Vakantie in de Eiffel

Maandag 31 Juli 2006 at 6:58 pm

Een weekje in de Eiffel. Planning: Helemaal niets! Dat lukt smiddags al aardig. Boodschappen gedaan bij de Lidl, die kennen we van thuis. Alleen zaterdagmiddag zijn andere winkels dicht. Dat betekent geen slager. Gelukkig heeft de Lidl ingevroren vlees. Dat past ook prima op de .

We zitten in een huis(je) met een grote tuin in een klein dorp. Omgeven door grote weilanden met gras. Daarboven vliegt deze roofvogel. Welke? Geen idee, het boekje heeft ons daarin niet geholpen.
De tuin is giga-groot. Met uitzicht op het kerkje van het dorp. Drie keer per dag luidden ze de klok. Over geluidsoverlast gesproken...
In de tuin staan diverse struiken met een aantal die veeel vlinders aantrekt.
Waaronder deze vlinder. Even de camera uitproberen hoe mooi zo'n vlinder te zien is. Superscherp en prachtig gedetailleerd.
Met mooi weer heb je ook mooie luchten.
's-Nachts ook een onwaarschijnlijke hoeveelheid sterren. Waaronder deze planeet met zijn manen. Alleen die ene maan of ster, net boven de rechte lijn van de planeet en drie manen, konden we niet identificeren.
's-Morgens vroeg opstaan om te gaan fietsen. Eerst het huisje maar eens van voren op de gezet.
De twee fietsfanaten. Heerlijk bergachtig in de Eiffel, prima voor een fietstochtje. Helaas was t wat warm en 14% helling is best veel. Na 80 km fietsten kwamen de mannen nat en voldaan terug.
's-Avonds mooi weer genoeg voor een ballontocht.
En mooi weer genoeg voor een barbecue. Er zouden er nog vele volgen. De verhuurster had in de schuur liggen. Fijn om 's-avonds een vuurtje mee te stoken.
Volgende dag wandeldag. Ik zou blijven lezen en met de auto de burcht bezoeken. Die lag aan t einde van de tocht. Helaas bleek de tocht iets anders te lopen en kwam de bezichtiging iets eerder in de planning. Een prachtig uitzicht vanaf de burchtlocatie. Je kunt je zomaar veldtochten, verdedigingslinies en zwaardgevechten voorstellen. Het was nu al behoorlijk warm. Desondanks waren wij niet de enige toeristen. Gezellig het doorkijkje gefotografeerd. Het uitzicht vanuit het raam van de toren was ook niet verkeerd. De burcht was best groot. Terug naar de eerste toren. Een mooi doorkijkje.
Weer bij het huisje hoorde ik het wiiii-wiiii-wiiii van de roofvogel. Dit werd de passie van de week. De vogel goed fotograferen.
Geen idee welk soort. Wel opgezocht maar niet duidelijk gevonden.
Ik vermoed dat de voorste een torenvalk is. Die waren er meer. Lichtbruin van kleur met de tippen van de vleugels donkerder. Maar die achterste, wat is dat dan? Misschien een sperwer?
's-Avonds weer de barbecue. Heerlijk. Geen genoeg van te krijgen.
Natuurlijk moet er wel iets gehakt worden om een mooi vuurtje te kunnen maken. Het hakken is niet heel moeilijk, maar voor alles is een eerste keer.
In het dorp komen we, volgens de plaquette, het oudste klooster van europa tegen. Nu een gymnasium en zo te zien prachtig geconserveerd.
De kerk ernaast is een paar keer herbouwd. Deze is, dacht ik, uit 1400 ofzo.
Verborgen achter wat andere huizen is een pleintje bij het klooster. Met een prachtuitzicht op deze vleugel. Helaas kan ik niet verder naar achter om alles op de te zetten.
Onderweg terug naar het huisje een panorama uitzicht naar het huisje gemaakt. Leuk dat je, zelfs uit t handje, een paar foto's kan nemen. En dat de software dit prachtig aan elkaar plakt.
Ook even een vlieger gekocht. Een groot gemaaid weiland achter de tuin nodigt uit tot vliegeren. Alleen nu ff geen wind...
Uiteraard eten we buiten. Daarna gezellig een blok hout op het en genieten van de sterren.
Pybe en Wim mountainbiken 's-morgens al heel vroeg. Het achterwiel heeft een klein beetje speling. Genoeg reden om de fiets te demonteren en eens te onderzoeken.
Gelijk alles goed schoonmaken. Dit tandwiel zit vol aangekoekte bagger.
Later komt er meer wind. Op het grote veld is genoeg ruimte om de vlieger op te laten.
Je kan er ook prima mee stunten.
Weer maakt die vogel herrie. Nu lukt het beter om 'm dichtbij te krijgen.
Ook met het kopje deze kant op. De enige keer dat dit is gelukt.
Ook de tuin en het huisje maar even laten zien. Dan krijg je een idee hoe groot de tuin is.
En hoe groot het huisje van de achterkant is. Drie slaapkamers, twee badkamers, een grote woonkamer met openkeuken, een rommel c.q. strijkkamer, een schuur en een garage.
De fiets zit weer in elkaar
Weer komt die vogel overvliegen. Het lukt steeds beter om 'm vast te leggen.
Ook vliegeren gaat beter met genoeg wind. Je kan mooi stunten met deze vlieger. Maar tegen onzachte landingen kan ie toch minder goed. Uiteindelijk is ie er aan kapot gegaan.
Het was hier echt heeel warm. Dat was niet te zien aan de activiteit die de heren laten zien. je wordt al moe en warm bij t zien van de beweging. Zij doen het gewoon even. En dan heb ik nog niet alle buikspieroefeningen laten zien.
Het was ook de laatste dag van deze week. Daarna de terugreis weer gereden. In duitsland en belgië is het prima te berijden. Maar je merkt direct dat je weer in Nederland bent. Bij Maastricht staan we al in de rij. Voor wat uiteindelijk stoplichten op de snelweg blijken te zijn.

Onderweg blijft het gewoon druk. Iedereen reageert geïrriteerd door de warmte, nog steeds boven de 30 graden vandaag. Lang leve climate control.

Net thuis gekomen zie ik de teller naar de honderduizend kruipen. Toch even een rondje rijden om het moment te kunnen vereeuwigen.

Het was een leuk weekje weg. Leuk veel rijden, veel gelezen, veel gebarbecued en niet zo veel gezien. Het was ook errug warm.

Eén reactie

Leuke muziekjes

Vrijdag 07 Juli 2006 at 5:12 pm

Wat heb je toch een heerlijke nummertjes... Een nummertje van Irene door Herman van Veen. Of was het nu andersom. Margarita schijnt het gezien te hebben, zeg Roy. Getipt door Hrbrt.

Iedere morgen wordt ik door Giel Beelen gek gemaakt met Toppertje. Jammer dat ik zelf niet 3fm heb geluisterd vanmiddag. Giel draaide Toppertje van Guillermo en Tropical Danny twee uur achter elkaar in het programma "Leuk is anders". Ik heb de uitzending maar even nageluisterd, heerlijk! Op youtube kun je al de clip van toppertje vinden, zelfs een parodie. Ik gok zo maar op een dikke zomerhit!

Eén reactie