakken. Ik had niet gedacht dat ik met behangen zo een goed resultaat zou halen. Ondertussen wordt de vloer vast schoongemaakt om laminaat op te kunnen leggen.
Huis
Kunst met lampIk zag op zolder een lamp hangen en dacht 'laat ik eens een kunstzinnige foto maken'. Ik hou ook vol dat dit kunstzinnig is. Maar eigenlijk weet ik nog steeds niet welke zinnigheid ik uit deze foto moet halen. :-)
Plant in de tuinEr groeide zelfs al een mooie plant met paarse bloemetjes in de tuin. Ik vind de tuin nu al mooi!
Slaapkamer met behang en laminaatUiteindelijk is dit het resultaat na twee weekenden hulp van mijn kant. Het behang zit er mooi opgedroogd op. Anderen hebben de laminaat vloer er strak in gelegd.
Nog een slaapkamer met behang en laminaatOok de andere slaapkamer ziet er mooi uit. Ik vind t wel wat, dit behang.Ook al heb ik dit er dan niet opgeplakt.
Eigenlijk is het gewoon heel leuk dat behangen en witten. Als je het niet voor je zelf hoeft te doen. Dus niet eerst van alles moet opruimen en afplakken. Maar ehh... nu niet allemaal bellen!!Geen reacties