Decembercabaret

Maandag 21 December 2009 at 10:22 pm

Deze maand mocht ik twee keer naar het cabaret. Allebei de keren in het Stadstheater te Zoetermeer. Beide keren met verschillende mensen en beide keren op hele verschillende plaatsen. Laat ik eerst eens iets over de plaatsen vertellen. De eerste keer zaten wij op de 5e rij, fantastisch uitzicht en dichtbij het podium. De tweede keer zaten wij op de een-na-achterste rij op het balkon. Het is fantastisch als je fijn vooraan mag zitten. Maar het is ook volkomen ruk als je helemaal achterin moet zitten. Ik heb daar niet eens plek voor mijn benen. Volgende keer maar weer balkonplaatsen weigeren. Affijn, cabaret.

Mike & ThomasOp 3 december was ik bij Mike & Thomas. Ik ken Mike & Thomas voornamelijk van hun televisieshow. Met twee piano's naast elkaar kunnen ze de mooiste nummers spelen maar ook verruïneren. Zo ging het met de caberetshow niet helemaal. Mike & Thomas kwamen op en lieten blijken dat ze alweer afgingen. Ze deden nu al het eindapplaus. Wij wilden wel meespelen en gingen staan, en daarbij applaudiseren. Ik dacht dat ze daarna een show achteruit zouden spelen. Maar dit bleek niet zo. Diverse scènes werden gespeeld zonder dat er enige samenhang leek. Sommige waren leuk, andere helemaal niet zo. Dat was trouwens voor iedereen ook verschillend. Iets wat ik niet leuk vond was blijkbaar voor achterin de zaal heel lachwekkend. Of ik zat te genieten en mijn medebezoeker links van mij ging met zijn lampje spelen. Hij verveelde zich kapot.

Over het algemeen was Mike & Thomas goed genoeg om naar te kijken. Aan alle sketches was geen touw vast te knopen. Ik miste volledig de rode draad. Sommige stukjes typetjes kwamen heel even terug. Dus je bleef opletten en ik kon t gelukkig ook wel plaatsten. Het leukste is toch hoe Mike op de piano speelt en samen met Thomas liedjes maakt. Op echte teksten, met absurdistische teksten of met rare muziek. Al met al was t toch wel een leuke avond.

Alex KlaasenAfgelopen zaterdag was ik bij de voorstelling van Alex Klaasen. Had ik al verteld over die plaatsen? Ik zat dus echt de tijd af te tellen. Helaas was er geen pauze (bij Mike & Thomas trouwens ook niet). Vanaf het balkon is het podium dus echt hèèl ver weg. Daar stond een toiletpot (tussen mijn vingers zo'n anderhalve centimeter groot) op een groot stuk wit plastic dat doorliep naar een rol omhoog gehezen tot bovenin, nog net in het zicht. Verder lagen er twee damespumps en stond er een paal op t podium. 

Alex komt op in badjas en begint het lied "Joie du vivre" te zingen. De badjas gaat uit en Alex staat alleen in hemd en boxershort. Al snel stapt ie in de pumps en speelt ie een vrouw. Je ziet helemaal niet meer dat hemd of t boxershort. Je ziet alleen maar die vrouw, hij loopt zelfs als een vrouw. Ik vind t moeilijk om de sketches goed te beschrijven. Bovendien wil ik niet te veel verklappen. Ik hoop dat de show wordt opgenomen zodat iedereen dit nog een keer op tv gaat zien. Want de toiletpot wordt heel knap gebruikt als rustpunt voor t volgende typetje. Dan stapt Alex er weer vanaf en trekt een damestanga aan. Hij is de paaldansintructrice Chantal geworden. Met even zo bijpassende damesstem. Het had een tvreclame van laat op de avond kunnen zijn. Behalve dat hij dan aan een bijzondere groep instructie geeft. Dat deel moet je dus zlef maar zien. ;-)

Uiteindelijk heeft Alex volgens mij zo'n 15 sketches gedaan. Sja, moest t tellen om niet weg te willen rennen voor meer beenruimte. Er was maar één minder moment dat ik ook echt dacht dat ik op de trap zou gaan zitten. Toch vind ik t knap dat ie mij vijf kwartier met 15 sketches in een erg krappe plaats kon laten zitten. Een aanrader!

Geen reacties

Wims winterweer

Vrijdag 18 December 2009 at 11:26 pm

Ik ben een paar dagen vrij. Ik dacht om leuk in Friesland foto's te gaan maken. Alleen ging het ineens héél hard sneeuwen. Dus na een dagje afwachten toch op en neer gereden, voor een paar foto's en voor een lekker bordje eten. Geniet je mee?

De foto's zijn van een parkje in de buurt
Prachtig laantje
Watertjes
Doorkijkje
Meer prachtig laantje
Brug
Sneeuw of geen sneeuw - blijven sporten
Verder in t laantje
Snowboarden?
ijskoud is het
IJspegelgordijntje
Kanaal - schaatsen is nu nog lastig
Lamsrack uit de oven

Gezellig lekker winterweer. Dikke hopen sneeuw en een paar mooie foto's. Toch leuk ff in Friesland eten... ;-)

Geen reacties

Oom jarig

Zaterdag 12 December 2009 at 4:01 pm

Op 1 december is mijn Oom jarig. Hij vierde dit groot in een gezellig café bij hem in de buurt. Een dag vantevoren werd ik gevraagd of ik foto's wilde maken. Nou, graag!
Dus laat ik hier maar eens zien hoe het eten op de foto is gekomen. Dat ziet iedereen hier steeds. Al die mensen die ik verder heb gefotografeerd kan ik natuurlijk voor hun privacy niet laten zien.

Italiaanse voorgerechten
Mortaldella met ham en pesto
Licht gegrilde, koude, italiaans worstje
Mozarella, tomaat en basilicum
Warme gerechten
Varkenslapje
Van alles wat op mijn bord
Chocolademousse - en mijn mooiste foto van vandaag
Soesjes
Alles bij elkaar
Belgische wafels
Flensjes met sinasappel
Verzamelde dessertgerechten op mijn bord

Het eten was heerlijk. Het feest was ook erg gezellig. Veel foto's gemaakt en toch nog met diverse mensen kunnen kletsen. Zo wil ik vaker feest vieren. Heeft iemand nog een fotograaf nodig? ;-)

Geen reacties