Tuin bijgewerkt

Maandag 15 Mei 2006 at 10:06 pm

Ik heb vier dagen vrij gehad. Het was prachtig weer. Maar pas nu met een aardig windje en dreigende regen heb ik weer een beetje mijn tuin bijgewerkt.
Eerst het onkruid bijgewerkt. Weer twee volle emmers kunnen wegbrengen. Vooral de heggewinde heeft de afgelopen weken zin gehad in groeien. Misschien toch maar niet bijwateren. Daar groeit alleen mijn onkruid van.

Ik heb de bramen een beetje opgebonden. Bramen Anders steken de takken straks helemaal alle kanten op. Laat ik ze dan nu maar even goed vastbinden. Hoe veel bramen zal ik dit jaar kunnen oogsten?

Druiven
Ook de druiven wat beter geleid in de juiste richting. Helaas vergeten in de winter te knippen. Dus nu wordt het een zooitje met takken. Hopelijk komen de druiven nog in dezelfde aantallen terug als vorig jaar. Hoewel... Iets minder mag ook. Als ze maar voller en groter worden.

PaarsIedere ochtend geniet ik even van de paarse bloemetjes in de tuin. Misschien is het voor deze dingen wel handig om er af en toe water bij te gieten. De bovenlaag met aarde is best droog.

PioenrozenTwee jaar terug hadden de pioenrozen al volop bloemen. Nu hebben ze nog twee weken om zo ver te komen. Er zitten al veel knoppen aan. Ik hoop dat de pioenroos het red, over twee weken met pinksteren in bloei te staan.

Een kleine aanvulling:
Ik heb gezocht op beide, akkerwinde en heggewinde. Lang leve internet. Je kan kijken op wikipedia.nl voor akkerwinde en heggewinde. Soortenbank.nl geeft duidelijke plaatjes van de akkerwinde en de heggewinde. Ik heb heggewinde, in de tuin. ;-)

Tien reacties

Bruiloft Melanie & Erwin

Zaterdag 13 Mei 2006 at 1:43 pm

Vrijdag 12 mei 2006 is een bijzondere dag geworden. Zeker voor Melanie en Erwin. Ze zijn getrouwd en ik mocht er bij zijn. Het was een prachtige zonnige en warme dag. Voor mij te warm om mijn colbert aan te doen. Voor het bruidspaar natuurlijk prachtig. Zo'n zonnetje levert mooie fotomomenten op.
getrouwd voor de wetHelaas voor mij en een paar anderen bleken de werkzaamheden aan de weg vertraging op te leveren. Ik was op tijd in de trouwzaal, maar kon door tegenlicht geen foto's nemen. De opstelling van de stoelen was bijzonder. In de lange zolderruimte zat het bruidspaar in het midden en de gasten er omheen. Zo kon je het goed zien.

Mooie ceremonie in de zaal. De bijzondere ambtenaar burgelijk stand (o.i.d.) heeft een mooi verhaal gehouden. Er mocht worden getekend en zo waren Melanie en Erwin voor de wet getrouwd.
Het leverde mij een prachtige eerste foto op.
getrouwd voor de kerkDaarna naar de kerk. Iedereen gezellig in de zelfde file. Wegwerkzaamheden in de stad doe je uiteraard overal tegelijk. Sommigen waren slimmer en zijn omgereden.
Affijn, de kerk was lekker koel. De pastoor heeft een heel verhaal verteld waarvan ik op de helft de draad alweer kwijt raakte. Ondertussen maakt iedereen dezelfde foto's van de achterkant van het bruidspaar.
Dan is het er hét moment: De ringen worden uitgewisseld. En dan... JAAAA er mag gezoend worden. Melanie en Erwin zijn voor de kerk getrouwd.
begroeten feestgangers's-Avonds is er een feest. Een dansfeest. Maar eerst worden alle feestgangers begroet. Er worden feestelijkheden geuit, handen geschud en cadeau's afgegeven.
spectaculaire cadeau'sOm één cadeau was een hoop commotie. Een spectaculair cadeau! Is dat dan de wens van de gever of van de ontvanger?
toegezongen door je zusOp een bruiloft horen wat sketches en stukjes. Als eerste het openingslied. De ceremoniemeester heeft een heel boek met liedjes gemaakt. Het eerste liedje ging prima!
de openingsdansMelanie en Erwin hebben een goede dj ingehuurd. Eentje die verzoekjes draait. Als eerste verzoekje kwam er een quickstep op de muppetshowmuziek. Het bruidspaar heeft flink geoefend en dat is te zien in op de vloer.
Nu allemaal dansen!Vervolgens is iedereen aan de beurt. Er mág gedanst worden! Dat lukt dan ook allemaal prima.
bewijsmateriaal verzamelenEr komen meer verhalen en uitwisselingen van cadeau's. Er zijn ook meer mensen die beeldmateriaal vastleggen.
meer bewijsmateriaalZo erg dat je je naar elkaar toedraait om een foto te maken. Zoals deze mijnheer zei "We moeten niet te vaak samen foto's maken. We voelen het al aan" toen hij een foto van mij wilde maken en ik me omdraaide om dat bij hem te doen.
het rondgeefcadeauDit gedeelte vond ik erg leuk. Het rondgeefcadeau. Met een prachtige tekst waarbij iedere keer een feestganger om een of andere reden gekozen werd (mooie ogen, kale kop, buik of neus). Dan toch het cadeau niet kreeg en aan de volgende moest geven. Veel kozen het bruidspaar, zooo makkelijk, gelukkig ging het cadeau ook de zaal rond. Hilarische momenten leverde dat op. Ik heb er hard om gelachen.
hè hè de bruidegom danstIk heb heeeel erg mijn best moeten doen om Erwin op de dansvloer te krijgen. Hij wilde niet dansen. Echt niet!
Gelukkig is het gelukt. Als je maar volhoudt met de stevige rock dan komt Erwin ook wel. Melanie was juist het omgekeerde. Niet van de dansvloer af te krijgen! Prachtig om te zien en mee te maken. Ik vond het heel erg leuk om de plaatjes te mogen draaien. En aan de actie op de dansvloer te zien, was het zeer geslaagd.

Onvermijdelijk
Uiteindelijk zit er aan ieder feest een einde. Iedereen wordt door het bruidspaar bedankt. Er wordt gekust, handen geschud en je krijgt een mooi aandenken mee. Dit was het. Een prachtig feest.

Melanie en Erwin,

van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk.

P.S. Voor de familie en vrienden heb ik een online fotoboek gemaakt. Even het adres opvragen en je kan kijken.

Twee reacties