Verslaafd (8)

Zondag 30 September 2007 at 10:57 pm

Het is oktober. Okee, bijna dan. Het nieuwe televisieseizoen is begonnen. Wat ga jij kijken deze winter? Ik ben net overgeschakeld naar een ander besturingssysteem. Ik heb nu Opensuse. Dat is . Het is niet eng. Het is zelfs zeer makkelijk in het gebruik.

Smallville In tegenstelling tot de verhalen van vroeger is Linux zeer eenvoudig te installeren, zonder licentiekosten, eenvoudig te gebruiken en makkelijk uit te breiden met (gratis) nieuwe programma's. De meeste bestandsformaten worden standaard gewoon ondersteund. Voor het kijken zijn daarvoor verschillende programma's direct beschikbaar.

Numb3rsZo ook met een programma om televisieseries te kijken, volgens mij net iets gebruiksvriendelijker dan de mediaspeler die ik gewend was onder windows. Want naast de computerhobby kijk ik graag diverse . Daarbij wacht ik niet op de nederlandse want dat duurt te lang en de uitzendschema's zijn niet gegarandeerd.

Boston legal Waar begint het nieuwe seizoen mee? Natuurlijk vervolgen de kassakrakers als , , en met een nieuw seizoen. De eerste afleveringen die ik nu heb zijn die van , , , en , zoals je aan de plaatjes kunt zien. Ik ga er weer voor zitten.

Las vegas Ik heb vijfenveertig series te volgen. Okee, daar zijn oude bij als en . Maar oud is goed. Heerlijk genieten want zeg nou zelf, van die eerdere series weet je toch ook niet precies meer hoe t afloopt.

Ghost whispererEr komen vast ook nieuwe series. heb ik al eerder beschreven. Andere heb ik nog niet gezocht of bekeken. Als er een erg leuke bij is dan zul je er zeker over lezen.

Eén reactie

Uitzwaaien

Woensdag 26 September 2007 at 6:28 pm

Vanaf deze plek wil ik mijn vrienden uitzwaaien die zich gaan verspreiden over de wereld.

Afgelopen zondag namen we afscheid van Peter met een receptie (zie compromitterende aldaar). Peter pakt uitNiet alleen vierden wij zijn vertrek maar ook zijn verjaardag. Grote cadeau's zijn bijeengespaard om hem vooral te vermaken tijdens zijn verblijf in het buitenland. Ik weet niet of dat bedoeld is om hem dan ook daar te houden. Peter zegt zelf dat ie over een half jaar terug is. We zullen zien. Velen voor hem vertelden hetzelfde verhaal, sommigen bouwen nu zelfs al hun huis daar. Ik zal Peter blijven volgen via zijn verhaal op waarbenjij, verwachtingsvol naar de 's van de reis.

De anderen die ik wil uitzwaaien zijn Ead en Herbert. Die gaan met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid hun huis verder afbouwen. Herbert en Ead (door Peters arm)Op afstand is het lastig volgen. Dus ik hoop dat u en ik weer verder kunnen lezen over de belevenissen van Ead en Herbert. Hun verhaal hebben we afgelopen maanden moeten missen. Niet heel erg want ze waren heel dichtbij. Nu hoop ik weer op foto's van de bouw van het huis, inrichten van de tuin en het vullen van het waterreservoir.

Terwijl ik het zo schrijf, lijkt het net de start van een boek met als titel "de avonturen van...". Dus vrienden, doe jullie best en schrijf fijne . Dan kunnen wij jullie boek meebeleven.

Eén reactie

Een kilo glas

Zaterdag 22 September 2007 at 11:54 pm

Volgend weekend ga ik op pad om te maken. Van de buurt, het weiland en het water. In voorbereiding hierop heb ik een stukje glas mogen lenen. Glas wordt liefkozend gebruikt voor de van je . En dit glas is best bijzonder. Het is groot, het is zwaar en het is HEEL lichtgevoelig. Het is een canonlens, 50 millimeter met een van 1.0. Weet je wel hoe goed dat is?

Titus - kat van PeterNee? Dat wist ik ook niet. De lens op zich is niet superscherp. Maar om in de nacht zomaar deze 's te kunnen maken vind ik best goed. Kijk alleen al naar die kat. Het is geweldig! Je moet dan ook wel heel goed richten om een te nemen. De scherpte-diepteverhouding is heel weinig. Voor je het weet heb je een scherp oor en vergeet je de neus.

De benedenburenDe lens is heel zwaar maar toch verrassend snel voor zijn gewicht. Een nadeel is dat je meer last van chromatische aberratie hebt. De lens zit kort op de chip en dan krijg je dat.

Stadhuistoren Maar kijk eens wat een platen je met deze lens kan maken. Het is echt te gek. Je moet nog heel erg uitkijken dat je op dit tijdstip niet te veel licht binnenkrijgt. Raar hoor.

Hoogbouw in het centrum De parkeergarage straalt je tegemoet. Evenals de flat met zijn sterk verlichte trappenhuis. Toch was het echt al 10 voor een 's-nachts. Goed oefenen dus. Leuk stukje glas!

Ongemerkt kom ik zo ook over mijn 5000 foto's heen. Ook dat gaat snel. In iets meer dan een jaar 5000 foto's gemaakt. Zo maar, omdat het zulke mooie foto's worden.

Eén reactie

Laatste barbecue deze zomer

Maandag 17 September 2007 at 11:16 pm

Waarschijnlijk was dit de laatste barbecue van deze zomer. Een barbecue op 16 september, heerlijk toch dat t kan. Zaterdag al een verjaardag gevierd in de tuin. En zondag nog volop in de zon aan de .

Lekker stoken met houtjes Gelukkig was het 's-avonds niet zo koud als bij de verjaardag. Ik had meegebracht en dat stookten we lekker op. Warm! Wowww. En met die wind... het hout was heel snel verbrand. Geniet maar even mee.

Lekker stoken die boutjes Zoals sommigen weten, en misschien lezer al eerder hebben gezien, hebben sommige blokken grote bouten in het hout. Twee per blok. Zo'n bout wordt witheet van het . Nog even doorstoken...

Wat een kunstwerk dit torso Uiteindelijk is het toch een keer op. Binnen tijdens de koffie mogen we een bewonderen. Mijn neef heeft de steen op school mogen bijschaven tot dit .

Het ziet er prachtig uit. Een fijn met zoveel feest.

Geen reacties

Bramen en film

Zondag 09 September 2007 at 01:21 am

Zo vlak voor de herfst is het lastiger om de rijp te krijgen. Er is minder zon en het duurt langer. Genoeg bramen te plukken
Drie emmers! Ik heb een paar dagen de bramen expres niet geplukt om de visite ook een kans op plukken te gunnen. Drie emmertjes vol zoals je kunt zien. Bij elkaar wel een kilo bramen om naar huis te nemen.Snel even de foto's kijken Samen met de 's van het plukken. En ook nog een tas vol . Dat waren iets meer kilo's.

Gezellig keken we met zijn allen nog twee films. Moulin rouge en The bone collector waren gewoon zo maar op de televisie te volgen. Wel irritante reclame tussendoor. Vooral in de laatste film ook enge beelden. Ead heeft zeker de helft van de gemist... ;-)
Een film is met een breedbeeldtelevisie eindelijk in filmformaat te volgen. Daarmee is het dan ook extra eng.

Geen reacties

School

Maandag 03 September 2007 at 10:16 pm

Vriend Rinus schrijft over het fenomeen terug naar school. Voor sommigen nu nog een drama, voor de oudere lezers een fijne herinnering. Wie wil het niet, terug naar school, onbezorgd de leraar pesten en je grenzen verkennen.

Rinus' verhaal deed mijn herinnering prikkelen aan oude 'school'-liedjes. Dus hieronder mijn reactie, onverkort (jaa ja, lui enzo). Lees zijn verhaal dan ook maar eerst.

=== knipperdieknip === 

Oehh, ze zeggen mijnheer tegen me... Heel vervelend, voor mij een teken om subiet te stoppen met mijn hobby.  Maar ja, voor jou is het werk. 
Ik weet dat t opvoedkundig niet heel erg klopt, maar de leukste leraar is de leraar die meedoet met de anarchie. Een leraar die de klas op stelten zet is onbegrijpelijk voor een leerling. Die verwacht een grens en geen anarchist.
En toch als leraar dan bijdragen aan een bredere blik op de wereld. Achteraf waren voor mij dat de beste leraren. Die anarchisten hebben mij beter de grens geleerd te kennen, beter de kennis weten over te dragen dan de watjes die orde nodig hadden in de klas.
 
Drie liedjes doen mij aan school herinneren. De eerste geldt voor jou pas over 9 maanden. Tenminste dat hoop ik, niet dat school in minder maanden 'uit' is omdat je het gemeneer zo erg vindt. School's out schreeuwt zo lekker mee.
 
Het tweede lied is de school van Supertramp.  "I can see you in the morning when you go to school. Dont forget your books, you know youve got to learn the golden rule,
Teacher tells you stop your play and get on with your work (Dat ben jij dus!)
And be like johnnie - too-good, well dont you know he never shirks
- hes coming along!"
 En dat is de boodschap van de leraar, toch?  " Youre coming along!"
 
Het laatste liedje is School van Nirvana. Helemaal herkenbaar, het is jouw 'luck' , geen 'reces', 'Youre in high school again'. Wat nou nachtmerrie.
Feest Rinus! Een brede blik op de wereld is met feest, en heel fijn, kwam ook met met t laatste liedje/filmpje mee. "Come as you are", een fijne boodschap voor de opgroeiende adolescent.
Zo kunnen ze nog eens wat leren van de geschiedenis van die oude mannen. ;-) 

 === lekker die liedjes en die filmpjes ===

Twee reacties

Californication

Zondag 02 September 2007 at 8:40 pm

Het nieuwe televisieseizoen gaat van start en sommige zenders zijn nu eenmaal eerder dan anderen. Californication met David Duchovny Deze nieuwe start op een ontzettend aantrekkelijke manier. Je hoort, heel zachtjes, engelen zingen. Langzaam herken je het heeeel bekende begin van " You can't always get what you want" van The Rolling stones.

Hank Moody, gespeeld door David Duchovny De hoofdpersoon, gespeeld door , komt in zijn auto op een kerkhof aangereden. Hij stapt uit en je ziet een wat verlopen figuur, sigaret hangend in zijn mondhoek.

Waar kan ik u mee helpen? Hank loopt de kerk in en stelt zich voor aan het jezusbeeld: "My name is Hank". Tot je verrassing krijgt hij antwoord van een non, 'of zij kan helpen'. Je kan wel raden waarmee. En hiermee is de toon gezet. Wie is die halve zwerver is mijn eerste gedachte. Een vrije geest in een serie waar ook aandacht voor vrouwen is.

In de eerste tien minuten zie je al drie mooie vrouwen. Waarvan twee naakt en in volle glorie in beeld. Misschien toch niet zo'n zwerver, die Hank. Niet onhandig ook, blijkt in de biosscoopscene. Zo wordt je in heel korte tijd voorgesteld in het verhaal in een aantrekkelijke nieuwe serie, Californication. Een serie over een schrijver die ooit een goed boek schreef. Die is gescheiden en samen met zijn ex-vrouw hun dochter probeert op te voeden.
De toon is gezet. Dit kan alleen maar leuker worden. Meer wil ik dan ook niet verklappen want het wordt leuker, al in die eerste aflevering van .

Eén reactie