Fijne muziek

Donderdag 27 Oktober 2005 at 9:06 pm

Zaterdag is het weer tijd voor feest. Ik heb weer nieuwe albums aangeschaft voor het betere danswerk. Heerlijke rock van Nickelback, wazige wave van Editors, een fijn nieuw album van Sugababes en The singles van The Prodigy.

The Prodigy  The singles 1990 - 2005
Oorspronkelijk heb ik The prodigy vooral gekocht omdat het makkelijk voor t draaien is om alle nummers op één cd te hebben. Ik ben er enthousiaster over dan over de andere albums. Het is namelijk een speciale editie waarbij de tweede cd heel leuk is om te horen. De nieuwe remix van Voodoo people is bijvoorbeeld erg fijn. Ook staan er een aantal live nummers op die bij mij het lowlandsgevoel weer oproepen. Ik heb hun op Lowlands al meermalen gezien.

Het is een album waarbij de energie vanaf spat en je harder wil gaan rijden in je auto, je niet stil kan blijven zitten en waarschijnlijk ook over de weg vliegt als je met deze muziek op je koptelefoon ergens naar toe fietst. De heerlijke lage bassen dreunen door je interieur. Het hoeft niet eens hard om je buren een plezier te doen.

Jammer dat ik op de Meet Me maar één nummer kan laten horen. Ook al zijn dit mijn eigen regels.

Geen reacties

Droog Brood

Donderdag 20 Oktober 2005 at 11:40 am

Het culturele seizoen is weer begonnen. In de boerderij was deze maand de eerste cabaretvoorstelling van het seizoen. Deze keer Theaterhervormingsgroep Droog Brood.

Ennuhh, ik vond er helemaal NIETS aan. Ik heb de hele tijd al flauwe grappen verzonnen als dat ik liever wel iets smeuïgs op mijn brood zou willen hebben. Wel belegd brood, ga zo maar verder.  Maar dat zou idd alleen maar flauw zijn.

Ze zijn in ieder geval niet slecht. Ze spelen (voor anderen grappige) stukjes toneel op het podium. Met leuke accessoires. Echt een keer een aangekleed podium. Op een manier gedaan dat het hun spelen iedere keer ondersteund. Als zij zeggen dat het een huiskamer is, zie je een huiskamer. Moet het een bos of tuin zijn dan lukt dat ook.
De verhaaltjes die ze overbrengen zijn soms absurd, soms aangrijpend maar missen voor mij net te vaak een clou, een einde. Ze brengen het verhaal echter overtuigend met goede mimiek en mooie lichaamshouding.

Voor andere aanwezigen waren sommige stukjes erg grappig. Het was leuk te merken dat door steeds verschillende delen van de zaal een lachsalvo klonk. Helaas was het voor mij alleen maar een lange zit. Avondvullend is dan toch wel veel..

Eén reactie

Zondagmiddag

Zondag 09 Oktober 2005 at 7:39 pm

Heerlijk, zo'n zondagmiddag dat er een leuk concert is om naar toe te gaan. In de boerderij speelde een redelijk bekend bandje. Fijn om even naar te kijken.
Het geluid stond erg fijn afgesteld. Het licht zag er prachtig uit. Er was wel iets bijgehangen

De energie spatte van het podium af. De heren hebben ook prachtige nummers gemaakt Er waren ook veel mensen die foto's maakten.

En als je dit ziet snap je wel waarom alleen de vrouwen vooraan staan.  Hij is lief hè?
Deze gozer was niet te stoppen vandaag. Springen, vliegen over t podium, het is dat er af en toe gezongen moet worden. Dan staat ie even stil.
Het publiek vond allemaal prachtig. De vólle negentig minuten lang heb ik armen in de lucht gezien. Iedereen springen op de muziek, meeschreeuwen met de teksten. Geweldig goed! 
Nog eentje om t af te leren. Fijne band!

Aan t begin van het concert kreeg ik fijn mijn nieuwe oordoppen, door haar gemaakt. Gelijk uitgeprobeerd, niet dat ik t echt nodig vond met dit concert, maar toch... Ik wist niet dat die dingen zo fijn konden zijn. Je hoort gewoon alles nog! Okee, wel iets zachter, maar beter dan met die gele watjes in je oren. Waarvoor dank! Eén reactie