Familie op diner

Zondag 14 Februari 2010 at 5:20 pm

Ik heb lekker kunnen koken voor mijn familie. Zes gangetjes zodat ik zelf ook lekker uitgebreid kon eten. Als beloning voor de uitnodiging kreeg ik een prachtig kookboek cadeau. Heel dik en uitgebreid kookboek

Uiteraard heb ik ook een paar plaatjes van het eten gemaakt.
Krokodillencarpacio op een bedje van sla met pesto van rode biet
Visconsommé verrijkt met zalm, garnalen, mosselen en tomaat
Grote garnalen op zijn Provençaals gekruid
Entrecote van Piet, langzaam gegaard in de oven
Gesneden entrecote
Du vin, Chateauneuf-Du-Pape
Bordje met kaas
Grand dessert
Alles was heerlijk.Ook volgens de gasten. Voorstellen voor verbetering kreeg ik alleen voor de pesto van rode biet. Voor een eerste keer vond ik t al fijn dat iedereen de pesto niet vies vond. Dus eerste proef geslaagd.

De entrecote gaf mij de grootste verrassing. Heerlijks mals, soepel en mooi rosé van binnen. Speciaal had ik een kerntemperatuurmeter gekocht bij En Garde. Meten is weten en ik kon wel een stukje zekerheid gebruiken. Het vlees mocht tussen de 2 en 5 uur in de oven. Na 2 uur was t mooi gaar en piepte de meter dat de kern op temperatuur was. Een heel fijn meetsysteem want het leverde een mooi en lekker stukje vlees.

Zo, nu een volgend gerecht uitzoeken uit mijn nieuwe kookboek.

Geen reacties