Cabaret in Januari

Dinsdag 26 Januari 2010 at 12:36 am

In twee weken tijd ben ik bij de show van drie cabaretiers geweest. Allen hartstikke leuk, op hun manier. Uiteraard kan ik weer niet vertellen waar hun show over gaat en moet je zelf gaan kijken. Maar neem maar van mij aan, ze zijn alledrie een bezoek waard.

Dediction van Ronald GoudemondtAllereerst Ronald Goudemondt. Vele kleine verhaaltjes uit zijn leven verteld Ronald. Niet alles even leuk maar wel allemaal om te lachen. Het ene deel van de zaal lacht wat harder dan het andere. En het leukste is, dat lachen van ons werkt ook aanstekelijk voor Ronald. Soms komt ie niet meer uit zijn grap!
Ronald speelt deze show voor het tweede jaar. En daar zie je helemaal niets van. Het lijkt een hele frisse show. Dat komt ook doordat ie niet altijd zijn lachen kan inhouden.

De rust zelve door Jochem MyjerOok Jochem Myjer speelt voor de tweede keer.Zus en familie hadden de show vorig jaar al gezien. Toch nog een twee keer 'omdat ie zo leuk is'. En dat is zo. Wat is die Jochem toch vermoeiend snel...
Weer zat ik op t balkon, met iets meer knie-ruimte als mijn vorige balkonbezoek. Toch blijft de zittijd meespelen in de beoordeling. Bij Jochem heb je geen tijd om de minuten te tellen, zo snel als t volgende verhaal wordt gestart.

Mans genoeg Als laatste in de rij binnen twee weken was Roue Verveer aan de beurt. Roue speelde in de kleine zaal. Daar staan tegenwoordig nieuwe stoelen. Meer stoelen op één rij, vaste leuningen, dikkere zittingen. Nee, de kleine zaal is geen pretje meer. En weer geen pauze. Dus ook hier gingen de minuten meespelen.
Toch weet Roue goed te boeien. Hij verteld zijn levensverhaal en zijn ervaringen in situaties. Zijn titel Mans genoeg komt bijvoorbeeld van het staande plassen. Echte mannen doen dat, en gaan niet zitten zoals gevraagd. Desnoods dweil je je toilet, maar plassen is "Pom, Pom staan en ...". Mooie sketch (en oeps toch iets verklapt).
Maar uiteindelijk heb ik hier ook de minuten niet hoeven tellen. Hoewel het voor mijn neefjes niet genoeg variatie gaf, wat ik wel kan begrijpen omdat sommige verhalen toch echt alleen voor volwassenen leuk zijn.

Geen reacties

Gelukkig nieuwjaar

Vrijdag 01 Januari 2010 at 10:01 am

Allemaal een gelukkig nieuwjaar, dat iedereen een gezond, gezellig, goed, geweldig, mooi, onstuimig, smakelijk, vrolijk en muzikaal 2009 toegewenst.

Ik heb een paar vuurwerkfoto's kunnen maken. Ik heb er 'slechts'  21 uitgekozen. De keuze was erg lastig omdat er zoveel mooie foto's in de reeks zaten.

Het begin van de avond
De wind waait uit een mooie hoek
Prachtige vuurwerkjes
Eerst klein
Dan spat alles uit elkaar
Vuurpijlen komen ver
Met veel verschillende kleuren
Uit alle straten komt wel iets
Mooie dingen
Brede dingen
Heldere dingen
Vuurpijlen vlak voor je neus
Grote stukken
Vele pluimen
Op verschillende hoogten
Achterelkaar
Goudkleurig
Mooi helder weer
Zelfs kruitdampen goed te zien
Het wordt al rustiger
En de laatste foto

Ik ga nog even van mijn heerlijke champagne genieten. Proost!

Geen reacties