Feest! Randstadrail ontsluit Zoetermeer

Zondag 29 Oktober 2006 at 8:19 pm

Vandaag reed de randstadrail voor het eerst met publiek (voor geld). Het was mijn doop op de randstadrail. Zoiets moet je vieren in een stad waar méér is te beleven. Met deze mijnheer dus een biertje gaan drinken in het centrum van . In iets meer dan een half uurtje in het centrum van een stad waar je gezellig een biertje kan drinken.

De halte van vertrek voor een dagje gezellig Den Haag. Oke, eigenlijk alleen een gezellig en lekker engels biertje.

Uitzicht op Speeders huis. Mooi licht om foto's te maken.

Daar komt de (sjit hoe noem je zo'n voertuig) tram.

Voor als je wilt uitstappen, druk op het knopje.

De promotiemeisjes komen een boekje en pepermuntjes brengen. Die laatste hebben we eigenlijk pas op de weg terug nodig (hoop ik) ...

Mooi uitzicht tussendoor.

Verbazingwekkend! Net reden we nog op de oude treinroute en nu alweer op de oude tramroute. Waar zit die afrit precies? Je komt dus bovenop het centraal station van Den Haag binnenrijden.

Met je rolstoel rij je zo de tram in. Geweldig!

De mooie tramtunnel (voormalig zwembad) in Den Haag. Een prachtig houten vloertje geeft een vlakke instap op de tram (zie rolstoelfoto).

Waar stap je dan uit? Inderdaad, bij het terras. Ideaal voor een avondje echt terrassen. Jammer dat nu een koude periode start.

Bijna zijn we bij het einddoel gekomen.

Helaas, eerst even geld halen. Hoewel... ook wel goed eigenlijk. Geld is best handig als je biertjes wilt kopen. "Er bestaan hele dure biertjes" hoorde ik vandaag.

In één uur tijd van deur tot deur (bijna dan) vind ik voor nu goed genoeg. Alles is beter dan dat suffe stadshart van .

Bestemming bereikt. De fiddler in Den Haag. Ooit een onderdeel van een keten van kroegen. Nu een zelfstandige engelse kroeg. Mét authentiek engels ontbijt (vandaag niet gegeten).

Vanmiddag trad ook een jazzcombo op. Best aardig, alleen jammer voor de verstaanbaarheid. Verder erg leuk.

Eerst zijn we gestart met een Fiddler Ale. Bij het bestellen van het tweede biertje werd mij een bockbier aangeraden. Volgens de barmijnheer zou ik er stijl van achter overslaan. Dat viel dan wel weer mee. Het biertje was lekker maar we gingen na nog een bockje toch weer lopend de kroeg uit.

Op de weg heen zagen we al dat niet ieder perron overal op de zelfde laagte gebracht is. Hier kun je goed zien wat het verschil is.

Mooi hè die wintertijd overgang. Een laat gevoel en toch nog vroeg thuis. Mooie borden ook in dit voertuig. Klik op het plaatje voor een grote (en bewegende) versie.

Op de halte aangekomen moest ik nog even een overzicht maken van het prachtige uitzicht. Het licht is mooi, de temperatuur goed en het gevoel ook. ;-)

Iets verder ingezoomd op de weg. De lichten van de oostweg zijn goed te zien.

Zo is ook de molen van Siemens goed te zien.

Het was een fijn middagje uit. Even een biertje in Den Haag. Nu ineens heel dichtbij.

Geen reacties

Dagje uit - Diergaarde Blijdorp

Woensdag 25 Oktober 2006 at 6:31 pm

Leuk! Twee dagen achter elkaar naar dieren kijken. Gister Sealife vandaag het oceanium in Diergaarde Blijdorp. Diergaarde Blijdorp is veel groter. Dus een boekje gekocht met een echte kaart erbij. Die heb je ook echt nodig.

Zo hebben we eerst de rode route gelopen. Die ons langs allerlei dieren leidde. Zoals de bizons en deze schattige ehhh knaagdieren.

Gister ruim honderd foto's, vandaag ruim honderdzeventig. Wel zuinig aan gedaan, want het was een hele dag. Klik maar en je ziet er meer dan je nu zo op t weblog leest. De volgende zijn leuk om even te laten zien. Na de lunch werden we door drie druppels naar binnen gedreven. Dan kom je een bordje tegen en Pim moest er op. Tja, toen moest de volgende tekst ook worden gebruikt. Die hadden ze pas door toen de foto al was gemaakt.

Het ene paviljoen uit en het andere weer in. Binnen zagen we de ongewervelde dieren, zoals slangen en reptielen. Maar ook deze insecten. Die wil je niet in je huis.

Onderweg kwamen we een groot speelhuis tegen. Yannick baalt nog dat ie maar één keer van de glijbaan mocht.

Wij wilden snel door naar het Oceanium. Daar bleken net de zeeleeuwen en zeehonden gevoerd te worden. Deze zeehond is net te laat. De verzorger heeft zijn laatste vis al gegooid en loopt weg.

Binnen zijn veel vissen te zien. Ook hier een onderwatertunnel. Er staat een bordje Sssst, laat de kinderen niet gillen. Nou, dat helpt niet veel. Je wordt gestoord van de herrie, raakt je evenwicht kwijt van het omhoog kijken. Maar mooie plaatjes levert het wel op.

Gelukkig is buiten de tunnel ook een grote ruit om de zwemmende spul te bekijken. Zoals deze schildpad.

Al dat geslenter put je toch uit. Pim en Yannick waren blij dat ze ergens konden zitten. Even uitblazen.
Op weg naar het einde, nog een prachtig aquarium met kelp.
Daar tegenover twee spelende otters.

Een prachtige dag in de dierentuin. Het lukt niet goed om de hele dierentuin in één dag te zien. Daarvoor is ie al te groot. Maar het was zeker leuk genoeg om nog een keer te doen. Moe en voldaan reden we weer naar huis.

Geen reacties

Dagje uit - Sealife Scheveningen

Dinsdag 24 Oktober 2006 at 11:48 pm

Vandaag een dagje uit. Ik heb een week vrij gepland, stom genoeg in de herfstvakantie. Dat hebben we dan ook gemerkt toen we bij Sealife aankwamen. Een lange rij wachtenden voor ons.

Het duurde even voor we binnen waren. Daarna kon ons avontuur over de zeebodem beginnen.
Gebukt voor het aquarium kon je de krabben goed bekijken. "Kijk daar", wijst Ead. "Daar nog een", wijst Herbert.

Diverse vissen in allerlei aquaria hebben we bekeken. Als je op één van de plaatjes klikt kun je alle foto´s met de ">" bekijken. Zodat ik hiermaar een paar foto´s laat zien.
Zoals hoe Herbert een vis op de foto zet.

Of de foto van deze kinderen die het vriendje van Nemo aanwijzen.
Of de foto in de 'onderwatertunnel' kijkend naar o.a. een grote zeeschildpad.

Met een blik op de pier verlaten we Sealife. Op naar een schelpentafel en een verlate lunch met schartong. En patatjes!

Geen reacties

Over de helft

Zondag 15 Oktober 2006 at 1:45 pm

Meer dan een jaar terug schreef ik over het (laten) borduren van mijn tafelkleed. De berekening op dat moment was gericht op een voor de kerst (van 2005).
Nu in tweeduizendzes is het borduurwerk gevorderd tot de helft van het tafelkleed.
De streep van de helft is dus net gehaald. Ik vermoed dat ik tijdens de kerst van 2006 met dit moois mijn tafel nog niet kan kleden. Wel fijne bloemetjes. Mocht je bij mij eten en ooit dit tafelkleed zien liggen. Het is verboden te morsen!

Als ik het al durf neer te leggen.

Drie reacties

Terrorism has no religion

Woensdag 11 Oktober 2006 at 11:13 pm

In de krant van vandaag, op de buitenlandpagina, staat een klein artikel dat mij naar de website No Terror deed klikken. Ik vind geen directe link naar het artikel dus kopieerde ik de tekst:

Anoniem spotje tegen terreur Midden-Oosten

Kairo, 11 okt. Het spotje is al op verschillende tv-zenders in het Midden-Oosten verschenen maar niemand weet wie er achter zit. De beelden laten niets aan duidelijkheid te wensen over. Op een drukke markt ziet een jongetje een man voorbij lopen. Hij ziet nog net dat de man explosieven op zijn lichaam heeft gebonden. Dan volgt een enorme explosie: mensen en auto’s vliegen door de lucht; vuur, vernietiging en gehuil alom. De reclamespot eindigt met een Arabische boodschap: „Terrorisme kent geen godsdienst”. De makers hebben kosten noch moeite gespaard. Dat het Californische bedrijf 900 Frames heeft meegewerkt aan de productie, die een miljoen dollar heeft gekost, staat vast. Maar wie heeft de opdracht gegeven? De Amerikaanse regering houdt zich op de vlakte. Volgens een persbericht gaat het om een groep onafhankelijke academici en zakenlieden in Irak en daarbuiten.
Maar kenners in het Midden- Oosten noemen de beelden te Amerikaans om indruk te maken op jonge Arabieren. (AP) De beelden zijn te zien via: www.noterror.info

Ik vind het spotje schokkend maar ook intrigerend. Wie heeft het spotje gemaakt? Wat wil men bereiken en lukt het?

Eén reactie

Fiets weer

Zondag 08 Oktober 2006 at 7:14 pm

Heerlijk warm weer vanmiddag. Prachtig fiets weer en tijdens het fietsen werd het steeds zonniger. De fotocamera was mee en ik heb lekker wat plaatjes geschoten.

Eerst even op een bankje van het uitzicht genoten bij de zoetermeerse plas. Uiteindelijk daar maar een panoramafoto van gemaakt. Zeven foto's aan elkaar geplakt, gelijk mooi voor de bovenkant van de website.

Ondertussen kwamen diverse mensen voorbij, lopend, fietsen en veel lekker aan het bijkletsen. Langzaam aan kwamen ook een stel ganzen aangezwommen.

Even verderop waren een groep kinderen ook lekker van het water aan het genieten. De hele groep dezelfde kant op.

Ondertussen klommen de ganzen op de kant. Even lekker grashappen. Het blijft opvallend hoe altijd één gans zijn kop opheft om over de groep te waken.

Al grazend proberen de ganzen het voetpad over te steken. Gestoord door stug doorlopende wandelaars keren ze maar snel om. Wel grappig om te zien dat ze goed uitkeken bij het oversteken.

Weer verder gefietst en langs de andere kant van de plas weer teruggefietst. Heerlijk in de ammoniaklucht van de schapen. Toch een plaatje wat je niet meer vaak tegenkomt.

Eens kijken of ik hetzelfde beeld ook uit een panoramafoto te krijgen is. Ik heb hier de beide foto's verkleind naar prettig webformaat. In de originelen zie je duidelijk verschil.

Terug langs de dijk op weg naar het volgende gemaal. Even oefenen in verschil met diafragma. De eerste is met diafragma 2.8 en bijbehorende sluitertijd.

Valt het op dat hier een ander diafragma is gebruikt? Misschien op de volledige foto, maar nu is het mij niet echt duidelijk. Dit is een F 7.1.

Het is echt prachtig weer. De huizen spiegelen mooi in het water. Het is warm, ik denk wel 17 graden. Heerlijk fietstochtje op zondagmiddag.

Eén reactie

Heerlijke nasi djawa

Woensdag 04 Oktober 2006 at 9:59 pm

Het was weer lekker. Standaard zijn de en de kambing vlees pedis. Daarbij een dadar djawa en deze keer een Ikan bali. De ajam bali was op.
Vandaag met vijf veteranen die alle vijf de basis bestelden, dus heeel veel kambing vlees pedis.

Ignacx moest het nog even instralen en wilde daarna ook weer erg graag op de foto. Daar moet je gebruik van maken denk ik dan.
Bij deze een vrolijk lachende Ignacx.

Eén reactie

Dag van respect: 5 oktober

Dinsdag 03 Oktober 2006 at 5:32 pm

5 oktober, Dag van respectMaandag zie ik in de krant een advertentie op de achterpagina. 5 oktober Dag van respect met bijbehorende webpagina.

Nieuwsgierig typ ik http://site.dagvanrespect.nl/ in. Blijkt een nieuwe dag uitgeroepen te zijn, of was dat alzo? Wikipedia geeft op 5 oktober nog geen uitsluitsel. Ik lees van de website van Dag van respect wat deze dag inhoudt

Dag van Respect

De actualiteit rondom integratie en culturele diversiteit vereist een niet aflatende aandacht voor de relaties tussen de verschillende culturen in Nederland. Omdat de problematiek zich vaak onder jongeren manifesteert, is het belangrijk om kinderen en jongeren te betrekken bij een duurzame verbetering van de huidige situatie. Het onderwijs vormt een gedegen platform voor het op gang brengen van interesse voor elkaar.

Wat is respect dan? De website Dag van respect legt uit:

Respect in het kort

Kort samengevat betekent respect:
- Het openstaan voor en de acceptatie van diversiteit (het 'anders' zijn);
- Waarderen van de verschillen in de mens;
- Niet discrimineren van minderheidsgroepen, en
- ‘Gewoon’ beleefd zijn tegen anderen.

(tekst is afgeleid van Respect2All)

Goed plan, de groepen 7 & 8 krijgen gastlessen in Respect.
Kunnen we dat ook landelijk met alle volwassenen doen? Volg gewoon zelf allemaal de leeswijzer Dag van respect. Een beetje om de moeilijke woorden heen lezen en je komt er wel.

Ik ga de hele donderdag testen of het werkt, Box!

- Toevoeging -
Lees ik de agenda van de minister-president, dat hij een gastles gaat verzorgen. Blijkt ie volgens de krant naar mijn stad te komen, bij de openbare basisschool De Meerburgh.

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

Persbericht

3 oktober 2006

MINISTER-PRESIDENT GEEFT GASTLES TIJDENS DAG VAN RESPECT

Op donderdag 5 oktober a.s. geeft minister-president Balkenende een gastles tijdens de Dag van Respect. Deze dag is een initiatief van het Fonds Hoop voor Kinderen, in samenwerking met Plan Nederland, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het ministerie van Justitie/ Vreemdelingen Zaken en Integratie.
Op 120 basisscholen, verspreid over heel Nederland, staan evenzoveel prominenten donderdag voor de klas om leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool te laten zien hoe belangrijk, maar vooral hoe léuk het is om met elkaar om te gaan op basis van vriendschap en respect.

RVD, 03.10.06, 16.38 uur

Eén reactie