Lekkere sla

Zondag 26 Augustus 2007 at 02:13 am

Vorige week (wat gaat de tijd snel) was de hele familie op bezoek. Op vrijdag heb ik voor de maaltijd gezorgd. Een vijf-gangendiner voor 12 personen. Daarbij tel ik stiekum de voorronde met toast even mee. Die was nodig om tijdens de kinderfilms de eerste honger te stillen. Want ze eten als wolven. Of meer als sprinkhanen... er blijft echt niets over.

Sla, geweldig mooi opgemaakt

Affijn, voor 12 mensen koken is toch iets bewerkelijker als voor 8 mensen koken. Dus de hulp van diverse leden van de familie was zeer welkom. Om de lezer een klein idee te geven... Het voorgerecht was een garnalencocktail, gemengd met garnalen en een appelmayonaise. Het hoofdgerecht bevatte ossehaas met champignonsaus, voor de kinderen schnitzel en een hamburger, bloemkool, snijbonen, witlof au gratin, aardappelkroketjes, gebakken krieltjes, patatjes, tzakziki én dus de mooi opgemaakte sla. Tussendoor startte we voor de ongeduldige kinderen weer een . Dit gaf ons de gelegenheid te genieten van een kaasplankje, waarbij twee heerlijke kaasjes van Boerderij t Geertje t smakelijkst waren. Om vervolgens te eindigen met 5 soorten ijs. Ineens hadden de kinderen ook weer belangstelling ;-)
Gelukkig kreeg ik bij alle gerechten veel hulp, zoals dus die sla. En ook veel hulp met de zesde gang, de afwas.

Ik vond het een zeer geslaagde avond. Ik was bekaf, maar voldaan.

Eén reactie

Legermuseum heeft ridderfeest

Zondag 12 Augustus 2007 at 5:30 pm

Het legermuseum in hield zaterdag 11 augustus 2007 een ridderfeest. Leuk voor de neefjes dacht ik toen ik het zag.

Het bleek voor iedereen een zeer geslaagde middag. Natuurlijk begin je met de tanks bij binnenkomst. Veel leuker waren de wapens op de hogere verdiepingen. Zoals zwaarden en oude vuurwapens, maar ook de tentoonstelling over Prins Maurits en de 80-jarige oorlog. Affijn, hieronder een paar van de 's.

In een jeep
In een tank
Ridders te paard
Indrukwekkend zo van dichtbij
Best een zware klap
Binnen staan de tanks

Maurits van Oranje
Help!
Helmen, ook toen al voor bescherming
Italiaans design harnas
Oude vuurwapens
Ridder in harnas

Ridder met maliënkolder
Riddergevecht
Riddergevecht uit eerdere periode
Valkenier
Met diverse vogels
Zoals deze koningsadelaar

Het was een zeer geslaagde dag. Een aanrader als je iets over de Nederlandse geschiedenis wil leren. En de inventiviteit die nodig is om een gevecht te winnen. Zo'n ridder, te zien in de bewegende foto's, houdt t niet langer vol dan 10 minuten. Dan is ie gewoon op.

Geen wonder dat veldslagen zo lang duurden. Ze moesten gewoon weer op adem komen. Maar om daar dan 80 jaar oorlog voor te voeren...

Twee reacties

Blijdorp 2007

Woensdag 08 Augustus 2007 at 3:35 pm

Op dinsdag 6 augustus togen wij naar te Rotterdam. In het nieuws verbonden aan de nieuwe weg, de N470 die pas is geopend. Makkelijk om naar te rijden.
Ook in het nieuws omdat vandaag Bokito, die gorilla, weer buiten mocht spelen. Nou... daar hebben wij niets van gezien. Wel heel veel mensen met 's en grote lenzen. Maar geen gorilla te bekennen. Durfde zeker niet weer in de krant.

Ik heb een selectie van al mijn foto's gemaakt om hier te laten zien. Honderdzevenenzeventig vond ik toch teveel om neer te zetten.
Zo lief, ze eten uit je hand
Dit jaar wel een giraf op de foto

Mooie gekleurde vogels in een grote voiliere

Hele families bij elkaar
Stokstaartjes die blijven kijken wat jij doet, naar hun kijken
Hee, bekende gifkikker, de Dendrobates azureus
Een mooi vogeleilandje
Van achter glas
Ha, zo ziet ie eruit voor ie op je bord ligt
Mooie makreel

Hele scholen tegelijk
Zelfs een grote zeeschildpad
Nemo's, clownvis, hebben ze daar ook
Deze lichtte zo mooi op
In het grijs zwemmen ze weer in een schooltje
Een mooie 'vlucht' om eten te happen
De ander plukt t liever van de grond
Ja, ik kan nog schildpad zijn
Kijk! Ik kan het hele schild optillen
Wanneer doen ze nou dat dansje?

Oehhh! Die kwam wel heel dichtbij
Je zou willen dat je erbij kon kruipen
Ahhh, daar zijn jullie
Zo moet je zonnebaden
Ik zwem liever nog een rondje

Ik hoop dat je een paar leuke 's hebt gezien. Een kleine inspiratie om toch ook te gaan kijken. Laat je t dan even weten? Ik wil wel mee.

Eén reactie

Barbecue voor de film

Zondag 05 Augustus 2007 at 11:41 pm

Het van dit kon ook hier niet onopgemerkt voorbij trekken. Een uitnodiging voor de filmavond stond al. Snel de aanvangstijd vervroegd om eerst gezamelijk te eten. Zoals gebruikelijk hier was het weer heerlijk (vernam ik van mijn gasten).
Bramen rijp om te plukken Afgesproken om pas na 1800 uur te arriveren. De hitte houdt je anders toch binnen. Maar dan zou er daarna wel worden gewerkt.
Werk in uitvoeringVoornamelijk aan de . Speciaal deze een paar dagen extra laten hangen om te kunnen laten plukken. 100% was iets eerder dan de plukkers en die vond ik bereid om de moeilijk uit te roeien Heggewinde te plukken.
Zalmrepen in de marinadeDaarna tijd voor de . Met Herbert is het altijd leuk voldoende vis en groente te kunnen bedenken. Dus eerst zalm. Heerlijk gegaard in een aluminiumpakketje. Tegelijkertijd met de verrassingspakketten op de barbecue.
SardinesEad had een heerlijke vissaus bereid. Die paste prima bij deze sardines. Gemarineerd in de olie, gewarmd in een aluminiumpakket leverde een heerlijke vis op. De vissaus van Ead was lekker pittig, precies goed hierbij.
De eerste verrassingVoor de eerste verrassende lekkernij kocht ik een hele grote vlees tomaat. Daarom heen deed ik verse basilicum en die liet ik met een beetje boter, zout en peper meestoven. Een heerlijk bijgerecht.
Verrassing, grote gevulde paprika!De tweede verrassing was een grote gevulde paprika. Deze paprika was echt groot! Een heel blikje mexicaanse dopertwtjes (met mais en paprika) paste erin. Samen met een beetje boter en met een paar stukjes feta. Smullen voor mijnheer Herbert.

Daarna volgde nog vele vleesgerechten, als shaslickspies, varkenshaasspies, lamsrack en biefstuk. Allemaal te bevochtigen met een heerlijk glaasje .

Om zo te komen tot de afterparty, het vuur! Houtjes worden in stukjes gehaktEerst wordt een groot blok klein gemaakt.
Alleen de het schroefdraad is nog overNa het houthakken blijft alleen het schroefdraad over waarmee e.e.a. aan elkaar was verbonden.
Kerstboom erbij voor de extra geur.De geur van het hout vond Ead zo lekker dat ik maar de onderste tak van de kerstboom offerde. Die hing toch al in de weg. Het rookt daarna wel even...
Tijd voor desertInmiddels is het meeste eten gezakt en kan er weer desert bij. Twee bananen gaan in aluminiumfolie bij de gehakte houtjes. Na een minuut of 10 hebben we heerlijk gebakken banaan. Samen met het ijs en een likeurtje voldoet dat prima.
Ondertussen krijgt Ead telefoon en legt haar vriendin uit dat ze nu Amaretto drinkt. Ook voor haar een wonder!
Genieten van het vuurDaarna was het genieten van het vuurtje. Tot de grootste vlammen over waren. Om naar de vlam van Shrek te gaan kijken. Gevolgd door de trouwerij van Chuck en Larry. Allebei fijne komische s. Tot ieders verrassing bleef iedereen zelfs wakker.

Twee reacties