Niet schieten - loverboys

Zaterdag 25 November 2006 at 12:54 am

Naar het in voor een avondje lachen. Met een try-out is het altijd even afwachten wat het wordt, zeker in dat stille Zoetermeer.
Nou, wij vonden het geweldig! Arend, Erik & Maarten heel erg bedankt voor een leuke avond. Niet schieten! met Loverboys

Loverboys is het nieuwe programma van Niet schieten. Enigzins bevooroordeeld door de beschrijving op de website van het stadstheater wachten we af wat het programma ons zou brengen. Ik heb niet heel goed opgelet en alleen onthouden dat het een programma is voor alleen Zoetermeer. Vantevoren verwacht je al dat dit niet waar is, maar toch komt Niet schieten een heel eind met de warmte voor Zoetermeer.

Als een groep vrienden presenteren ze zich aan de zaal. Dat zal de rode draad blijken in het verhaal. Er worden uitstapjes gemaakt die het uitbreiden met zang en dans. Op het niveau Musical en Revue. Lekker "ouderwets" en toch teksten van nu. Op een aardige wijze wordt je als zaal uitgenodigd om mee te doen. De vreugde wordt ook op steeds hoger niveau gebracht.
Na de pauze wordt gevraagd om drie vrouwen op de bank te hebben. Zuslief is zo aardig daar ook te gaan zitten. Kom maar op, is haar gedachte!

Regelmatig wordt je op het verkeerde been gezet. Dat je daardoor voorbereid zou moeten zijn. Zeker door de titel van het stuk. Pas aan het einde blijkt hoe goed je voorbereid moet zijn. Je hebt zitten kijken naar een toneelstuk alles opbouwend tot dít ene moment, de finale. Die geeft een adembenemende draai aan alles wat je hebt gezien. Denk aan de sixth sense of unbreakable. In gedachte ga je nog even terug naar alle elementen van de show... Jaaa, dat bedoelen ze! Dát verkeerde been. Loverboys.

Cabaret moet je laten nadenken. Dat gebeurt hier heel goed.

Natuurlijk heb ik ook wel een beetje kritiek. Sommige delen zijn bedoeld om emoties op te wekken. Dat mag heftiger. De stilte mag drukkender. Het contrast van het einde groter. Hoe? Geen idee, dat is hun vak. Sixth sense is een hoog niveau, maar het is haalbaar.
De reprise moet zeker blijven, die is heel fijn om weer fijn te landen en met een goed gevoel een drankje te gaan drinken.

Ik ben zeer benieuwd hoe de show aan t einde geworden is. Carré staat nog niet op de speellijst. Maar dat gun ik ze zeker. Eigenlijk ook omdat het verhaalidee zo goed is dat ik het een tv-registratie waardig vind. Wie belt de vara?

Geen reacties

Nieuwe attractie (2)

Donderdag 23 November 2006 at 02:48 am

Eerder schreef ik al over de nieuwe attractie in . Dat was blijkbaar niet de enige attractie die ik fotografeerde.

Gelijk al dacht Wim aan de Uiver, bij het zien van de foto. Neuhhhh, zei ik nog, die doet het toch niet meer. Maar de gedachte aan de Uiver was volgens uiverfan helemaal niet zo raar. Want nadere inspectie van de twee foto's leert dat het hier om de PH-PBA gaat. Volgens het luchtvaartnieuws is dit voluit de Prins Bernhard Alpha. Een vliegtuig in de vloot van de Dutch Dakota Association.
De Dutch Dakota Association heeft twee DC3's, de PH-DDZ en deze PH-PBA.

Ik citeer: "Op 13 november 2006 wordt het toestel ingezet voor een bijzonder eervolle rol, het is die dag precies 70 jaar geleden dat KLM als eerste niet-Amerikaanse luchtvaartmaatschappij de fameuze Dakota DC3 officieel in gebruik stelde. De eerste vlucht had als bestemming de Salon Aeronautique op Le Bourget, de toenmalige luchthaven van Parijs. Op 13 november 2006, 70 jaar later, herhaalt KLM deze historische vlucht met het vliegtuig van de beschermheer van de KLM, Prins Bernhard."

Verderop de DDA-website staat het vluchtprogramma, waarbij het vlieguig uiteindelijk om 16.54 uur weer landde in Amsterdam. Misschien was de vlucht op zondag de 19e november gewoon een ererondje.

Geen reacties

Een bolleke van De Koninck

Dinsdag 21 November 2006 at 12:42 am

Maandag 20 november mocht een grote groep vaste bezoekers van de mee naar de brouwerij De Koninck in Antwerpen, België. De dag werd mogelijk gemaakt door Frans, commercieel vertegenwoordiger van en Ien & An, de gezelligste barmeisjes van Zoetermeer.

Om half twaalf iedereen verzameld om in de bus naar Antwerpen te stappen. Het was koud en vochtig weer. Onderweg werden de eerste de koninckbiertjes uit de fles genuttigd. In Antwerpen zagen we al snel de voorkant van de brouwerij.

werd de lunch geserveerd:left:1]] In de brouwerij werden we ontvangen met een bolleke en met heerlijke halve pistoletjes met beleg. Die zijn daar gewoon door de medewerkers zelf worden belegd.

De bolleke's smaakten prima. Erg fris en vers. Zo dronken we velen bollekes vers uit de tap.

Na de lunch startte de rondleiding. Brouwerij De Koninck is helemaal niet zo groot als wij Nederlanders zouden denken. Het is wel de grootste onafhankelijke brouwerij van België en huisleverancier voor de Antwerpse kroegen.
Eerst werd ons de basis van bierbrouwen uitgelegd. Gerst en hop werden hier verwerkt voor het in een ketel komt.

In deze ruimte staan de oorspronkelijke ketels. Hier is het allemaal begonnen.

Daarna liepen we naar de huidige brouwruimte. In de gang hingen alle bierviltjes die De Koninck heeft uitgebracht. Een prachtig gezicht en een goed controlepunt voor de verzamelaar.

Vervolgens liepen we naar boven om in een overzichtsgang de brouwhal en de afvulruimte te kunnen bekijken. Vanuit een halfronde 'serre' konden we de ketels goed zien. Evenals de prachtige ramen.

Daarna weer terug naar de ontvangstruimte voor een bolleke met winterkoninck. Ook die smaakte prima.

Een van de gastheren was 'de witte'. Een klein manneke met mooie verhalen en een groot komiek.

Alweer te snel was de rondleiding, lunch en proeverij over. Allemaal naar buiten voor de start van de kroegentocht. Maar eerst even een groepsfoto bij de ingang van de brouwerij.

De kroegentocht begon al snel aan de overkant van de brouwerij. Met ... alweer bollekes de koninck. Samen met de bollekes kregen we een glaasje biergist. Om te proeven...
Dat beviel niet iedereen even goed. Okee, echt lekker was het niet, maar sommigen vonden het heel vies.

De witte kwam ons uitleggen hoe dit te drinken. Prachtig om te zien. Om vervolgens zijn glaasje in één keer achter over te slaan.

Na t Stoopke gingen we naar de bus voor een ritje naar t centrum van Antwerpen. Inmiddels was het donker en werden de monumenten prachtig in het licht gezet. Waaronder de O.L. Vrouwekathedraal.

We lieten ons niet teveel afleiden door de mooie monumenten en staken gelijk over naar de eerste kroeg, Den Engel. Ook daar weer heerlijke bollekes gedronken. Even later was het tijd voor het diner, in de zeven schaken. Daar konden we kiezen uit vis, vegetarisch of vlees.
Ik koos voor vlees en even later stond een bord voor mijn neus met een hele dikke rib-eye. Lekker sappig met een randje vet. Door alle bollekes krijg je best trek. Daardoor gewoon vergeten het op de te zetten.

Na het diner op weg naar de volgende kroeg. Diverse mensen wilden het Elfde gebod bezoeken. Op naar de volgende kroeg. Hier geen bollekes maar wel heel veel beelden.

Na het elfde gebod gingen we nog één bolleke drinken in de Ronde tafel. Een heel klein kroegje, met niet eens voldoende bollekes voor onze grote groep. De muziek ging extra hard, erg mocht gedanst worden.
Maar al snel was het weer tijd voor de terugreis.

Even niet opletten en zo rijdt er ineens een hollander voor je die heeft leeggekocht. Een bak met schilderijen en een antieke auto op het dak. Die stoelen moeten maar tegen een beetje water kunnen. Erg apart om te zien.

Even half twaalf waren we weer terug bij het vertrekpunt, de westpoint pub. Een prachtig 'dagje Antwerpen'. Dat 'smaakt' naar meer. Heerlijk bollekes drinken, heerlijk genoten en prachtige foto's gemaakt.

Voor alle medereizigers heb ik op aanvraag een uitgebreid fotoalbum op internet beschikbaar.

Geen reacties

Nieuwe attractie

Zondag 19 November 2006 at 9:12 pm

Vriend Wim was over deze zondag. Hij vertelde over een mogelijk nieuwe hobby kanovaren. Voor we het wisten stonden we bij Dutch water dreams in voor de deur.

Ik heb erg veel 's gemaakt en heb ook een hoop foto's om te tonen. Eerst het vertrek- en aankomstmeer. Je kijkt hier naar het punt waar de rivier uitkomt. Wij hebben een rondje rond de rivier gelopen. Daarvan diverse foto's, zodat je een beeld van alle bochten en watervallen hebt. Daarna een aantal spectaculaire gebeurtenissen vanaf de laatste brug.

Eerst het instappen. Je kan met een groep raften. Het eerste moment lijkt dat nog mee te vallen, maar later op de rivier ziet het raften er stukken spectaculairder uit.

Eerst moet je met de lift omhoog. Zo kom je bovenaan de rivier.

Kijk op de website voor de spectaculaire details.

Je kan mooi helemaal rondlopen op het terrein. Zo kon ik naar boven via een trap. Zo kijk je naar het begin van de rivier. Leuk om de eerste raft van een waterval af te zien gaan.


Door gelopen kun je langs de hele rivier overal even stilstaan en kijken. Zoals hier naar de brug van de vorige foto's. Tijdens het lopen snel omgedraaid omdat een raft zijdelings de rivier afkwam drijven.

Even verderop weer een brug, vanaf hier heb je een prachtig uitzicht.

Hier het laatste stukje van de rivier. Het was hier goed toeven. Je ziet een raft achteruit de waterval afkomen. Zo te zien een met een lekker gevoel voor in je maag. Vervolgens onder de brug door en zo door naar beneden.
Vervolgens stonden we prima op de brug voor de specatulaire acties.


Ook waren er eenspersoonsbootjes. Dit heet geloof ik een banaan.


Dit ziet er pas snel uit.

Twee boten naast elkaar leverde ook een mooie serie op.

De andere raft is in de achtervolging. En gaat op een mooie manier door de waterval. Iets te veel water vanaf opzij en je raakt een bemanningslid kwijt.


Hier weer die kajak. Ziet er gaaf uit.

Nu vooruit door de waterval. Dat levert veel specatulairder beelden op. Je ziet t aan de gezichten. Een grotere belevenis. Je moet wel bijsturen anders schep je zomaar een raft vol water. Gelukkig blijft ie goed drijven. Zo te zien kunnen de rafts niet zinken.
Alleen worden ze wel ingehaald.


Zo was een uurtje rondlopen goed voor een paar spectaculaire beelden. Ik ga vast nog vaker kijken bij DWD. Liefst met een zonnetje voor extra mooie foto's.

Eén reactie

Lekkere primeur voor 2006

Donderdag 16 November 2006 at 6:48 pm

Ik hou wel van een wijntje. Vandaag speciaal even naar de supermarkt gereden. Eigenlijk voor een bakje kwark voor de lunch, omdat de net klaar was. Toen kwam ik deze tegen, dus heb ik gelijk een fles meegenomen.

Lekker wijntje... Fruitig, fris en bijna limonade. Weer licht mousserend, net als vorig jaar. Ook weer van die Jean de Moulinsart. Bovendien heb ik ook een andere fles meegenomen van dezelfde Jean.

Geen reacties

Amateur

Woensdag 15 November 2006 at 11:33 pm

Een amateur in muziek (volgens de titel) maar een meester in het knippen van filmpjes. Die Lasse Gjertsen kan er wat van.

Schaamteloos gejat uit de nieuwsbrief van 3voor12

Eén reactie

Fototas

Zaterdag 04 November 2006 at 12:55 pm

Voor de korte tochtjes.

Eén reactie