Tuin (4)

Woensdag 28 Maart 2007 at 7:44 pm

Whieehoeee, het is lente! Warm, 17 graden, krantje erbij en genieten van mijn tuin. Krantje en een borrel in de tuin

Kijken van uit mijn luie stoel zie ik alweer veel in bloei staan. Hier een paar 's, kun je lekker meegenieten.

Rozemarijn in bloei De rozemarijn staat ook in bloei, later weer lekker over t lammetje.

Paarse bloemen vanuit den luie stoel

Paarse bloem, ooit onthou ik hoe ie heet.Toch maar even met de door de tuin banjeren om een paar leuke bloemen op de foto te zetten.

Sering in de knop

Maagdepalm in bloei, ook paars Zo zie je ook nog eens wat. De sering in knoppen, de maagdepalm in bloem.

Die van net, nu van dichtbij Die van net, toen uit den luie stoel, nu van dichtbij.

Mooi en heerlijk. Met de eerste warme dag genieten van de zon, van een krantje, van de tuin en van een lekker glaasje port. Wie wil er nu vakantie? Zo wil ik iedere dag wel thuiskomen. Warmer hoeft echt niet, laat de lente lekker lang voortduren. Genieten in de .

Eén reactie

Enthousiast over 50mm

Maandag 26 Maart 2007 at 11:53 pm

Wauwww, was het eerste wat ik kon uitbrengen. Canon 50mm F1.0 L USM Mijnheer J. kwam even zijn nieuwe lens tonen, zijn eerste L-lens. Hier zichtbaar aan zijn eigen . Ik mocht de lens heel even op mijn camera zetten om een mee te maken.

Wauwww, wat is de lens zwaar! Wauwww, je ziet 1.0 staan bij het diafragmanummer in je zoeker. Wat een licht krijg je binnen. De scherpte van je onderwerp is ook ver te zoeken. Gaaf! Welke scherpte-diepte

Wauwww, wat een mooi effect geeft dit op een onderwerp. Canon 50mm F1.0 L USM Een fantastisch onscherpe achtergrond. Mooi mooi mooi, maar ontzettend zwaar.

Leuk hoor, om zo even vast te houden. Maar ook lastig omdat de lens te zwaar is in verhouding met wat je vast kan houden aan lengte van de lens. Mijn eigen EF-S 17-55 voelde heel licht aan bij het terugplaatsen. Misschien dan toch maar de F1.2 kopen, die is tenminste minder zwaar.
Wauwww, enthousiast dat je kan worden van een stukje goed gebouwde techniek.

Geen reacties

Voorjaar

Zondag 11 Maart 2007 at 6:16 pm

Heerlijk voorjaar. Een druk weekeind met veel boodschappen en veel te doen. Maar voor dit mooie weer maak ik tijd voor de . Heerlijk in de de geknipt. Lekker bezig en gelijk ook maar de aangepakt.
Hibiscus in bloei, vorig jaar

Hibiscus met witte bloemenIk hoop dat de hibiscus weer net zulke mooie bloemen geeft als vorig jaar. Hibiscus in alle kleurenHibiscus met paarse bloemen

Vlinderstruik twee jaar terugOok de vlinderstruik is weer klaar voor mooie bloemen.Niet alleen vlindersOok wespen

Gelukkig weet ik nu ook hoe de struik voor de heet, het is een . De volgende keer mooi weer mag ie ook geknipt. Vier meter hoog en zes meter breed is teveel. Nu valt t nog mee en kan ik tinus nog klein houden.

Geen reacties

Gestemd

Woensdag 07 Maart 2007 at 6:45 pm

Vandaag, 7 maart 2007, zijn de provinciale staten verkiezingen. Ik heb dus van mijn recht gebruik gemaakt en heb gestemd. Niet dat ik enig idee heb wat die dan doen. Of wat in mijn belangrijk is.

Ik heb geen campagne's gezien van enige politieke partij, niet op tv (kijk geen tv) of in de stad (daar kom ik nooit). Ik ben (gelukkig) ook niet lastig gevallen op straat. Toch heb ik een keuze kunnen maken. Dankzij de kandidatenlijsten op internet, best handig.

Voor veel collega's is het een leuk onderwerp: "Heb je al gestemd?" is een veelgestelde vraag, die ik met "Ja" kon beantwoorden. "Waarop?" is dan de volgende vraag, die ik dan niet beantwoord. Ook dat is mijn recht. Nieuwsgierig dat iedereen daar van wordt!

Zo ook voor de uitslag van vanavond. "Ga je kijken?" kan ik dan weer simpel beantwoorden met "Nee, ik kijk geen tv.". Volgens mij is het allemaal uitermate verwarrend. Zo kom ik blij gestemd thuis, altijd fijn... verkiezingen.

Twee reacties

Jan Jaap van der Wal

Maandag 05 Maart 2007 at 11:50 pm

Vandaag naar geweest, in het stadstheater. Afgelopen zaterdag is mij nog verteld naar wie ik ging kijken, maar niet eens onthouden. Alleen de stoelnummers, die wist ik nog... ;-)
Vanavond keek ik in mijn agenda, heee ik ga naar . Leuk leuk leuk, ik zag hem al eerder op tv in DWDD vertellen dat hij in theater Carré mag optreden. Ook kwam toen het nieuws dat hij dé oudejaarsconference zal verzorgen. Daardoor wist ik dat ik al iets anders zou zien dat ik zou verwachten. Nu, met het schrijven met dit stukje, blijkt dat ik bij de vorige keer Jan Jaap van der Wal kijken dezelfde (foute) verwachting had.

Dus... waar gaat de show van Jan Jaap van der Wal over? Ik ga het je gewoon niet vertellen. Zijn programma het BSUR. "Be as you are, wees je zelf". Daar weet hij prima over te vertellen, te betogen hoe je dat kan, wat dat is, hoe hij dat ervaart.

Jan Jaap is van deze tijd. Muziek en video ondersteunen een klein deel van de show. Het decor is bedriegelijk simpel en bereikt mooie lichteffecten. Verder staat hij alleen, zonder andere attributen op het grote toneel. Het is mij geen moment opgevallen hoeveel ruimte dan overbleef.

Jan Jaap heeft voor het goede doel diverse bestemmingen bezocht, put uit die ervaring ook voor verhaal in zijn show. Maar 'gebruikt' dat niet zoals anderen dat kunnen gebruiken. Hij vertelt je zijn ervaring, hoe hij (daardoor) naar de wereld kijkt en maakt daarbij misschien maar een enkele grap. Toch is het geen moment saai en zit je ademloos te luisteren naar zijn betoog (tot die grap je even verlost en de zaal buldert). Jan Jaap gaat verder dan Freek, predikt op een nieuwe manier en is daarbij scherper, harder zoals je wilt, dan Youp. Ik zeg: "Vergeet Jan Jaap van de tv, ga naar deze cabaretier." Je zal verbijstert naar huis gaan.

Ik ga de lat heel hoog leggen voor de eindejaarsconference. Jan Jaap heeft zelf gezegd dat ie streeft naar het niveau van Wim Kan: "Op een kruk, met witte vellen papier voor zich, een adembenemend verhaal vertellen". Ik zie het Jan Jaap doen ook, ik verwacht niet anders. Zeker niet na deze voorstelling 

Wie gaat mee naar Carré?

Geen reacties

Maansverduistering

Zondag 04 Maart 2007 at 8:58 pm

Van zaterdag op zondag 3 en 4 maart, zag ik een maansverduistering. Daar moet je nog flink je best voor doen. doen.Een verduisterde, oranje maan Dat betekent de visite mee naar buiten nemen (die ook van foto's maken houdt). En vervolgens TWEE uur staan blauwbekken! Om een paar 'tjes te maken. De heeft niet zo last van de kou. Ik destemeer. Op het laatste was de sluiterknop niet meer zonder bewogen beeld te maken, in te drukken. Bij de totale verduistering hebben we de warmte weer opgezocht.
Het wordt tijd dat iemand mij een draadontspanner geeft, bijvoorbeeld voor mijn verjaardag. Maar zomaar mag natuurlijk ook. Alles om een paar foto's van de aan jullie lezers te kunnen laten zien. Voor als je zelf niet in de kou hebt gestaan.

Ik heb geprobeerd de maan in t midden te houden. Ook in de nabewerking isdat niet helemaal gelukt.

Drie reacties