Patrick Meijer & Samba Schutte

Zaterdag 17 Februari 2007 at 11:47 pm

Vanavond, , in theater Pepijn een dubbelvoorstelling bezocht. We hebben tijdens de start van het theaterseizoen in al een keer hadden gezien in Zoetermeer. Dit was zo leuk dat ik gelijk kaarten haalde voor zijn volgende voorstelling in de buurt. Die was vandaag samen met .

Samba Schutte opende de avond met een warm-up en kondigde Patrick Meijer aan. Een leuke aankondiging, de zaal was los te krijgen. Met één standaard theatertruukje klapten we in onze handen terwijl het voetenstampen aan de beurt was. Ha, lekker, we zijn voorbereid.

Patrick Meijer komt op en ... het is al niet goed. Heel jammer dat je vaak in het begin al die klik mist. Te snel begonnen, de zaal geen rust geven aan je tempo te wennen. Ik weet niet wat t is. Bovendien, ik sta ook niet op dat podium. Zou een cabarettier herkennen of de start is gelukt?
Patrick Meijer was bij vlagen leuk. Hij heeft goede grappen. Spitsvondigheden en pijnlijke verhalen door elkaar. Tragiek en komedie, naast elkaar gaat vaak prima. Maar vanavond was de chemie met de zaal er nèt even niet. Op hoogtepunten werd er goed gelachen maar al snel zakte de sfeer weer weg. Het bleek steeds moeilijker de zaal terug te krijgen uit zo'n dal.
Een moment, en dat vind ik knap, stapte Patrick snel over naar een ander verhaal omdat dit verhaal niet lukte. Een ander moment vertelde hij een prachtig verhaal over geloof, stemde tot nadenken maar verloste de zaal daarna niet met een lach.
Ik hoop dat dit kwam omdat t zijn dag niet was.

Dan pauze, biertje drinken, uitzweten van de (bekende) warme zaal en mensen kijken en bekeken worden. Fijn aan Theater Pepijn is dat de theatergangers zo verschillend zijn, jong en oud, spijkerbroek en krijtstreep naast elkaar. Net even anders dan in het bedaarde, verplichte avondje uit in zo'n stadstheater.

Na de pauze is Samba Schutte aan de beurt. In Pepijn zit je lekker dicht op het podium. Het licht is nog uit, je hoort Samba al ademen, je 'voelt' dat ie er staat. Dan begint ie met een roffel op zijn Djembé. De hoofdjes om mij heen knikken op het ritme.
Samba Schutte Samba vertelt dit keer iets meer (natuurlijk t is een langer programma) over zijn ervaringen als Afrikaan en Nederlander.
Het is prachtig om te zien hoe de zaal meeleeft, meebeleeft en doodstil is bij een adembenemend verhaal. Samba weet ook een spontane reactie uit de zaal te ontlokken. Hij moet voor zijn theateropleiding een lied zingen en kiest "Busje komt zo". Halverwege dit lied, zingt Samba over de agent. Uit de zaal klinkt (zoals in t lied): "Wat moet dat hier". Hij kijkt even verstoord en de knaap uit de zaal begint zich al te verontschuldigen "Zo gaat t liedje!". Heerlijk :-)
Een voorstelling meerdere keren zien is gevaarlijk. Het kan tegenvallen (dat deed het zeker niet) of je gaat dingen missen. Dat deden we nu ook. Maar er waren ook nieuwe ervaringen te vertellen. Die deden het ook erg fijn.

Na de voorstelling nog een drankje gedronken. Pepijn is vlot weer leeg en een paar mensen kletsen nog na. Samba komt heel even bij ons zitten en vertelt dat ie een nieuwe show begint. In april is de premiere. Wij beloven weer te komen kijken en zullen zijn speellijst in de gaten houden.

Geen reacties

Huiskamerrestaurantverwennerij

Vrijdag 16 Februari 2007 at 11:58 pm

Ik mocht vandaag mee uit eten. In een . Dat is eten bij iemand met een hobby voor lekker koken. Die kookt dus voor semi-vreemde mensen en laat bij zich thuis . Ik hou wel van een beetje lekker eten.

Ik kan zelf ook lekker koken maar ik erken graag dat ik dit niveau van koken (nog) niet haal. Natuurlijk kun je als gastronoom punten van kritiek vinden maar doe het maar eens zelf. Vooral het hoofdgerecht was van topklasse. Dit krijg je niet zo snel in een restaurant (te lastig) en... sommige dingen mogen ook gewoon hobby blijven. Dan kun je extra genieten.

Ik was uitgenodigd en werd gevraagd mijn camera mee te nemen. Daar zijn een paar fijne 's uit gekomen. Ik kan niet allemaal navertellen wat ik heb gegeten dus schrijf ik niets meer. Zelfs niet waar dit was, stel je voor dat jij ook daar wil eten. Dan blijft er voor mij geen plek over. Gewoon plaatjes kijken en de geur en smaak erbij denken. Welkomstdrank
Warm & koud vooraf
Kalfsrollade met tonijnsaus
Vegetarische cannelloni
Kok 'ontwerpt'  het hoofdgerecht
Zoete witlof met gevuld konijn
Dessert van appel- en kaneelsmaken en een glaasje pommeau
Mirjam & Gerard dank voor het prachtige en vooral heerlijke eten. Diny & Bart dank voor de uitnodiging.

Geen reacties

Gemeente gooit geld weg aan spelletje

Donderdag 15 Februari 2007 at 6:50 pm

De gemeente Zoetermeer bouwt aan een virtueel stadhuis in het spel Second Life. Mijn eerste gedachte toen ik dit bij Nu.nl las, was "Waaat? Hoe kan gemeenschapsgeld nu zo worden verkanseld?". Vervolgens is het orde van de dag en verder met je leven.

Tot ik vandaag bij RTV West en het AD het zelfde persbericht van de gemeente Zoetermeer lees. Het AD doet nog een beetje moeite en achterhaalt bij Wethouder Bé Emmens dat Zoetermeer €25.000,- van het gemeenschapsgeld heeft uitgegeven. Maar meer moeite was t ook niet, die krant lijkt het wel best te vinden...
Ik zou willen dat een journalist vragen stelt: Wat kost die ambtenaar eigenlijk die het stadhuis bouwt? Of doet de wethouder dat in zijn vrije tijd? Zijn dat alle kosten die worden gemaakt? Heeft de gemeente tijd over?

Ik vraag me ook af of deze stap voldoet aan de gedachte achter de "Motie Vendrik". Is al een standaard? Is de standaard open en de bron-software? Inmiddels wordt door Linden Labs, de leverancier, het clientprogramma openbaar gemaakt. Maar feit blijft dat je geld aan de leverancier moet betalen om het spel te spelen. Okee, meedoen is gratis, maar zonder geld begin je niet veel.

Sterker nog, je kan niet eens genoeg geld verdienen om uit de kosten te komen, of makkelijk je geld terug omzetten in eerste levengeld. Volgens een analist lijkt Second life heel erg op een pyramidespel. Dit las ik eerder in een krant, vond ik terug in Trouw en ook op een andere website. Wil je daar als gemeente mee worden verbonden?

Waarom doet de nu mee? Daar kan ik alleen maar naar gissen. Vragen zullen de lokale Zoetermeerse politici moeten doen. Zij bewaken voor ons de gemeentelijke activiteiten. Toch?

Eén reactie

Géén televisie

Dinsdag 13 Februari 2007 at 11:25 pm

In het NRC van vandaag lees ik een artikel dat het nieuwe statussymbool 'geen televisie' gaat worden. Voor mij is dit 'oud nieuws'. Opvallend dat de journaliste alleen twintigers heeft gevonden die hun niet meer op de traditionele manier volgen. Alsof die twintigers iets nieuws hebben uitgevonden...

Ik kijk al jaren televisieseries via internet. De televisie is niet meer de ontvanger van een maar alleen nog de buis, het medium, om het beeld op te tonen. Een beamer (is projector een beter Nederlands woord?) lijkt leuk maar maakt nog meer herrie dan de computer waarmee ik via uitzendinggemist.nl een programma zit te kijken.
Op dit moment schrijf ik dit logje, volg ik van achter de pc  en ga ik zo verder met lezen van de krant.

Leuke serie trouwens, dat men in trees, op traditionele wijze te volgen via Net5, ook met de inmiddels traditionele bakken reclame. Leuke reclame bestaat, maar ook die kies ik liever zelf, zoals ik gister schreef.

Eén reactie

Superbowlreclame

Maandag 12 Februari 2007 at 11:02 pm

Wat is internet toch een fijn medium voor leuke filmpjes. Zoals de regelmatige lezer weet kijk ik niet veel naar de . Vooral vanwege de vele die je tegenkomt. En omdat de meeste reclame irritant en baggervervelend is.

Maar dan dit! Op ifilm heeft men alle superbowlreclame verzameld. Leuk! Mèn, je blijft kijken. Zelfs zo erg dat ik errug te laat ging slapen. De leukste filmpjes blijven de biermerken. Ik hou van humor in reclame en het biermerk lijkt niet anders reclame te kunnen maken. Toch zijn er ook vele andere merken met fijne humoristische filmpjes. Een paar voorbeelden. Pas op hoor! Niet alles achterelkaar willen kijken, het werkt echt verslavend.

Eerst over het gemak van internet van Blockbuster. Ik vermoed iets met videootjes huren. Zo makkelijk is dat internet nu! Gebruik gewoon je muis...

Dan het biermerk. Ken je het spelletje Steen, papier & schaar? Dit is een hele nieuwe intepretatie van het spel. Leuk!

Dan het internet zelf. Neem een dot-com adres op internet via go daddy. "Want iedereen wil bij de afdeling Marketing werken". Jij toch ook?

Dan de laatste. Ik moest wel drie keer kijken voordat ik begreep wat de woordspeling nu eigenlijk is. Ik heb namelijk een bloedhekel aan dit soort eetreclames. Toch is dit filmpje vertederend en het doet wat de reclamemakers graag van je willen: vaak naar hun filmpje kijken zodat het product beklijft en jij dit product misschien wel koopt.

Ik hoop dat je net zo geniet als ik. Wat is jouw favoriet?

Geen reacties

rhythms del mundo

Zaterdag 10 Februari 2007 at 12:42 pm

Rhythms del mundoAl vanaf het eerste moment dat Ry Cooder met Buena Vista Social Club begon in 1997 ben ik geïnteresseerd in deze swingende latijnse klanken. Afgelopen jaar werkte ik samen met een collega die altijd salsa- luisterde tijdens zijn werk. Bij het uitkomen van dit album was ik gelijk enthousiast over de latijnse versies van bekende nummers. Gewoon gemaakt door de artiesten zelf en cubaanse muzikanten.

Dat de aankoop toch nog zo lang op zich heeft moeten laten wachten... Van sommige dingen weet je pas achteraf dat je ze eerder had willen doen, dat hoor ik nu wel. Het -gevoel komt aardig binnenschijnen. Ondanks dat ik dit op een regenachtige schrijf.

Geen reacties

Sneeuwalarm

Donderdag 08 Februari 2007 at 6:08 pm

Vandaag zou het land ontregelen. Het zou zooo hard en veel sneeuwen dat de avondspits weer uuuuren zou duren. Mensen werden nu wel vroeg naar huis gestuurd. Naar buiten, het sneeuwt!

Gelukkig ben ik op donderdagochtend vrij. Ik heb eens naar de buienradar gekeken. Constateerde zelf dat de bui nooit erg lang kon duren. Heb op het sneeuwerigste moment mijn rondje gereden. Heb ook een paar foto's gemaakt. Heb mijn collega's uitgelachen over de paniek van het vroeg naar huis gaan. En heb vooral genoten van de . Het sneeuwt maar de weg is vrij

Wat dit eigenlijk wel nodig? Je weet t niet... Hier in de regio Den Haag is alles prima bestrooid met zout. De sneeuw stopte zo rond half drie. Terwijl noordelijker, zeg vanaf Utrecht het centrum van de bui pas rond 16.00 uur passeerde en nu om 18.00 uur trekt het centrum over de provincie's Friesland en Groningen. Even parkeren voor  kopen terwijl de sneeuw overal blijft kleven
Het weeralarm heeft gewerkt. Geen file, niet uren in de auto, wel de hele dag zorgen of je wel thuis zou komen. Mooi wintersbeeld

Wat mij betreft mag het waarschuwen wel iets minder. Goed waarschuwen okee. Maar nuanceer het bericht zodra het kan. Waarschuwen doe je om onrust te voorkomen niet om angst aan te jagen, hoop ik.Het bos naast het kantoor
(hide)

Geen reacties

Druiven verknipt

Zondag 04 Februari 2007 at 3:59 pm

Heerlijk , warm genoeg met 8°C en een fel zonnetje. Misschien nog net op tijd om mijn in goede banen te leiden. Gelijk ook maar de erbij voor een . Hier de voor de knipbeurt. Druif voor knippen

Vervolgens lekker aan de slag. Dit is er van over. Ik hoop dat je iets ziet met allemaal dezelfde kleur takjes op voor- en achtergrond.
Druif na knippen Ik hoef niet zo heel veel druiven dit jaar. Afgelopen jaar was de druivenoogst zo groot dat ik het bijna niet opgegeten kreeg.

Na het knippen nog even in de tuin gezeten. Kijkend om je heen blijken er al weer diverse te ontdekken. De rozemarijn staat flink in de bloemen. Wat een mooie grote struik wordt dit toch. Rozemarijn in bloei

Of bij deze (doe mij gelijk ff de naam van deze) plant.Grote bladeren, roze bloemen

Of hier bij de Erica heide. Die blijft lekker lang in bloei staan. Erica heide

Daarna weer snel verder met ramen zemen en foto's ontwikkelen. Dan kan ik daarna fijn van een kopje thee in de genieten.

Eén reactie

Muziek voor één appartement en zes drummers

Zaterdag 03 Februari 2007 at 10:53 pm

Leuke ! Een beetje surfen op internet geeft je altijd van de geweldige vondsten, zoals deze film uit 2001: Music for one apartment and six drummers. In Cannes op het filmfestival vertoond. Op de website van Kostr film blijkt dat ze daarna nog veel meer hebben gemaakt.

Bekijk deze film op cinema.nl.

Hier een mooie versie, in een popup en reclame.

Maar als die niet zo goed werkt is er altijd nog youtube.

Veel kijkplezier.

Eén reactie

Volle maan

Zaterdag 03 Februari 2007 at 01:53 am

Eindelijk een beetje koud vannacht.... Hoewel, 4.5°C is niet echt koud maar geeft wel helder weer voor de . Jeeehhhh, volle maaan! En wat doet dat irritante sterretje ernaast? Ook is er iets met de maanschaduw... Maar het was té gezellig vanaaf om te proberen een goede te maken. Waarbij je nog kraters in de maan kan ontdekken.

Het was gewoon een fijne avond. Onderweg geen wolven ontmoet en fijn begeleid door de volle maan.

Geen reacties