Wandeling (7)

Dinsdag 27 Mei 2008 at 10:55 pm

Een kort rondje over het wandelpad. We hadden nog meer te doen. Maar het leverde met die 85 mm lens wel een paar fijne foto's op. Je weet dat je moet klikken op een foto voor de reeks grotere foto's?

Doorkijkje
Tractorspoor
Tramspoor
Klaproos
Klaprozen
Veldje klaprozen
Willekeurige voortuin
Bramen in de knop

Welke foto vind je het mooist?

Eén reactie

Foto's uit Friesland

Zondag 25 Mei 2008 at 5:05 pm

Verjaardag in Friesland. Een goede reden om een stukje te rijden. Ook een leuke reden om de camera uit te proberen. Eerst cadeautjes Eerst cadeautjes geven. Dat hoort natuurlijk op een verjaardag. Hier een karakteristiek streepjesshirt.
Het is warm. Een goede reden om een kano te geven. Dan met een cadeautjes spelenBovendien kun je er daarna lekker mee spelen.
Zo hoort dat tenslotte met cadeautjes. De visite wil ook aandacht Daar moet je van kunnen genieten. De kano geeft een hoop lol. Dat maakt dat de visite mee wil spelen.
De kano wordt in verschillende samenstellingen uitgeprobeerd.SpelevarenEen paar keer heen en weer door de vaart.
Ondertussen heeft ook de visite iets gevonden om zich bezig t ehouden.Ook de visite is lekker aan t spelen Water is daarbij ook leuk. Alleen dat uitschudden vind ik wat minder.

Mooi weer en verjaardag gaan goed samen. Ook dit keer leidde dat tot een barbecue. Zoals het hoort eigenlijk. Tip aan mezelf, volgende keer barbecuegereedschap geven. Lekker barbecueen Affijn, zonder gereedschap en een stukje creativiteit wordt het vlees vanzelf gaar.
Jammie, dat is lekkerJe ziet, de shaslick ziet er prachtig uit.Zelf gesneden, zelf gemarineerd, zelf ingestoken, zelf verbrand. Allemaal door de gastheer.

Na het eten is de zon nog goed aan t schijnen. Snel naar een meertje gereden voor wat strijklicht. Laagstaande zon aan een meertje Gezamenlijk diverse foto's gaan maken. Hier het meertje bij aankomst.
Stukje om in te zwemmen Het valt niet altijd even goed mee om goede onderwerpen te vinden. Veel oefenen is het belangrijkste. Zoals met deze paaltjes.
Lekker strandje, bijna tropisch Je moet het natuurlijk wel zien. Zoals dit 'tropische strand'. Lekker kalm water, mooi licht. Nu nog een paar palmbomen.

Iets verderop staat een bankje. Riet in ondergaande zonJe kan daar lekker van de natuur genieten. Met aan de waterrand een paar rietpluimen.
Op de terugweg lopen we weer langs het strandje. Strandje op de terugweg Het zonlicht geeft een mooie roze-rode kleur aan het zand.
Ondergaande zon De zon begint langzaam te zakken.
Wind gaat liggen De wind gaat liggen. Het water wordt kalm.
Welterusten meertje Welterusten meertje.
Tot de volgende fotosessie.

Eén reactie

Natuurmoment

Donderdag 22 Mei 2008 at 12:25 pm

Handig om de momenten in de natuur bij te houden aan de hand van de groei van mijn pioenroos. Maandag waren de eerste blaadjes al uit de knop. Woensdag was ie voor het eerst volledig in bloei. Het is nu nog maar één bloem.
De eerste pioenroos Dit jaar is de natuur weer redelijk op tijd. 22 mei is een prima datum voor de eerste pioenroos. Dat was vorig jaar wel anders. Dit jaar bloeit de pioenroos ruim na pinksteren, dat viel ook wel vroeg in dit jaar.
Eén grote bloem, vooraanzichtMet mijn nieuwe lens wordt het dit jaar nog mooier weergegeven. Die bokeh is prachtig.
Eén grote bloem, zijaanzichtDit jaar komt de bloem hoger dan andere jaren. Ik schat dat deze eerste pioenroos op 120 centimer boven de grond staat.

Heerlijk om ook zo in een zonnetje naar de pioenroos te kunnen kijken.

Geen reacties

Nieuwe lens

Zondag 18 Mei 2008 at 6:14 pm

Jeehee, ik heb een nieuwe lens. Aan de foto's zie je het nog niet.
De tuin met 10-22mmWelke lens is nu voor wat. Welke lens is nu eigenlijk wat.
De tuin met 85mmLater zal het meer opvallen. Vooral voor mijn portretten. Hoewel ik meestal geen gezichten laat zien.
De tuin met 2x200mmToch was het ook even leuk met andere lenzen spelen.
Thee en lenzenZo heb je zo ineens een middagje thee met lenzen. Ik heb een hele mooie foto, maar dat is een portret. En die plaats ik hier niet. ;-)

Eén reactie

Barbecue in mei

Zaterdag 17 Mei 2008 at 4:45 pm

Het begint al bijna gewoon te worden. Begin mei is het prachtig weer, heel warm met een temperatuur van 25 graden en soms zelfs iets meer. De tuin moet al goed worden bijgehouden. Het onkruid hoor en zie je groeien. Voor je het weet staat je tuin vol.

Gelukkig krijg ik af en toe hulp in de tuin. Voor het ruimen van het onkruid. En ook bij het feestvieren rond de barbecue. Het is zelfs zo warm dat we tot laat buiten zaten. 

Dit weekend is dat warme weer alweer over. Het heeft ruim twee weken geduurd voor de temperatuur terugliep tot zo'n 11 graden. Dikke buien regen laten mijn tuin weer vollopen. Gelukkig maar, dan groeien de druiven, bramen, de rabarber en de pioenroos weer hard door.

Geen reacties

Keukenhof

Donderdag 01 Mei 2008 at 5:59 pm

Donderdag was een mooie dag om naar de Keukenhof te gaan. Samen met Herbert & Ead vertrok ik om 10 uur richting Lisse.

Keukenhof entree bij parkeren Extra Bij aankomst bleek het al flink druk. Een grote rij auto's stonden te wachten op een parkeerplaats. We mochten doorrijden naar het extra parkeerterrein. Daar aangekomen bleken de e-tickets erg handig. Geen rij voor de kassa maar zo doorlopen naar de kaartcontrole.
(hidden) (hidden) (hidden) Met heel veel paars - prachtigBinnen stond een dame in klederdracht ons op te wachten. Daar snel een kaart voor de route gekocht. Het park is groot genoeg om in te verdwalen.
Ook leuke watervalletjesOveral waar je kijkt staan prachtige tulpen in bloei. Pas later bleek dat een aantal velden ook al zijn uitgebloeid.
(hidden) (hidden) (hidden) (hidden) Dit lijkt zelfs een bewandelbaar padOp zo'n plek maak je heel veel foto's. Ik heb hier máár 30 foto's geplaatst. Je ziet ze allemaal als je ze in het grotere formaat bekijkt. In totaal hebben 110 foto's de selectie overleefd voor het fotoalbum.
(hidden) (hidden) (hidden) De zon was goed aanwezig - knijpoogjes waren nodig
(hidden) (hidden) (hidden) Dit zou het goed doen in mijn tuinVoor de paarse bloemen hebben mijn voorkeur. Je zag heel veel van deze kleur. Vooral diep donkerpaars. Blijkbaar was dat een bijzondere kleur die overal werd gebruikt. Zo kom je ook nog eens op ideeen voor je eigen tuin. Misschien toch maar die lastige klus van bollen poten ter hand nemen.
(hidden) (hidden) (hidden) (hidden) (hidden) Andere kleur anthuriumNa een paar uur wandelen krijg je honger. Dus aan de lunch. Het eten was nog niet op of de eerste druppels begonnen te vallen. Snel naar binnen een palvijoen in met prachtige orchideen en anthuriums. Ondertussen maakte de druppels een groot kabaal op het glazen dak.
(hidden) (hidden) (hidden) Anthurium in mijn kleur! In het palviljoen stonden we met velen voor de regen weer acceptabel doorloopbaar was. Dat bleek toch al zo'n anderhalf uur later.
Mooie donkere kleur Eenmaal buiten leek het mee te vallen. Vlak bij de uitgang stopte het echter met zachtjes druppelen. Snel liepen we door naar de auto. Een heerlijke dag. Precies droog de hele keukenhof gezien.

Twee reacties