Kerst 2006 - kerstdorp

Donderdag 28 December 2006 at 2:51 pm

Ieder jaar bouwen mijn ouders een nieuw kerstdorp. In plaats van een boom worden de lichtjes onder de huisjes verstopt. Dit jaar zijn veel 's door mijn neefjes gemaakt. Met een hele andere kijk op details.
Het volledige dorp in de schemering
Vooraanzicht

Sneeuwbal gooiende kinderen
Vissen lukt prima midden in t dorp
Het hele dorp in de avond
Bovenaanzicht
De school
Kerstdiner, vergeten gas aan te sluiten
Waar gaan de sneeuwballen naar toe
Er mag gezongen worden
Prima waterput, nodig ook zonder waterleiding aan huis
Vissers zijn van boven goed te bewonderen
Een stal, huisjes waren op
Het volledige dorp in zicht
Héé, een auto!
Politie is er ook
Nóg een stal
De oliebollenkraam, of zou de fotograaf het hert willen laten zien?
Vogeltjes voeren
De tijd naar huis brengen

Twee reacties

Kerst 2006 - dag 3

Donderdag 28 December 2006 at 2:49 pm

Dag drie is traditioneel geworden als restjesdag. Tegenwoordig wordt er speciaal op ingekocht met sommige producten. Je kan niet alles altijd maar overhouden. Toch weer genoten.
Carpaccio van eendeborst
Balletjes van meloen in de visconsommé
Bramenspoom
Entrecote
Kaasplankje
Spekkoek met kokosijs en citroentaart

Geen reacties

Kerst 2006 - dag 2

Donderdag 28 December 2006 at 2:48 pm

Tweede dag met vrienden bij mij thuis geg, jaargang 13.
Amuse in voorbereiding, bladerdeeg met kersttomaatje en geitenkaas
Garnalen palingcocktail met heerlijke saus
Visconsommé met port-meloenballetjes
Kadootje voor iedereen, een prachtige kaars
Vispasteitje van kabeljauw en zalm
Bramenspoom met bubbels
Even bijkletsen
Entrecote
Hoofdgerecht, entrecote, haricot verts in spek, gegratineerde witlof in ham
Kaasplankje
Grand dessert met citroentaart, kokosijs met spekkoek en diverse mousses
Koffie mét
De keuze voor mét op een rijtje
Leeg glas...
Met kaarslicht aan tafel
En kaarslicht op tafel

Eén reactie

Kerst 2006 - dag 1

Donderdag 28 December 2006 at 2:45 pm

Eerste dag heerlijk bij mijn ouders geg. Kijk maar bij de 's.
Voorgerecht, zalm en paling
Voorgerecht, alleen paling als je geen zalm lust
Ik kan scheel kijken
Palingsoep, ruikt heerlijk
Tomatensoep als je nog niet aan Palingsoep toe ben
Ik lust sla en eet het allemaal op
Zeewolf zonder zalm als je die niet lust
Zeewolf omrolt met zalm
Citroenspoom
Het is gewoon heerlijke citroenijs, dat lust ik wel!
Hoofdgerecht in wording
Struisvogelbiefstuk
Gezellig aan tafel
Kinderen vinden altijd leuke dingen om op de foto te zetten
Alle kaarsjes komen op de foto
De essentie van kaars
Gezellig sfeertje met die kaarsen
Verder met het kaasplankje
Je dessert heerlijk voor de tv met een spannende film
Citroentaart met frambozenijs, waar heb ik dat eerder gezien

Geen reacties

Zou klagen dan toch helpen?

Zaterdag 23 December 2006 at 01:09 am

Maanden (16 september) terug klaagde ik maar eens bij de nma over de overname van Tiscali door de KPN. Toen kreeg ik een kort en onbegrijpelijk antwoord.

Geachte heer mijnnaam,

Hartelijk dank voor uw signaal van 16 september jl. Naar aanleiding van uw bevindingen het volgende. De NMa is de instantie die de Mededingingswet handhaaft. In de Mededingingswet staan, naast de bekende verboden betreffende het maken van kartelafspraken en het misbruiken van een economische machtspositie, in artikel 26 Mw en verder de zogeheten concentratiebepalingen.

De NMa beoordeelt fusies en overnames indien de volgende omzetdrempels worden gehaald (artikel 29, eerste lid, Mededingingswet):

(i) de gezamenlijke omzet van de betrokken ondernemingen in het voorafgaande kalenderjaar bedroeg meer dan EUR 113.450.000; en
(ii) daarvan is door ten minste twee van de betrokken ondernemingen ieder ten minste EUR 30.000.000 omzet in Nederland behaald.

Aan beide eisen moet zijn voldaan. Indien wordt voldaan aan deze omzetdrempels dan zal de overname door KPN eerst bij de NMa moeten worden gemeld alvorens het doorgang kan vinden. De NMa beoordeelt dan binnen vier weken of er reden is om aan te nemen dat als gevolg van de overname een economische machtspositie kan ontstaan of worden versterkt. Bestaan deze redenen dan is een vergunning vereist. In een vergunningsfase kan de NMa vervolgens een diepgaander onderzoek verrichten.

Voor meer informatie over concentraties verwijs ik u naar bijgaande brochure: "Toezicht op concentraties".

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,


Zijn of haarnaam van de nma.

Nu is er nieuws. De NMA gaat (blijkbaar toch) de overname van Tiscali door de KPN onderzoeken. Omdat je niet altijd weet of en hoe nieuwsberichten overleven in de tijd, kopieer ik het stuk, dan hoef je niet gelijk door te klikken.

NMa gaat overname Tiscali door KPN onderzoeken

Uitgegeven: 22 december 2006 22:48
Laatst gewijzigd: 22 december 2006 23:15

DEN HAAG - De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaat de voorgenomen overname van Tiscali door KPN onderzoeken. KPN maakte drie maanden geleden bekend de Nederlandse tak van de internetprovider in te willen lijven.

De NMa denkt op basis van een eerste onderzoek dat de concurrentie door de overname kan worden belemmerd.

Tiscali is het bedrijf dat in het jaar 2000 internetprovider World Online overnam. World Online, dat destijds onder leiding stond van Nina Brink, bleek voor de beleggers een enorme flop.

De beursgang leverde miljarden op, maar de koers van het bedrijf ging al heel snel naar beneden toen bekend werd dat Brink voor de beursgang een deel van haar stukken had verkocht. Zo werd World Online een koopje voor Tiscali, dat de overname betaalde in eigen aandelen.

KPN maakte in september bekend het Nederlandse deel van de Italiaanse internetprovider voor 225 miljoen euro te willen overnemen. Het bestaat uit dienstverlening aan ongeveer 276.000 ADSL-klanten. Eind juni had KPN zelf ongeveer 1,8 miljoen ADSL-klanten in Nederland.

Marktaandeel

Door de overname stijgt het aandeel van KPN op de breedbandmarkt met 5 procent, waardoor het marktaandeel op 50 procent komt.

Tiscali bedient gebruikers van internet, maar heeft ook een eigen netwerk waar andere internetproviders gebruik van kunnen maken. De NMa is bang dat door de overname andere spelers minder kans krijgen om hun slagkracht te vergroten. Dat kan ten koste van de concurrentie gaan, aldus een bekendmaking vrijdagavond.

Een woordvoerder van KPN bevestigde vrijdag het onderzoek van de NMa. Inhoudelijk wilde hij niets kwijt over de zaak. Wel zei hij vertrouwen te blijven houden in een "goede afloop'' van de vervolgprocedure, die ongeveer dertien weken gaat duren.

Ik ben zéér benieuwd (en verwacht niets maar hoop op veel).

Geen reacties

Indonesisch eten

Vrijdag 22 December 2006 at 11:45 pm

Het was alweer afgelopen woensdag. Door de drukte rond de inkopen van het aankomende menu was ik het alweer bijna vergeten. Ik heb weer heerlijk geg bij .
Gelukkig heb ik de 's nog.
Gezellig met 16 personen
Zelfde menu als altijd
Natuurlijk koos ik weer wat ik altijd eet. Errug lekker weer. Niet zo pedis als anders, misschien een beetje gewend door de kookkunst van Ead.

Twee reacties

Thai's eten

Maandag 18 December 2006 at 10:42 pm

Heerlijk bij Herbert en Ead mogen vandaag. Echte thaise gerechten waarvan ik de naam niet heb onthouden. Niet eens geprobeerd ook eigenlijk. ;-)

Dit is Ead. Ze voert de laatste handelingen uit voor het diner. Ead bakt de vis
Ondertussen schept Herbert vast een gerecht in een grote kom. Kijk naar het resultaat. Herbert schept op
Dit is het eerste gerecht voor op tafel. Dit blijkt ook het pittigste gerecht. Goed te doen voor mij. Ik huil niet eens heel mijn zakdoek vol. Ead kon het echter zelf niet eten. Té pittig. Gelukkig heb ik ervaring met pittig. Pittig gerecht met vis
Hier het minst pittige gerecht. Lekker met grote garnaal. Oppassen voor die ene peper die nog ronddobberde. Gelukkig ving Herbert de peper op. Bijna een soort soep
Als laatste dit heerlijke gerecht. Gemiddeld pittig van de drie gerechten. Hieronder ligt dit grote vis van net verstopt. Op de lijkt het eenvoudig, maar mijn tong vertelde andere verhalen. Lekker geg. Groente, kruiden en vis
Voor er na nog een stuk . Dat wel gewoon op de hollandse wijze. Errug goed gelukt. Lekker! Appeltaart met voldoende kaneel
Als laatste mocht ik ook even de huisvlijt bewonderen. Mooi om te zien. Deed mij gelijk denken aan mijn toekomstig . Mooie zittende dame, glimlachend
Al met al erg gezellig. Op de terugweg nog genoten van een heerlijke mist. Wel vochtig op de , maar met een fijne kleine wereld.

Eén reactie

Gezellig uit eten

Zondag 17 December 2006 at 01:59 am

Heerlijk om met wat te gaan . Deze keer bij . Lang leve de rampstadrail, gratis vervangend vervoer. Zo kom je prima in .

Dan mag je wat lekkers te uitzoeken. De eerste keuze viel op het dagmenu. Red Snapper, Ossehaas met gorgonzolasaus op een bedje van tagiatelli, Marsepijnijs toe. Het zag er lekker uit. Van ieder bord maar een gemaakt. Red snapperOssehaas met gorgonzalasaus op een bedje van tagiatelliMarsepijnijs

De tweede keuze viel op Pompoenlasagna met geitenkaasdressing, Kangoeroefilet met sjalotten-vijgencompote en knolselderijstamppot, Cheesecake met karamel en pecannoten. Pompoenlasagna met geitenkaasdressingKangoeroefilet met sjalotten-vijgencompote en knolselderijstamppotCheesecake met karamel en pecannoten

Ik koos zelf voor Hertenham met muskaat druiven, noten en appel, Lendenbiefstuk met shiitake, Japanse gember en gebakken noedels, Flensjes met cointreau-rozijnen, ricotta en bosvruchten-coulis. Errug lekker allemaal, die ham was fantastisch. De lendebiefstuk apart, zeker met die noedels. De flensjes alleen al waren zalig en dan was er nog lekkere vulling in. Hertenham met muskaat druiven, noten en appelLendenbiefstuk met shiitake, Japanse gember en gebakken noedelsFlensjes met cointreau-rozijnen, ricotta en bosvruchten-coulis

De volgende keuze was zonder voorgerecht en met gedeeld dessert. De keuzes zijn Doradefilet met kreeftensaus en basmatirijst, Pompoen-kikkererwten curry met cashewnoten en quinoa. Het dessert voor twee, Citroentaart met zwarte bessen-sorbetijs. Doradefilet met kreeftensaus en basmatirijstPompoen-kikkererwten curry met cashewnoten en quinoaCitroentaart met zwarte bessen-sorbetijs

(hide)(hide)

Wachten op de tramWachten op de bus

Van (bijna) alles hebben we (bijna) allemaal iets kunnen proeven. De hertenham vond ik erg lekker, daarvoor is niets in te ruilen. Van alle andere gerechten had ik even graag het andere voor-, hoofd- of nagerecht gegeten. Maar gaan jullie alsjeblieft daar niet te vaak naar toe. Dan is het te druk als ik weer kom .

Twee reacties

Zon en wind op de pier

Zondag 10 December 2006 at 5:10 pm

Wat een heerlijk weer op deze zondag. Van de marktplaats extra bestek kunnen kopen. Dan ben je toch vlak bij het strand en dus via Simonis met een bak mosselen naar de pier. Zelfs mijn camera was mee, dus na de lunch uitgestapt zodat u ook mee kan genieten.

De havenhoofden met zeilboten Op de pier vallen gelijk de binnenvarende zeilboten op. Het waait flink, dat is vast een leuke zeiltocht geweest. Zo begint het gelijk te kriebelen.

Zeilboten lijken op het havenhoofd af te varen Even verder de pier oplopend blijkt dat een hele sliert zeilboten aan te binnenlopen is. Iedereen heeft op elkaar gelet en dit is het moment om op tijd voor de borrel binnen te zijn.

Op tijd draait de zeilboot naar binnen Kijk eens hoe leuk dat er uit ziet. Hoe zou dat vanaf zo´n zeilboot er uit zien? Misschien net zo koud als vanaf hier.

Mooi gezicht, zeil, wind en water Tussen de havenhoofden maken de boten een draai. Schoot aan een vaart maken. Rustiger water, je ziet iedereen uit hun kuip komen.

Alvast de zeilen en de schoten ruimen Al binnenvarend worden zeilen gestreken en schoten opgeruimd. Met een goed zeilpak aan voelt het vast niet zo koud als de vijf graden die mijn thermometer aanwijst.

Aparte sponsor, TU Delft Zo te zien is er ook een gesponsorde boot, van de TU Delft. Of zou die zijn om testen mee uit te voeren. Ontworpen door studenten, aio en professor? Als promotieproject?

Net een schilderij Een foto heb ik uitgesneden. Netjes, vind ik zelf. Die zou ik wel in groter formaat op de muur willen hangen. Mijn eigen schilderij.

Lekker zonnetje, maar toch wel koud die wind Een beetje uit de wind was de zon goed te genieten. Op een pier lukt dan minder goed, zonder wind. De zon helpt echter ook bij fantastische plaatjes. En voor volle zeilen heb je ook wind nodig.

Van onderen! De wind vind deze meeuw ook prettig. Ik had liever gehad dat ie wat verder ging zweven. De wind staat niet direct recht naar achteren, maar een "flats"-gevoel bekruipt mij direct zo omhoog kijkend.

Fileer jij even een gulletje in je camouflagekleding De visser gaat helemaal op in zijn omgeving. Hij heeft 6 gulletjes gevangen. Kunstig staat hij ze hier terplekke te fileren. Lekker scherp mes! De filets zagen er ook goed uit.

Trip junior ook op weg naar de haven De vissers komen ook terug van zee. De trip junior maakt wat schijnbewegingen om binnen te lopen. Het is mij onduidelijk of ie dat doet vanwege de zeilboten of de branding. Het levert mooie plaatjes op. Hier dan eentje.

Neus in de wind, gezicht in de zon Nog een laatste blik links en rechts van de pier. Lekker tegen de zon in kijkend. Neus in de wind. Prachtig weer.

Een plaatje dat Scheveningen Mooi uitzicht op Scheveningen, de pier, de boulevard en de vuurtoren. Het is zelfs druk op het strand.

Met vissers op de pier De piervissers zijn ook goed bezig. Zo kijk je naast je.

Even niet opletten en weer een vis gevangen En zo zie je een vis binnen gehaald worden. Op tijd zijn is het devies, ook met je foto. Jammer van die emmer, hè? Op de volgende staat helemaal geen vis meer.... ;-)

Lichtopstand, in de kleur rood Na de laatste blik op de lichtopstand maar weer naar huis. Die bedachte borrel is een heel goed plan.

Zeker om daarbij een logje te schrijven. Fijn zo'n zonnige dag!

Geen reacties

Niet van gisteren - Mylene d'Anjou

Zondag 03 December 2006 at 4:59 pm

Gisteren zag ik "Niet van gisteren" van Mylene d'Anjou in het Stadstheater . Mylene is zwanger en vraagt zich af waar ze vandaan komt. Wat is haar verleden, die wetenschap is nodig om te weten waar je naar toe wil. Bovendien wil ze haar ervaringen aan haar kind doorgeven.

Mylene d'AnjouHet eerste wat opvalt als Mylene d'Anjou het podium opstapt is de articulatie. Je hoort gelijk een rrrrrrollende errr en een ggggeweldige gggee. Zeker bij het verhaal over de rivier in Egypte. Dat geeft ook de rode draad door de voorstelling aan, de familiehistorie uit een dagboek.Het principe van Mylene's voorstelling is vrij makkelijk te volgen. Ze vertelt een verhaaltje, komt daarbij op een liedje, zingt t liedje met begeleiding Erik de Reus en gaat over naar een volgend verhaal. Soms zijn die verhalen wat mager, vooral als Mylene uitbarst in persoonlijke verontschuldigingen en met uitleg dat t geen therapiesessie is.

Het dagboek uitkomst biedt in de rode draad, ik wil graag weten hoe het verhaal eindigt en probeer goed op te letten. Maar dan begint Mylene weer een liedje en droom je mee op de tekst. De liedjes zijn goed gezongen. De onderwerpkeuze is soms niet mijn ding, maar zingen kan Mylene erg goed.
Voor je het weet is Mylene weer uitgezongen en gaat ze verder met haar verhaal. Ze vertelt niet alleen uit het dagboek. Ze vertelt ook uit haar herinneringen en ervaringen. Waarbij ze zich afvraagt of dit de dingen zijn die je je kind wil vertellen.

Het bezoek aan het ouderlijk huis laat zien dat Mylene ook fijn toneel speelt. Ze loopt naar de voorkant van het podium en drukt de televisie aan. Loopt naar de stoel en gaat zitten kijken. Om mij heen strekken de mensen hun nek om die televisie te kunnen zien. Prachtig gezicht. En dat terwijl je daar net langsliep. Toen stond er nog niets. :-)

Met de namen uit de zaal, probeert ze een naam voor haar kind uit. Dit geeft ook aanzet voor ervaringen uit de zaal. Diverse hilarische momenten volgen elkaar op. Ze stelt haar vraag zo goed dat jouw antwoord altijd goed valt. Tip: Reageer op haar vraag, je zal het leuk vinden!

Nadeel is dat deze voorstelling zonder pauze is. Lang stilzitten is niet mijn sterkste punt en aan het geschuif en gedraai te merken hadden anderen daar ook last van. Ik was dan blij dat de voorstelling was afgelopen.
Ondanks dat heb ik genoten van een leuke voorstelling.

Eén reactie