Glotzbach 2010

Donderdag 30 September 2010 at 12:00 am

Harry Glotzbach vertelt in El Nino hoe hij volwassen wordt, of is geworden, of iets wat er op lijkt. Dat doet ie met verhaaltjes en liedjes. In zijn vorige programma had ie nog een vriendin en nu niet meer.  Hoe gaat ie daar mee om en hoe moet ie verder met zijn leven. In het kort is dat de voorstelling. En gelijk ook genoeg over verteld want veel meer was er niet aan.

Aan het begin van de voorstelling speelt ie een beetje met zijn Rubixkubus. En of er iemand in de zaal is die de kubus weer goed kan krijgen. Mijn neefje naast mij pakt na veel aarzelen de kubus aan. Kubus stuk - zo uit de zaal
Na een paar keer draaien 'springt' de kubus uit elkaar. Mijn neefje probeert de losse stukken nog in elkaar te zetten. Met veel irritant geklik. Zo irritant dat Harry er toch iets van gaat zeggen.

Stukjes verzamelen - met hulpTijdens de pauze neemt mijn neef de gelegenheid de kubus weer in elkaar te zetten. Zie de foto's.
Flink friemelen
Dan díe bodem - goed hard duwen
Klaar!

Na de pauze heeft mijn neefje netjes en voorzichtig de kubus op het tafeltje van Harry gezet. Het leukste gedeelte van de show is om te zien wanneer Harry doorkrijgt dat de kubus er weer staat. En dat duurt even.
Nou is die kubus stuk gegaan omdat er een lam schroefje in een middenvlak zit. Iedere poging tot draaien leidt tot het uit elkaar vallen van de kubus. Goedkope zooi op de tweedehands markt gekocht. Tenslotte vertelde Harry eerder al dat ie deze voor 2 euro op de kop had getikt.

Kubus heel - na de pauzeAffijn, Harry vindt de kubus en vraagt aan mijn neefje of het is gelukt. Terwijl Harry dat vraagt draait hij aan de kubus en springt deze weer uit elkaar. Mijn neef biedt nog twee euro aan, om een ander te kopen. Want wat is nou twee euro voor een hoop lol. Helaas is Harry vandaag niet zo op dreef. Hij reageert er niet goed en zeker niet adrem op.
Kubus kapot - na de voorstelling De kubus wordt weer op het tafeltje gelegd. Met een deel weer in losse vlakjes. Zie foto.
Dit was zo een beetje het leukste om te onthouden van de voorstelling. Volgende keer heel goed nadenken of ik nog wel eens Harry Glotzbach wil gaan kijken.

Eén reactie