Borrel bij Van Kleef

Dinsdag 29 Mei 2007 at 11:12 pm

Na een dag presentaties werden wij verrast met een bezoek aan een . Een bijzonder museum, de laatste haagse distileerderij en nu museum. Het museum annex distileerderij Van Kleef in het centrum van . Aldaar kregen we een borreltje aangereikt, kregen we een mooie uitleg over spreekwoorden in relatie tot en/of stoken en mochten we een paar jenevers proeven. Heerlijk. Een fijn einde van een lange zit.
de entree
de borrel
de vaatjes
de ketel
de etiketten
de museumstukken
Met recht een aan het einde van de werkdag. Uiteraard heb ik ook wat gekocht, een 5 jaar oude jenever (vooraf geproefd) en een appeltaartlikeur. De eters onder lezers die wel eens langskomen zullen deze laatste vast wel eens proeven bij het dessert.

Geen reacties

Diner in Friesland

Maandag 28 Mei 2007 at 4:56 pm

Het pinksterweekend mocht ik weer kilometers maken met de auto. Ik ben op verjaardagsvisite in Sneek geweest. Aangezien ik vorig weekend ook al veel kilometers maakte kwam weer een bijzondere stand op de teller in beeld. Een scherpe stand
Helaas hobbelde ik over de weg op t juiste moment. Dus maar even twee foto's, dat je ziet dat t wel scherp kan ;-)
Een mooie stand De tweede met allemaal eentjes. En ik had de dagteller er niet eens speciaal voor op scherp gezet. Bij toeval zo gekomen.

Affijn, in zijn de lekker aan de wegen aan t rommelen en inmiddels is het na al die jaren toch een drukte van jewelste. Onderweg vanuit het centrum, terug van het kopen van het verjaardagskado, zelfs een paar finse auto's gespot. Het moet niet gekker worden in Friesland.

Na een copieuze maaltijd, door mij bereid hebben we nog even een wandelingetje door een nieuwe wijk gemaakt. Het lijkt net als bij mijn ... Allemaal nieuwe huizen. Al zien sommige huizen er alweer uit alsof ze er tien jaar staan. Het uitzicht aan de rand van de wijk met je eigen bootje aan de steiger Maar die fotografeer ik maar niet. Eerder dit uitzicht. Aan de rand van de wijk vind je water en bootjes.
Uitzicht op meer masten Als je goed kijkt zie je verderop zelfs meer masten. Maar als moet je dan wel kiezen voor meer zoom en die had ik net ff niet mee tijdens de .

Geschikt als eigen boot?Een van de bootjes was bijzonder genoeg om even van dichtbij te inspecteren.
Mooie, geronde brugOnderweg komen we een mooie brug tegen naar het volgende deel van de wijk. Dat is wel iets nieuwer, ze zijn er zelfs nog aan t bouwen. Misschien eens zoeken of ze een huisje voor mij hebben. Alleen... waar ga ik dan werken?

Op de weg terug zien we in de verte twee blokken huizen in een halfronde vorm.
Rond de rotonde Deze huizen en winkelruimtes staan er al een tijdje. De vorige keer toen ik er boodschappen ging doen in de supermarkt was er verder nog geen straat.
Links zit de supermarkt De rotonde is ook nog niet echt af. Rechtsvoor ligt nog steeds een berg zand. Het is een echte nieuwbouwwijk. Pas af als t af is.

Geen reacties

Lekkere geuren

Vrijdag 25 Mei 2007 at 01:48 am

Van een ruik je het er niet zo vanaf. Maar kom dan maar snel langs om een drankje te drinken in mijn . De pioenroosDe staat er weer prachtig bij. De bloemen zijn weer GROOT.
Dichtjes bij elkaarZo bij elkaar doet krijg ik gelijk bepaalde associaties... Dolly Parton is misschien niet het goede voorbeeld en voor Lollo Ferrari zijn de bloemen net iets te klein.
Een heel geurige sering Kijk naar deze bloem en denk aan de geur van . Die hangt dus door heel de tuin.
De hele minisering bij elkaar
Hier alle bij elkaar. Heerlijk die geur. Met een beetje en een glas rose is het gewoon vakantie.

Geen reacties

Bezoekje aan t Hertogdom Luxemburg

Maandag 21 Mei 2007 at 7:56 pm

Donderdag was t . Vandaag gepland om 350 km zuidelijker een tentje te gaan opzetten.
De heenreis was goed te doen. De bestemming lag aan de E25 in Luxemburg dus ook via die route uit Nederland vertrokken. Over Utrecht naar Eindhoven, Maasstricht, Luik (Ring Luxembourg volgen) en zo'n 90 km later afslaan bij Bastogne en de kleine wegen opzoeken. Het is weer een verademing om op buitenlandse wegen te rijden. Rustig, ruim en rechtuit. Alleen voor Luik heb je even die rare, korte bochtjes in een betonnen bak om de juiste richting op te gaan.

Voorgerecht, ook op een camping Aangekomen bij de camping kwam de eigenaar gelijk vragen wat ik zocht. Na mij voorgesteld te hebben en bij het aanlopen van mijn vader was t wel weer goed. Maar echt vriendelijk leek ie eerst niet, zeker slechte ervaringen.
Gelukkig mocht ik even mijn auto naar de campingplaats rijden om uit te pakken. Het is droog en dus gelijk aan de slag om mijn op te zetten. In een uur ben ik klaar om lekker van mijn korte weekend te genieten. Na de auto weer op de parkeerplaats te hebben gebracht is het tijd voor de .

Kaasplankje, lekker! Mijn moeder pakt daarna uit met een voorgerechtje zalm, wit wijntje, een hoofdgerecht van chateaubriand, snijboontje en een rood wijntje en een kaasplankje toe. Kijk, dit is vakantie. Heerlijk genieten.
Lunchplek met uitzicht op meer Zoals even later van de televisie en een die ik zelf heb meegegeven voor hun vakantie. Wild Hogs is een prima vakantiefilm. Maar ... op tijd naar bed want weer vroeg op de volgende dag. Ik hoef niet zo veel en maak geen plannen. Dat blijkt maar goed ook want het is erg koud 's-nachts. Daar had ik mij lelijk vergist en klappertandend stond ik om twee uur 's-nachts buiten over de heg te staren hoe ik dit ging veranderen. Uiteindelijk een joggingbroek en trui extra aangetrokken. Toch de slaapzak dichtgeritst en daaroverheen maar het dekbed gedaan. Drie uur later weer wakker, weer naar die heg. Dat moest morgen toch maar anders...

Smalle brug met stuw De vrijdag begint vroeg. Ondanks oordoppen last van een aantal campinggasten, vroege vogels en kou. Dus vanaf 7 uur een spannend boek gaan lezen. Om negen uur een ontbijtje gehaald en daarna bij het doorbreken van de wolken door de zon ' nog even dat boek gelezen' op mijn luchtbed van 10 tot 12. Heerlijk doorgewarmd maar nog niet helemaal uitgeslapen gaan we boodschappen doen in de supermarkt. Een echt SUPERmarkt. Van alles te koop, veeel wijn, betaalbare , veeel keuze in brood, kaas, vlees, kruiden, noem maar op.
Kasteel Ik kies twee whiskeys uit, samen besluiten lamskoteletten, peultjes en krieltjes te kiezen voor het diner, voor de lunch vers brood en pate. Na de supermarkt tank ik de auto bij voor 1 euro ZEVENTIEN per liter (kom maar op met de inflatie en dat kwartje van Kok).

Met standbeeldEn met die volle tank rijden we naar de stuwmeren in de buurt. Met prachtige wegen, schitterende natuur en soms steile hellingen komen we mooie plekken tegen. Zoals een kasteel, een eerste stuwmeer en prachtige locatie voor de lunch en als laatste dat meer dat zeven kilometer lopen van de camping ligt. 'Een prachtige wandeling' had dit moeten zijn, maar ook prima met den auto te berijden.
Meer
Met bootjesWeer terug bij de camping genieten we van een toastje kaas en even later van de door mij bereidde maaltijd. Omdat ik heb gekookt, hoef ik niet af te wassen. Prima geregeld zo!
Glas in thee glas
TadaaaaaDe afwas leverde nog een leuke puzzel op. Gelukkig kon ik deze oplossen. Na een aflevering Medium en Shark op de televisie het tweede deel van Wild hogs bekeken.

De kerk in Bastogne De nacht verloopt beter dan gister. Weer ingepakt slaap ik vrijwel helemaal door. De oordoppen helpen daarbij ook. Gelukkig maar omdat marktdag is in Bastogne (Bastenaken voor fietsliefhebbers). Met wat geluk komen we bij vijf parkeerplaatsen waarvan er een vrij is. Even later zal blijken dat om het centrum veel grote parkeerplaatsen liggen die door het marktbezoek allemaal vol staan. Terwijl ik zomaar mijn auto kon neerzetten.

De postbus voor de naamkaart De markt is sja, 'een markt'. Bloemen, kleding, meubilair, plantjes, vlees, brood, groente, een hele truck vol kippen te braden aan t spit. Even later ook levend gevogelte te koop als eenden en kippen. Iets echt bijzonders heb ik niet gezien om te kopen. Maar die mensen kijken is geweldig leuk. Na twee uur markt is het fijn uitblazen in de pattesserie met een stukje vlaai en een bak koffie.
De hoofdstraat We zijn weer in de hoofdstraat. Teruglopend, op zoek naar een krant, komen we een kaart tegen, zo leuk dus gelijk op de bus gedaan. Je fotografeert nog even het stadsbeeld en daarna weer naar die SUPERmarkt. Voor 's-middags lekker stokbrood met kaas gekocht en voor 's-avonds een grote plak entrecote die ik weer vakkundig heb gebakken.
Zaterdagmiddag, pc met port Maar eerst de vaste zaterdagmiddagactiviteiten. De computer! De camping heeft een internetaansluiting die je een half uur lang mag misbruiken tegen 2 euro 50. Dus de post opgehaald, winrar, de laatste antivirusdatabase en een berichtje teruggeschreven. Ook even de route naar de volgende camping bekeken. Bij de tent teruggekomen was het tijd voor de rest van de computeractiviteiten onder het genot van een l.
Het eten daarna smaakte ons weer prima en weer hoefde ik niet af te wassen. Met een bakje koffie naar de eerste aflevering van House gekeken. Bij het aanbreken van de film bleek dat deze er maar voor 13 minuten op stond. Net spannend, geen vervolg. Dat is erg! Speciaal winrar opgehaald voor de ondertitel blijkt die hele film niet te werken. Beetje jammer. Gelukkig was er nog wel een andere film. The Illusionist is ook een goed verhaal om te zien.

Mooie glooiingen Zondag weer terug naar huis. In een heerlijk warm zonnetje op mijn gemak de tent opgeruimd en de auto ingepakt. Van die laatste paar uur ben ik behoorlijk bijgekleurd.
In de auto op weg naar huis, eerst eens op de kaart kijken welke afslag ik op de eerste hoofdweg ook alweer moet nemen.
Links is naar Bastonge, dus die dan maar. Onderweg nog een paar 's kunnen nemen van die prachtige glooiingen in de weg. Vlak voor Luik werd het even druk. Een korte file deed mij al vrezen dat vanaf Belgie files zouden staan. Gelukkig viel dat mee.

De eerste rij begon in Maasstricht, voor de stoplichten. Zoals vorige keer ook, je merkt gelijk weer dat je in Nederland bent. NEEderland, Nee ik gun je de ruimte op het asfalt niet. Gelukkig zijn de medeweggebruikers iets banger voor lakschade dan ik.
Maar bij Eindhoven begon het pas echt goed mis te gaan. Ik heb daar zeker een half uur gedaan over het ronden van een rotonde. Belacheloos. Daarna was het nog niet veel beter. En met een uur vertraging bij Utrecht begon het pas weer goed door te rijden. Zonder stoppen in 5 uur en 361 kilometer weer thuis. Moe maar voldaan maak ik nog een lekkere saus bij de biefstuk en geniet van mijn foto's. Heerlijk ritje, zo even heen en weer naar .

Vier reacties

Wandeling langs de plas

Dinsdag 15 Mei 2007 at 10:57 pm

Het was maar een klein stukje. Je loopt langs een prieelbos, ziet een dijkje met water en even later sta je aan de plas. Toch was het heerlijk. Vlak na een regenbuitje, heerlijke schapenlucht (tot van heel dichtbij want dan stinkt t wel) en soms toch nog ... stilte.
Die luchten 
De rand van de wegtrekkende bui
Uitzicht op de stad
Welk uitzicht is nu mooier Welk uitzicht vind je mooier. Mag de weg langer of wil je de stad dichterbij zien? Ik wil jullie de mooiste laten kiezen.
Uitzicht op de nieuwe wijken 
Bukken voor laagovervliegende zwanen 
Luister naar de vogels en hoor de stilte 
Heerlijk zo'n . Eigenlijk wil je nog maar een ding. opzetten en blijven luisteren tot de zon op komt.

Eén reactie

Dutch Power Cows

Zondag 13 Mei 2007 at 10:53 pm

Ik las op tweakers een bericht over stoppen van het UD-grid. Zonde dacht ik nog, voor ik me verdiepte in de wereld van de Dutch Power Cows. Maar zoals bleek zijn er meerdere projecten bij de DPC. De bekendste (over heul de wereld) is het SETI-project waar ook de aan meedoen.

Al die projecten vragen van ons thuiscomputeraars een beetje computertijd. 's-Nachts, tijdens het downloaden, staat mijn processor toch niets te doen. Dus ik wil mijn processor wel delen om gezamenlijk een project uit te rekenen. Allemaal prima uitgelegd op de wiki van de . De DPC hebben zelfs een heel forum op GoT, vaak ge(n/r)oemd als de /5.

Aangezien mijn computers een deel van de tijd niet staan te rekenen heb ik mij aangemeld, bij het lokale team. Daarna mijn tweakersaccount afgestoft. Ik had t al 5 jaar niet meer gebruikt. Vervolgens vrolijk aan de slag met het project DPAD.

Aan de banner kun je mijn actuele puntenstand aflezen. Ik heb (nog) geen idee of dit veel is. Anderen zijn al veel langer bezig en hebben al meer berekend. Die hebben dus een hoger puntentotaal.

Misschien wil je ook meedoen? Ik heb een paar oude koeien van stal gehaald om aan te geven hoe het werkt met die DPC. Gewoon allemaal meedoen. Laat je je altijd aan? Dan mis je deze rekenkracht echt niet. Zelfs op Linux kun je meedoen. Installeer Wine en start het Muon1_background-programma. Tot nu toe heb ik op zowel windows als linux geen hinder ondervonden van het permanent draaien van dit programma. Het draait echt op de achtergrond en geeft de processor vrij aan een ander programma als jij dat nodig hebt.
Dus tot snel in ons team.

Geen reacties

Wandeling (2)

Dinsdag 08 Mei 2007 at 11:02 pm

Minder lekker weer dan vorige keer. Heftige regens voorspeld, toch even gaan wandelen. Regen is niet erg het moet alleen geen douchen worden. Bovendien zie je nog eens wat. Zoals hier een fuut.De fuut

De wijkarchitect houdt vooral van duidelijke en rechte lijnen. Dat zie je overal in de terug.
Zoals hieronder op de het dijkje. Bijna een gracht
Of kijken over het bruggetje naar een paar huizen. En dan zie je ze staan. De lantaarnpalen, in een rechte rij.
Lantaarnpalen, netjes uitgelijnd
Gelukkig is een stukje ongerept gras waar de klaproos mooi donkerrood staat te zijn. Rood tussen het groen
Een deel van de buien is al overgedreven. Een recht dijkje als afscheiding van de gemeentegrens. Een prima plek om je hond uit te laten. Door de dreigende regen zag je verder geen hond. Toch nog blauwe lucht

De afscheiding door een kanaal. Kade en lichten in lijn Afgescheiden door een kanaal is de wijk verdeeld. Een mooie rechte kade geeft vissers in warmere tijden een mooie plaats om te zitten. Let verder weer op de lampen.

Rechtgezaaide akkerOok de boer weet wat recht is. Misschien beter voor de plantjes? Volgens mij moet dit strakjes het bos worden.

Aan de andere kant van de kade een markante flat. Je kan er naar blijven kijken. Rechte en scheve lijnen. Vervolgens kijk je langs de flat. Wat is dat met die blauwe parasol
Kade en lampen Daar de kade. Beetje jammer dat het bord van voet- en fietspad nu niet meedoet in de lijn.

Tram, weg, fiets- en voetpad naast elkaar Weer op weg naar huis, over wat een lange weg lijkt. Zeker door de boven de weg. De douche kwam alsnog. Gelukkig was het niet ver. Toch nog ver genoeg voor natte bovenbenen.

Een fijne door de wijk.

Geen reacties

Van slag

Maandag 07 Mei 2007 at 6:15 pm

Ik had een mooi bericht in gedachten over het weer dat van slag is. Tot ik vanmorgen een triest bericht ontving. Nu ben ik van slag, net als de natuur.

Gister is een einde gekomen aan een periode van 45 dagen regen. Veel te vroeg staat de in bloei. Ver voor pinksteren al in bloei. In 2004 en in 2006 stond de pioenroos pas rond pinksteren volop in bloei. Nu ben ik iets vroeger met de maar de pioenroos is van slag.

Zo ook met de asperges. Ik at asperges niet eerder zo vroeg. Volgens mij zijn de asperges ook van slag. Lekkere asperges Voor mij was het voor het eerst dat ik zulke lekkere asperges zelf heb kunnen klaar maken. Overal zijn ze even mals. Daarbij lekkere ham, eitje en botersaus.

Het is zeker van slag, 45 dagen geen regen. Nu regent het volop, drijfnat stapte ik de auto in. Buiten regent het Dit trieste weer past goed bij de stemming van vandaag.
Vanmorgen ontving ik het trieste bericht dat een collega van mijn werk en vroeger ook van de boerderij in Duitsland is verongelukt. Waarschijnlijk was hij samen met zijn vrouw op weg naar huis.

Nu ben ook ik van slag. Peter, we noemden hem Jezus, ik heb genoten van de feesten die we samen werkten. Ik had veel aan je ervaringen op het werk. Bij iedere ontmoeting leek het gesprek door te gaan, bijna alsof we niet waren gestopt met praten. Nu is dat niet meer.
Ik wens iedereen die Peter kende veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Twee reacties

Nachtrit

Zondag 06 Mei 2007 at 4:52 pm

Dit weekend keek ik naar de nachtrit. Nachrit - spannende film Nachtrit gaat over een taxichauffeur in de periode van de Amsterdamse taxioorlog.  De hoofdpersoon, Dennis van der Horst gespeeld door Frank Lammers, raakt in de problemen als hij zijn droom, een eigen vergunning, niet lijkt te krijgen. Voor veel geld koopt hij een vergunning van de bestaande taxicentrale. Hij leent het geld daarvoor via via bij dezelfde louche contacten met daarbij de nodige problemen.

Samen met zijn broer, Marco van der Horst gespeeld door Fedja van Huêt, rijdt hij met een oude amerikaanse auto door de straten van Amsterdam. Samen hebben ze een droom. Ze willen een limousineservice beginnen en hebben daarvoor een eigen vergunning nodig. Die amerikaanse auto's knappen ze zelf op. Tot Dennis zijn vergunning koopt met geleend geld op het moment dat de wet gaat veranderen. Daardoor kan iedereen een vergunning krijgen.

In de film krijg je direct symphatie voor Dennis. Langzaam sluipt dat erin. Je ziet hoe moeilijk het is om je staande te houden in de taxiwereld. Ik begon zelfs de amsterdamse volksliederen leuk te vinden en bijna mee te zingen. Je snapt het helemaal als Dennis een taxi van een concurrent in elkaar trapt. Frank Lammers en Fedja van Huêt slepen je gewoon mee in hun leven.
Natuurlijk kan dat niet goed aflopen. Ik was dan ook tot tranen geroerd toen ik Dennis ten onder zag gaan in zijn strijd tegen het onrecht. Je weet dat het fout moet eindigen en toch was dat nog onverwacht. Erg goed geschreven en gefilmd.

Ik zou je deze dvd zo maar kado kunnen doen op je verjaardag. Als je iemand bent die veel films kijkt, soms ook films in de kast hebt staan, dan mag niet ontbreken in je collectie.

Geen reacties

Wandeling door de wijk

Dinsdag 01 Mei 2007 at 10:49 pm

Lekker weer, nog 20 graden buiten bij vertrek. Dus tijd voor een door de . Opvallend hoe veel nieuwe huizen alweer bewoond zijn. Tuintjes met zwarte aarde en met bloeiende plantjes. Alleen het gemeentegroen doet nog kaal aan.

Een kleine rondgang door het nieuwste deel. Je ziet ook de lege plekken nog waar bijvoorbeeld het winkelcentrum komt. Kijkt u even met de 's mee?

Mooie lange zichtlijnen
Zicht naar herkenningspunten
Al herken je ze nu nog niet
Zon en station
Zelfde flat, zicht langs ronde straat
Rechte straat, rond pad
Nieuw uitzicht, bijna klaar
Herkenbaar? Van foto 2?

Wat opvalt tijdens zo'n wandeling is de stilte. Geen vegetatie, geen vogels. Geen huizen, geen kinderen.
In de nieuwe straten spelen kinderen al buiten. Hun echo's worden nog niet gedempd door de struiken of bomen. Of aangevuld met vogelgeluiden. Gebrek aan gemeentegroen.

Geen reacties