Weekje weg - dagje Hoensbroek

Vrijdag 30 Juli 2010 at 8:20 pm

De een-na-laatste dag van een midweekje weg. Vandaag wordt t bewolkt, regenachtig en misschien wel flinke buien. Op zoek naar een binnenbezoekje.
In Hoensbroek hebben ze een kasteel. Dat is een goed idee. En ridders trekken sommige neefjes erg aan. Ze hebben er ook een zandsculptuur. Dat is vast ook erg mooi om te gaan zien.

Aanzicht kasteel bij aankomst Dus op naar Kasteel Hoensbroek. Hier het eerste aanzicht van het kasteel. Okee hiervoor ben ik wel eerst de entree van de bijgebouwen doorgewandeld.
De hoofdingangIemand anders was zo aardig te betalen. ;-) Op de eerste binnenplaats werden allerlei spellen gedaan. Zoals een kegelbaan in een houten bak. En het omver gooien van borden met ballen was ook zeer geslaagd.
De buitenkantDat heeft zo veel foto's opgeleverd dat ik alleen maar de buitenkant van het kasteel zal laten zien.

Prachtige sculpturenDe prachtige zandsculpturen leveren namelijk ook een hele mooie fotoreeks op. Ook teveel om allemaal te laten zien. Ik heb nu al moeite om de selectie klein te houden.
Zou je aan t touw kunnen trekkenDe voorstellingen zien er zeer realistisch uit. Je zou bijna de emmer pakken of iets verderop de peren.
Zo realistisch dat je de appels wil pakken Okee, je ziet wel dat t zand is, maar mee gooien is toch ook leuk? Oeh, de aanwezigheid van neefjes maakt je baldadig.
Stoere smitSommige beelden leveren een kleine discussie op. Of hierzo de verhoudingen wel kloppen. Zo een grote smit met zo een klein hulpje.
Feestje aan tafelDat maakt de sculptuur echter niet minder mooi. Overal wordt het kasteelleven prachtig uitgebeeld. Zo ook met andere bekende gebouwen.
Bekend paleisZoals een bekend paleis. Met een beetje fantasie kun je t als echt herkennen. Misschien omdat de verhoudingen zo mooi zijn. En zie je de open deur?
Uitgevallen harnas, door de droogteEen beeld was een beetje aan t brokkelen. Allemaal dachten wij dat dit van de hevige regen zou komen. Niets bleek minder waar. Het komt door uitdroging. Regen maakt de beelden alleen maar steviger. Als t zand opdroogt verliest t zijn stevigheid en valt van t beeld af.

Mooi en realistisch naakt Weer wat geleerd dus. Zo ook met t volgende beeld waarbij heel goed op de anatomie is gelet. Ook wat te leren.
Scultuur in wordingEr is ook nog een sculptuur in de maak. De beste man kan heel aardig vertellen hoe hij alles maakt. Met regelmaat wordt ie ook met een vraag van zijn werk gehaald. Mooi om t geduld te zien.
Moord - met gat als bewijsEen sculptuur viel in het bijzonder op. Er zat namelijk een gat in iemand! Helaas was er niet een hoek te vinden om het hele tafereel goed op de foto te krijgen. De linkerman is namelijk de dader, met een groot pistool in de hand. 
Een echt schlossIets verderop staat een heel groot Schloss. Een echt duits kasteel. Met veel bewondering staan we naar de details te staren. 

Inmiddels is het lekker zonnig geworden en zitten we in de zon een bakkie te drinken. Met echte limburgse vlaai. Heerlijk is dat. We vragen ons nog af of de keuze wel goed is om eerst buiten en daarna binnen te doen. Nou... Dat blijkt later hoe goed die keuze is.

Overzicht naar de entreeNa de koffie gaan we naar t kasteel. Op de brug even een doorkijkje naar de entree van Hoensbroek. In de verte zie je de kassa in het bruin houten gebouwtje.
De apotheek Eenmaal binnen is er teveel te zien om op te noemen. Laat staan alle foto's te tonen. Een aantal leuke dingen zijn wel te laten zien. Zoals deze apotheek. Het is bijna niet voor te stellen hoe bijzonder dat voor die tijd is.

Een pentekeningDeze pentekening vind ik ook erg mooi. Ondanks dat ie in een hoekie was weggestopt.
Een werkend klokkenspel Boven op zolder gekomen blijken we een kind kwijt te zijn. Helaas wilde de moeder haar zoon toch terug en ging zijn grote zus en zijn neef naar hem op zoek. Terwijl de rest voor dit klokkenspel ging zitten wachten, hoorde wij de omroepinstallatie over de jongen spreken.
Eén van de klokkenOp de monitoren was ie nog niet gesignaleerd. In iedere kamer bleek een camera te hangen. Dus echt kwijtraken kon ie niet. En we achtten hem slim genoeg om niet verder dan de binnenplaats naar buiten te gaan. Tijdens het wachten klonk ineens een klok. BING. Vooral mijn oudste neef schrok zich een hoedje! Hartelijk hebben we gelachen.
De keuken, nagebootst voor de 16e eeuwDe andere neef werd ook gevonden. Was gewoon netjes op de plek gebleven waar wij hem achterlieten, met als verklaring: "Jullie waren ineens weg!". Affijn, wij konden verder en kwamen in de keuken. Alwaar een prachtig stilleven was neergezet. 

Kastje Verder kwamen we nog mooie dingen als dit kastje tegen. Een soort mini-altaar. De mooiste spullen bleken in t woongedeelte te staan. Met de oudste neven en nicht liep ik dat rondje ook nog.
De lokale discoMet leuke resultaten, zoals hier de lokale disco. Werd helaas niet gewaardeerd door de jeugd. "Stomme opmerking" hoorde ik vaag mompelen. ;-)
Een prachtige plafondschilderingVerder een prachtige plafondschildering. En een heerlijk gedekte tafel.
De eetkamer met gedekte tafelDe spullen op de eettafel leken nèt echt. "Het is niet eerlijk!" riep een neef vertwijfeld uit. Ik vroeg nog Waarom niet en kreeg een heel gedecideerd antwoord. Alle aanwezigen moesten hardop grinniken. "Ik heb honger!".
Zo hoog begonnenAffijn, we stonden snel weer buiten. De neef geld in zijn hand gedrukt voor een paar hotdogs, te halen bij de koffietent.Ondertussen keek ik omhoog.

Zo hoog waren we begonnen. In die toren kom je als eerste. Het leverde mij ook de eerste spetters op. Die groter werden en overgingen in dikke druppels. Zeker 20 minuten stonden wij onder de poort te wachten op iets minder druppels. De regen was toch nog gekomen. En met veel, met bakken, viel t naar beneden. Met een iets minder hard regenmoment spurtten wij naar onze auto's. Nat, maar niet kleddernat, reden we terug naar het park.

Daarna zijn we nog uit eten geweest. Ook daar weer fijne foto's, maar familie foto's. Dus de vele foto's van het restaurant en de ijszaak staan in het familiealbum. Ze zijn erg leuk maar niet voor hier.Geen reacties

Weekje weg - dagje Roermond

Vrijdag 30 Juli 2010 at 8:09 pm

Roermond is een bisdomstad. Het viel voor mij niet mee alles te belopen. Twee uur lopen om maar een deel van de stadswandeling af te ronden. Toch was t erg leuk om te doen.
StadhuisEerst is er de uitdaging om in Roermond te komen. Gelukkig heb ik een fijne telefoon met een navigatiesysteem. Het is even wennen wanneer je welke afslag moet nemen. Het is de eerste keer dat ik dit systeem gebruik. En bedoelt ie met linksaf nu deze oprit naar de snelweg of de volgende aan de andere kant?
KathedraalGelukkig verteld de navigatie ook welke richting ik op moet en de anwbborden doen dat ook. Roermond was erg snel gevonden. Inclusief parkeergarage midden in het centrum. Dat ik moest betalen nam ik onder t mom "Ik ben op vakantie" maar voor lief.
Eerste blikIk ben nooit heel snel met mijn toeristische routes uitvoeren en vandaag dus ook niet. Dat kwam gelukkig goed uit. Want de kathedraal ging pas vanaf 14.00 uur open. Ik was gewoon te vroeg! Dat vond ik erg grappig met mijn snelheid van routes afwandelen.
Aardig schilderijBij de VVV een stadswandeling opgehaald en nog even naar het stadhuis gekeken. Helaas stond daar een kinderkermis voor en kon ik niet het volledige stadhuis mooi op de foto zetten.
Een preekstoelIk was als een van de eersten in de kerk. Gelijk lekker mijn camera uitproberen. Dat was best lastig omdat de kerk niet erg fel uitgelicht was. Ook hier, net als in Venlo, leken sommige plaatsen te donker voor op de foto. Verbazingwekkend wat je dan met veel ISO toch kunt bereiken.

Beelden in hout, opvallend gelukt vanuit t donkerVooral deze beelden waren opvallend. Met het blote oog had ik al moeite alle details te onderscheiden. Misschein is t dan niet heel realistisch licht, je ziet toch maar mooi iets.
AntoniusOok hier de heilige Antonius op de foto gezet. Ik zag het beeld bijna per ongeluk. De kathedraal staat zo vol met beelden en schilderijen, teveel om goed in één keer op te nemen.
ChristoffelOok Christoffel staat hier weer. Ik ben alleen vergeten om het gelijknamige bier ergens te kopen en weer eens te proeven.
Het middenschipDe kathedraal was verder zeer indrukwekkend. Eigenlijk was t voldoende geweest hier de hele middag door te brengen.
LinksZo veel mooie dingen waren er om te zien en te fotograferen. Het middenschip, linker- en rechterdeel, de ramen, alle altaars. Te veel om in een uurtje te bevatten. 

Van dichtbijIk voelde mij steeds meer toerist, gedreven door de tijd. Even snel een foto en volgende bezienswaardigheid.
RechtsGelukkig heb ik af en toe nog opgelet om wat extra beelden op de foto te zetten voor t perspectief. De houten engel voor het rechterschip was prachtig.
Van dichtbijMaar ook het altaar was schitterend versierd. Natuurlijk kan ik niet alle foto's laten zien. Van die dag kwam ik weer op een aantal over de 200.

Volgende kerkDus op naar de volgende kerk. Ik heb de stadswandeling gevolgd en langs diverse bisdomplekken geleid. Er was een kerkje met mooie plafond- en muurschilderingen. Maar in bij de VVV vertelde men dat die dicht zou zijn. Dus die sloeg ik over. Achteraf hoorde ik van de familie dat ie 'prachtig' en 'wel open'  was. Helaas heb ik die dus overgeslagen. Ik heb ergens de route afgestoken en ging naar de laatste kerk. De Munsterkerk.
Nèt binnenDat was best nog flink doorwandelen voor mij. Nèt binnen heb ik eerst ook even in de banken gezeten om van de rust en koelte te genieten. 

Mooie gallerijIn de kerk was bovenin een prachtige gallerij. Hier staat ook het praalgraf van Graaf Gerard III van Gelre en Margeretha van Brabant.
PraalgrafDe bovenkant was helemaal van hout. Prachtig bijgehouden. Maar moeilijk te fotograferen met dit weinige licht. Hiervoor ken ik mijn camera nog niet goed genoeg. Ook met veel foto's maken lukt niet te bereiken wat mijn ogen zien.
Schilderij van PotterMet goed rondkijken zie ik ook een bekende manier van schilderen. Het blijkt een schilderij van Potter. Het vele museumbezoek door gebruik van mijn museumkaart levert toch nog kennis op. Ook die probeer ik mooi op de foto te zetten.
Wat is mooier, de kandelaar of t plafondDoor de vele foto's kom ik met een ouder stel in gesprek over fotograferen. De man blijkt een fervent hobbyist en heeft deze kerk al meerdere malen gefotografeerd. Maar altijd met flits. Hij is verbaasd dat dit mij zonder flits lukt.
Oude schilderingIk voel mij helemaal verguld met mijn nieuwe camera. Want met de vorige had ik t toch een stuk moeilijker gekregen. Alleen goed omgaan met de grote verschillen in licht en donker lukt nog niet.

Uitbouw van gallerijToch ben ik erg te vreden over het resultaat. Vele details staan prachtig op de foto.
Prachtig houtsnijwerkIk heb een mooi digitaal album thuis gemaakt om van te genieten. Ook het opschrijven van dit logje helpt bij het selecteren van de mooiste foto's.
IkoonWant met digitaal blijf je dus heel makkelijk foto's maken. Ik heb toch voldoende ruimte.
ChristoffelOok hier weer de St. Christoffel. Hier is het toch echt een donker hoekje in de kerk. Zo eenvoudig als t leek is in t donker foto's maken toch nog niet.
Prachtig geverfde beeldengroepGelukkig valt op sommige beelden het daglicht erg mooi. Het is wat weinig maar met een lage sluitertijd en de adem inhouden kom ik een heel eind.

Gallerij blijft trekkenVooruit, nog één rondje door de kerk met een groothoeklens. De gallerij blijft trekken en in dit beeld zie je de verhoudingen zo mooi.
Kerk in groothoekDe groothoek laat jullie ook prachtig door de gangen meekijken. Ook de opbouw van de kerk, met torens en in het midden een kleine dom is in een keer goed te zien.
Je kan in een keer de kerk doorzienZo zie je vanuit het middenschip prachtig hoe het praalgraf onder de koepel staat en daarachter nog een altaar.
Het licht was erg mooiEen stap verder, achter het praalgraf komt het altaar met de schilderijen goed in beeld. Alhoewel het lastig kiezen is of je voorkeur geeft om de ramen goed te laten uitkomen. Of meer licht op de muren wil laten zien, met als gevolg overbelichte ramen. 
De voorkantInmiddels wordt het weer tijd om terug te gaan. Nog even snel de voorkant van de kerk op de foto en weer terug naar t vakantiepark. Tenslotte is het ook een familievakantie en het is tijd voor de familieborrel!

Al met al twee kerken op een dag en een hele route er tussen. Een goed resultaat voor één vakantiedag.Geen reacties

Weekje weg - dagje Venlo

Vrijdag 30 Juli 2010 at 8:07 pm

We zijn een weekje weggeweest met de hele familie. Wat doe je dan? Juist, met zijn allen door de mooie Limburgse steden wandelen. Wij kozen voor Venlo. Op het navigatiesysteem van de auto kozen we voor VVV. Bij het NS-station konden we parkeren en daarna was t twee straten lopen naar de VVV. Ideaal zo'n navigatiesysteem. Vervolgens kon ik een reeks leuke foto's van Venlo maken.

Al wachtend voor de VVV was er voor de kinderen een waterorgel. Heerlijk kliederen met water en wegspringen bij onverwacht stijgende waterstralen. Al snel konden we op pad met een wandelkaart van Venlo.

Begin stadswandeling Zo hier de eerste pater voor een kerk. Helaas is de kerk dicht en wij gaan verder.
Winkeltje Helaas heb ik ook niet alle gebouwen van de wandeling onthouden. Dus als je uit Venlo komt, ik wordt graag geholpen!
Stadhuis Dit is t stadhuis, geloof ik. Op een best druk plein. Ik vond t best lastig om het gebouw dan goed op de foto te krijgen.
St. Joris en draak Zo doe je dat dus. Niets trainen van je draak, gewoon speer in zijn keel! Bij de gelijknamige kerk. Die... Helaas dicht is.
Leuk stadsgeveltje Zo lopend komen we steeds leuke geveltjes tegen. Ook staat er een harlekijnsstoel van staal op een plein. Dit leverde prachtige familiefoto's op.

Vroegere school Vlak voor de grote kerk staat een middeleeuwse school. Toch handig die ANWB-bordjes die je kunt fotograferen en later aflezen. De gevel van deze stadsschool stamt uit 1611 en is in 1926-1927 gerestaureerd.
Hoge kerktoren Dit is de eerste kerk die open is. Het is de St. Martinuskerk voor de bisschop van Roermond.
Herdenkinkgstegeltje De kerk staat al wat langer dan de stad. Een mooie herdenkingsplaat herinnert daaraan.
In de kerk In de kerk is het stil en koel. Heerlijk. Wel komt maar weinig licht door de ramen.
DoopfontDit is mooi voor mijn oefening in moeilijke foto's maken. Eindelijk een uitdaging. En de camera, mijn nieuwe 7D heeft verrassend weinig moeite met de donkere ruimte.Misschien lijkt dit omgevingslicht niet op hoe ik het doopvont zag, maar ik heb er een mooie foto van kunnen maken.

Preekstoel Zo ook van de preekstoel. Alleen is uit de losse hand fotograferen best lastig tijdens een middag lopen. 
Vergulde kruisweg Het licht blijft mooi in de camera vallen. Dit zijn de foto's waar ik uren naar kan staren.
Links Lekker veel details, alle ramen uitgelicht, de bogen goed zichtbaar. Dat maakt voor mij de kerkfoto.
Kerk van uit achterin Zoals dit overzicht van de kerk. Vanuit achter naar voren. Alle bogen mooi in beeld.
RechtsAlleen zo'n bordje nooduitgang irriteert op de foto.

Altaar rechts Van dichterbij is zo'n altaar nog mooier. Dit zijn maar kleine foto's.
Altaar midden De camera heeft tegenwoordig al 18 Mp. Dat is heel veel detail om naar het goudverf te kunnen kijken.

Altaar links Of alle marmer op dit altaar. Het was mij in de kerk niet zo opgevallen hoe rose het middenstuk eigenlijk is.
Groothoek van de kerk Ik kon ook lekker spelen met mijn groothoeklens. De kerk is er groot genoeg voor! ;-)
MariakapelNog twee laatste foto's en we gaan weer verder. Hier het Mariabeeldje

Antonius En voor de verzameling van mijn vader de Heilige Antionius. Altijd afgebeeld met een kindje op zijn arm.
Buiten de kerk een oude opelBuiten lopen we om de kerk heen en zien we een oude Opel Kadett. Thuis blijkt uit het nummerbord dat dit een Kadett C van augustus 1973 is. 

Verder op de dag heb ik nog een berg foto's gemaakt.Van de kinderen, van het eten en van de barbecue. Maar dit waren er al zooo veel. Iedere dag zijn er zo veel.Geen reacties

Beelden op t lange voorhout

Dinsdag 20 Juli 2010 at 8:56 pm

Een nieuwe camera vraagt om oefening. Ik maak graag foto's in moelijke lichtomstandigheden. Het best lukt mij dat in een kerk. 
Een tafel met lakenNu bleek dat bij de beelden van Den Haag sculptuur 2010 ook een kerk als expositieruimte is gebruikt.

Slaapt daar echt niemand?!Snel naar Den Haag gereden en over het lange voorhout gewandeld.

Een zelfportret of zelfbeeld ofzoHierbij het resultaat. Ieder jaar staat dit op t Lange Voorhout.Niet dit beeld dan, maar beelden.

Vader slaapt, alsof ik er zelf lig Laat ik eens kijken wat ik ervan kan maken, qua plaatjes dan. Dus hier een aantal van mijn foto's.Van de eerste beelden was ik al zeer onder de indruk.

Knap, met die bladeren
Of knap dat dit blijft draaien

Zeeuws meisje?
Of een autobot?

Welterusten
Knap om in zo weinig details zoveel vast te leggen

Overzicht over de beelden

Duidelijk dames
Passend op t lange voorhout, uit de tijd van Louis Couperus

Bijzondere hoed of bijzonder kapsel? 

Annie... 
Ruim jij die rommel even op?
Ook dit zijn beelden

Kerk en orgel
Blijkbaar kun je oefenen voor je kapsel in hout
Mobiel orgel
Meer kerk

Zeer realistisch uitgebeeld Affijn, ik kom dus in die kerk. Het was buiten erg warm en ik zit even uit te puffen. Zoals je aan de foto's ziet is er binnen een goede ronde te maken. Half achteruitlopend probeer ik een mooie foto te maken en struikel bijna. Mijn eerste reactie op de rugtas, en daarna mijn blik werpend op de handtas,  is "wie heeft zijn rotzooi daar laten staan". Totdat ik na enkele tellen de verhoging zag. Nog meer beelden.

Vroeger beeldhouwwerk 
Een mix tussen oud en een modern gebouw.

Indrukwekkend gebouwd, verstopt in het hofje bij een rijksdienst
Op de weg terug. Het is mooi geweest. 

Ik vind het een prachtige expositie. Ik ben benieuwd naar je reactie. Maakt mij niet uit op wat, dé beelden of mijn beelden.

Geen reacties

Propadeuse gehaald

Donderdag 15 Juli 2010 at 8:54 pm

Kleine neefjes worden groter. Hier tekent ie voor t behalen van zijn propadeuse.
Ja, getekend dus gehaaldWij zijn trots!

Natuurlijk was er meer te zien dan alleen het betekenen van dit document. Ik heb lekker kunnen oefenen met mijn camera en heb fijne verhalen over de studie aangehoord. Leuk om te zien, alhoewel dat zaaltje in de Sniep nog steeds te donker is om goed foto's te kunnen maken. Een schuin dak helpt ook niet. Je hebt niets op je flitslicht tegenaan te laten stuiteren.

Gelukkig maakte dat voor de feestvreugde niet veel uit. Ik heb een veel over mijn neefjes leeftijdgenoten gehoord. En zeker ook over hem. Hij wil laten horen dat ie iets weet. Hij zal ook zijn docent verbeteren als die fout de stof voordraagt. Ik herken daar hélemaal niets van! ;)

Je denkt ook wel eens dat je oud wordt omdat bij deze gelegenheden iedereen zo jong lijkt. Maar toch heb ik nog nooit zoveel docenten gezien waarbij het leeftijdsverschil tussen docent en leerling zo klein is. Het waren allemaal broekies. Dat heeft echt niets met ouder worden te maken. Blijkbaar zijn er in de informatica geen ervaren docenten meer te vinden.

Geen reacties

Filmavond

Maandag 12 Juli 2010 at 8:46 pm

Een nieuw scherm voor films vraagt om een filmavond. Een huis vol visite en ja, wat kijk je dan vroegen wij ons af.
Alice in Wonderland Dat levert jou als lezer gelijk een filmtip op, zoals Alice in wonderland. Een schitterende film met een prachtige rol van Johnny Depp. De film is zo intrigerend, of misschien was dat het nieuwe televisiebeeld, dat zelfs bier aanreiken niet hielp.
"Ben je al toe aan een nieuw biertje" vroeg ik. Ik kreeg geen reactie. Roepen, schreeuwen, niets leek te helpen. Naast mij was al hilariteit om het gebrek aan reactie. Een noodmaatregel, de film op pauze! Bijna een doodzonde met deze fijne film.

Heel langzaam kijkt de aangesprokene op. "Lust je nog een biertje" vraag ik wederom. En nu komt er een bevestigend antwoord. Vervolgens vragen wij waarom ie niet eerder reageert. Ik krijg vervolgens t mooiste compliment tot nu toe over mijn nieuwe televisie. "Dit beeld trekt mij helemaal in het verhaal. Ik kom niet meer los van de film." En nee, natuurlijk lag dit niet aan de film. ;)

Eén onweerfoto Oh ja, t ging ook onweren. Ik vind Alice in wonderland zeker spannend. Later keek ik de film nogeens. Maar toch wilde ik mijn nieuwe camera uitproberen.
Een nieuwe, mooiere betere camera zorgt niet gelijk of per definitie voor goede bliksemfoto's. Van een hele serie maar eentje geraakt, wel bewogen. Leren omgaan met een nieuwe camera valt niet mee. Dat zal nog wel even duren voor ik alles onder de knie heb.

Geen reacties

Geld is op

Maandag 05 Juli 2010 at 9:43 pm

Ik ben jarig geweest en heb mijzelf maar een mooi cadeau kado gegeven. Na de schrik over mijn auto ging en het verdwijnen van mijn camera, vond ook mijn tv dat ie mij lang genoeg heeft gekend. Heel langzaam werd de tv steeds slechter. Het is tijd voor een nieuwe.

Mijn nieuwe televisie Gelukkig ben ik pas twee jaar op zoek naar een nieuwe televisie. Ik heb mijzelf dus wel 'georiënteerd' op de markt. Lange tijd koos ik voor de duurdere modellen van Samsung. Eerst in de A-serie, daarna de B-serie (met de B8000) en vervolgens kwam de C-serie (C99xx). Helaas voor de A-serie was ik nog niet aan kiezen toe. De B8000 wilde ik kopen. Er ging iets mis met een patent en rechtmatig mogen verkopen in Nederland. Het model werd teruggetrokken.
Model C9900 werd aangekondigd en de specificaties leken goed. Helaas zit er een zo ontzettend lelijke zilveren voet onder, die wil ik niet!

De camera Ik had al vele keren gekeken, kan ik over de lelijkheid van de voet heenkomen, maar t antwoord bleef NEEE. Totdat Panasonic een nieuwe serie televisies aankondigde. Wel plasma, ook dáár moest ik aan wennen en over mijn vooroordelen heen lezen en stappen.

Met een robuust statief Laten ze in die winkel nu ook camera's verkopen! Dus ik koos voor een 7D, nieuwe lens en statief. Nu is alles weer op. Geen geld, maar wel mooie spullen. Op één avond met alles tegelijk aan t spelen leverde deze foto's op.

Geen reacties