Bryna

Zondag 22 November 2009 at 1:13 pm

Ik mocht foto's van de hond maken. Zodat de trotse eigenaar deze ook aan de fokster kan sturen. De naam blijkt uit de fles port waarvan ik een glaasje kreeg aangeboden tijdens het selecteren van de foto's. Toevállig dezelfde naam

Ik heb hier maar een paar foto's geplaatst en klikbaar gemaakt. Ik vind de foto's er weer prachtig uit zien.

De zon kleurde mooi mee
Ik kan echt wel luisteren
Lekker al die snoepjes
Krijg ik nog één snoepje uit je jaszak?
Ja ja, ik blijf wel zitten - kom maar met je snoepje
Ahhh, ik moet alweer naar binnen
De port was ook erg lekker.

Geen reacties

Fototentoonstelling

Zondag 08 November 2009 at 10:48 pm

In mijn krantje las ik dat vanaf gister, 7 november, een nieuwe tentoonstelling begon in het fotomuseum van Den Haag. De serie van Ad van Denderen van Vechters en Vredestichters.Ad mocht een jaartje meelopen bij Defensie om een Document te maken.

Ad van Denderen toon de nieuwe soldaten op de hindernisbaan 

Leuk detail is dat in het museum ook Document junior hangt. Vijf scholieren die op hun manier foto' s hebben gemaakt van het onderwerp. Heel creatief, een met plastic soldaatjes met blauwhelm en foto' s van de dames die een interview houden op straat over de inzet in Afghanistan.

Al een dikke maand eerder begon de fototentoonstelling van Sally Mann. De verhalen van de foto's van Sally Mann had ik ook al in mijn krantje gelezen. Alleen deze foto' s in het echt zien was heel wat anders. Prachtig. Mooi gemaakt door gebruik van een oude camera die ook een oud ontwikkel rpoces vereist. Dit maakt dat de negatieven kunnen krassen, vegen vertonen en vlekken geven op de afdrukken. En dat draagt allemaal bij aan de pracht van de foto. 

Sally Mann fotografeert haar kinderen met een antieke camera 

Ik heb hier de foto geplaatst die ook buiten op het fotomuseum van Den Haag hangt. In zo een groot formaat ziet deze foto er helemaal prachtig uit.

Geen reacties

Viszooi gegeten

Donderdag 05 November 2009 at 5:20 pm

De titel is misschien verwarrend. Ik heb bij het restaurant viszooi gegeten. En ja, daar serveert men voornamelijk vis.

Verder valt er niet veel te vertellen. Gezellig gegeten met collega's. Een vier-gangenmenu.Witte wijn erbij. Hoewel de witte wijn als aperatief mij beter smaakt dan die bij het eten werd geserveerd. Dit was een Pinot grigrio. Verder moet je t maar bekijken.

Amuse met oa sardines in tzatzikisaus
Voorgerecht van tonijn, pindakoekjes, pastinaaksaus en nogiets.
Vis met ehhh dinges en coquille
Schelvis op een bedje van zuurkool met dingestaartjes
Keuze uit een zoet dessert
Of keuze uit een kaasplankje - met appelstroop, truffelsaus, zoete brood en een lekker glaasje port
Koffie-aanvulling

Zoals je aan de beschrijving bij de foto's kan zien, weet ik niet alle gerechten qua ingrediënten te reproduceren. Het was een culinair feest. Voor een groot gezelschap misschien té culinair. Op de gerechten was op details ook wel wat aan te merken. Maar voornamelijk was het gewoon goed te eten, weinig maar lekker. Bovendien ging het dit keer om het gezelschap. Dan probeer ik mijn kritiek een beetje in te houden. ;-)

Geen reacties