Strip nacht

Zondag 29 Mei 2005 at 6:32 pm

Dit jaar wordt het derde jaar door ons georganiseerd. Je verzint leuke act, bedenkt een thema en laat het publiek genieten op muziekjes.
Zo was er dit keer een leuk idee voor de striptekenaars en Tommy A. Met een heerlijke dubbelzinnige titel: Strip nacht.

Voor je het weet gonzen er geruchten over de stripnacht. Krijgen we ineens een mooi aanbod van de dansgroep met . Die willen graag een try-out doen voor het NJOY-festival. Tja, graag dus!

Een stukje uit de wervende tekst: De nieuwe show, gebasseerd op de film Kill Bill, wordt uitgevoerd door in totaal 11 dansers, ninjutsu-specialisten en muzikanten. Samen zorgen ze voor een spectaculaire show die een mix zal zijn van martial arts, muziek, striptease, paaldansen en gogodansen Met optredens tijdens de Vrienden van Amstel Live, Live38, de Musicals in Ahoy en op Ambassador heeft Denise al bewezen een multidisciplinar artieste te zijn.
Kill Bill is tot stand gekomen in samenwerking met dansschool Ready2Dance en Ninjutsu leraar Chris Dekker van Kayaku DojoDie show is dus geweldig. Kijk eens naar die 's. Een prima Kill Bill act! Was je erbij? Stond je ook voor aan te genieten van de dansers, de acrobatiek aan de paal of vond je het bloed goed?

Na zo'n show vrees je voor de hoofdact van de avond. Floor en Tommy kwamen tenslotte tekenen.
Nou, dat heb ik gezien! Dikke rijen voor de tafel van Floor en Tommy. Heb jij zo'n mooie tekening? Ik heb diverse blije mensen voorbij zien lopen met een prachtige karikatuur. Nu hebben we alleen de websites van die jongens maar weer om van te genieten.
DoYouKnowFlo
TommyA
Natuurlijk heb ik geen tekening. Ik was muziekjes opzetten.... Beetje jammer is het wel eigenlijk.

Oh ja, we hebben nu ook leuke MeetMeAtTheMidnightHour.nl polsbandjes. Heb jij je polsbandje nog om? Ik wel! Heb je de poster met de actietekst gelezen? Omhouden dat bandje! Dan krijg je de komende maanden korting op de entree! Daarmee blijft de voor 23.00 gratis! Gewoon gratis is niet meer.
Let wel op, want in Augustus is er een extra verrassing bij je polsbandje.

Dank aan iedereen die weer een jaar Meet Me at the Midnighthour heeft mogelijk gemaakt.
Dank aan Eric, Frederieke, Herbert, Ignacx, Johan, Martijn, Max, Mirjam, Veronica. Dank aan de mensen van de bar, licht, garderobe, toilet, deur en alle andere medewerkers van het afgelopen jaar.
Op naar weer een volgend jaar .

Geen reacties

Laatste keer "Spelletjes"

Zondag 29 Mei 2005 at 5:57 pm

Afgelopen vrijdag, 27 mei, was ik weer in het Werftheater in Utrecht. Daar speelde zijn een-na-laatste voorstelling.
Én wat voor voorstelling! Allemaal bekenden (voor hem) in de zaal. Een aangepast begin, om het spannend te houden. Weer die fijn acrobatiek op het plankje. Uitleg van het spelletje, zijn vriendin die vraagt of ie komt spelen (daar wil ik nog wel een geluidsfragment van hebben) en fijne zwarte humor liedjes. Kortom Arnoud Kaldeway.

Zoals we hem niet meer gaan zien. 'Snik'. Dan nog maar even dit rijtje fijne 's.

Oja, daar zitten ook de kadootjes bij.
Arnoud deelt zelf een spelletje uit. Hij krijgt ook een spelletje.


...

Eén reactie

Eindelijk terug

Donderdag 26 Mei 2005 at 10:23 pm

Vrijwazig.orgVrijwazig is terug. Eindelijk, na 15 dagen afwezigheid heeft een van de admins de vrijwazigserver in huis genomen.
Ik hoop op een gezonde logeerpartij en dat de adslprovider snel de goede lijn weer te pakken krijgt.

Geen reacties

Guido Weijers met Chaos

Zaterdag 21 Mei 2005 at 5:43 pm

speelde donderdag 19 mei in het . Samen met en brengen zij aan het einde van het seizoen nog delen van hun shows en improvisatie op de actualiteit op het toneel.

Ik was nog nooit in het Werftheater geweest. Voor bezoek van buiten rijdt dit theater makkelijk aan. Centrum Utrecht in, alsmaar rechtdoor, parkeergaragebord volgen, twee straten lopen en tádaa. Het theater zit in een van Utrechts grachten aan een werf (hee, verrassend) in een werfkelder.
Dit geeft gelijk een aparte sfeer. Klein, knus, wárm en vooral laag.

De opbouw van het was leuk gedaan. Het is klein, dus ruimte moet goed verdeeld worden. De beamer voor de presentatie van de films staat op de grond. Het doek hangt net voor de coulissen. Daarop een leuke presentatie en films.

Ernst van der PaschHet begon zo goed. De heren beginnen met een backstreets boys dansje. Geweldige gedaan met dikke knipogen naar alle girl- en boybands. In witte broek en schreeuwend shirt dansen ze synchroon en kondigen ze zichzelf zingend aan.
Vervolgens begint het programma. Ernst kondigt met zijn filmstem iedereen aan. Inclusief zichzelf toen ie het podium op moest. Waarvoor ie zich ook weer verontschuldig en schalks vraagt "Heb je dat gemerkt?".

De drie heren wisselen elkaar regelmatig af. Doen stukjes uit hun shows, waarbij elkaars shows redelijk aan elkaar geknoopt zijn. Alleen Paul Smit heeft ogenschijnlijk moeite met het improviseren bij deze drukke zaal.
Dat doet mij gelijk denken aan de vorige keer dat ik in een kippenhok zat. Toen was Paul adrem genoeg om de drukke dames op hun plaats te zetten. Deze keer hadden alle drie de heren veel moeite het overwegend vrouwelijke publiek in toom te houden.

Guido WeijersErnst deed een stuk uit een show van Guido. En alle kippen op de eerste vijf rijen konden de tekst letterlijk meezeggen. Aangezien het snelle woordgrappen en rijmen zijn, valt het nog niet mee. Als je als theatermuts Guido´s show al 26 keer gezien heb dan kun je dit natuurlijk in je dromen opblaten.
Ernst had er echter voor moeten leren. Had de tekst ook knáp uitgebeeld met fijne mimiek. Het stoorde mij (en de cabaretiers ook) erg dat deze dames zo reageerden. Ernst was zelfs bereid de dames de deur te wijzen.
Mooiste moment in deze oorlog vond ik de opmerking van Guido, die zijn eigen fans afslachtte. "Stelletje Kutwijven!". Waarna hij het goedmaakte met "het zijn wel fans en betalen mijn boterham". Maar de zaal was al los!

Dat is zo gebleven. Tot aan het einde waar persiflages op liedjes van Borsato en Ali B. werden gezongen. Deze jongens hadden echt plezier in hun werk. Stonden te geinen zonder script en het was beregezellig.
Als dit een sollicitatie was naar de functie tvteamcabaretiers dan zou ik ze de functie aanbieden. Goed gejat is het halve werk, maar als niemand het nog kent dan is het zeker voor tv goed genoeg. Ik heb ontzettend genoten. Jammer dat alles al is uitverkocht want ik wil nog wel een keer.

Twee reacties

Dolf Durft

Donderdag 19 Mei 2005 at 12:04 am

foto Martin OudshoornIk ben al eerder naar gaan kijken. Iets minder dan een jaar terug. Toen was het Jansen praat en was ik zeer onder de indruk.
Nu heet het programma Dolf durft. Daar begint Dolf Jansen dan ook gelijk mee. Ik ben Dolf, de show heet Dolf durft en...

Voor mij was het gewoon een vervolg op zijn vorige show. Dolf vertelt iets over zijn wereldbeeld. Hij heeft een kritische noot ten aanzien van terrorisme, de europese grondwet, angst (voor terrorisme of om te leven), keuzes die je kan maken in je leven. En hij zingt liedjes, vertelt gedichten, waarmee hij zijn gevoel probeert over te brengen.
Tussendoor vraagt hij een mening of in ieder geval reactie uit de zaal. Tja, die komt hier dus niet. 800 man in het in en maar vier of vijf mensen per keer durven iets te zeggen. Ik blijf het zeggen, het publiek hier is gewoon niet vooruit te branden. Zelfs niet door Dolf.

Daarmee viel ook de vaart van de show tegen. Het maatschappijkritische element kwam niet goed naar voren. Dolf heeft een mening, maar lijkt nu alleen ergens tegen. Tegen globalisme, tegen massaconsumeren, tegen de welvaartsverdeling.
Eén moment maakt hij wat harde grappen, de zaal komt los. Lacht, schatert, klapt. Dolf vraagt of hij zo moet verder gaan. De zaal zwijgt...

Ik vond het een aardige show. Minder dan de vorige keer. Gewoon een vervolg. Een programma met een hele goede band. Met goede techniek waaronder een mooie lichtshow. Kleuren mooi gekozen, programma goed doordacht belicht. Dat kan je dan wel weer zien, dat professionalisme.

In zijn zingt Dolf een lied, Soldaat in het leger van de heer. Lekker meeklappen voor de massa. Een prima stereotype voor de massaconsument waar Dolf tegen is. Ondertussen moet je eens naar de tekst luisteren!
Gelukkig deed Dolf het lied in de reprise nog eens. En maar meeklappen die zaal...

Eén reactie

Jeroen en Josien getrouwd

Vrijdag 13 Mei 2005 at 12:06 am

Jeroen en Josien
Jeroen en Josien zijn vandaag getrouwd. Precies vandaag omdat het vandaag dé donderdag is dat ze elkaar 5 jaar terug leerden kennen. Nou ja, vijf jaar en één dag dan, maar vijf jaar terug was ook een donderdag.
Je kunt het allemaal nalezen op hun eigen website die speciaal voor deze trouwerij gemaakt is. 12 mei 2005 is hun grote dag. Daar mocht ik bij zijn. Ik maar een paar foto's gemaakt.
Jeroen en JosienHet raadhuis van leidschendam.
Jeroen en JosienOp de stoel bij de BABS, de bijzondere ambtenaar burgelijke stand. De man had praatjes, maar wel hele leuke!
Jeroen en JosienDé kus!
Jeroen en JosienOp het bordes. Een half statieportet. Ondertussen tuurt Jeroen wat er nu eigenlijk in dat trouwboekje staat.
Jeroen en JosienDé balkonscene! Prachtig moment. Mooi weer en een royaal gebaar.
Jeroen en JosienGa nou dáár staan. Daar gooi ik hem zo naar toe, roept Josien nog.
Jeroen en JosienRomantische regen van rozenblaadjes.
Jeroen en JosienEen hele mooie kever om je huwelijk in te vieren.
Jeroen en JosienHooi, we gaan!
Maar 's-avonds was er ook nog een feestje. Iedereen uitgenodigd om gezellig te komen dansen op de klanken van de 70 en 80-er jaren coverband That's Cool! Leuke band. Erg leuke muziek.
Jeroen en JosienMaar eerst werd er met zijn allen een liedje gezongen.
Jeroen en JosienHaar ring.
Jeroen en JosienZijn ring.
Jeroen en JosienGezellig samen dansen.
Jeroen en JosienVoor je het weet is de mooie dag voorbij. Jeroen en Josien snijden de taart aan. Een heerlijke ijstaart. Dat kunnen ze in de sniep wel.
Jeroen en JosienHeerlijk die ijstaart.
Het was een hele fijne bruiloft, vanuit mijn perspectief. Ik hoop voor jullie ook Jeroen en Josien. Nog veel geluk en veel plezier samen.

Eén reactie

Komedietrein (2)

Donderdag 12 Mei 2005 at 12:35 am

Vanaaf alweer deel twee van de komedietrein in de boerderij.
Cindy PieterseEerst is . Je geeft zo'n meisje een kans, maar eigenlijk was het niets. De grappen waren aardig. Maar meer van een cabaretier op het niveau leuke tante op een verjaardig. Niets actueels en zoekende naar het niveau van de zaal.
Uiteindelijk heeft ze het wel gevonden. De laatste tien minuten waren aardig en voor de zaal zelfs leuk.
Ik weet niet wat ik miste: De podiumpresentatie, want echt, een zoutzak beweegt meer. Of de geëngageerde moppen die boven het niveau van het verjaardagsfeestje uitstijgen.

Jan Jaap van der Wal Gelukkig kwam na de pauze . Terwijl de vorige keer Raoul juist niet leuk was, als "cabaretier bekend van televisie" was Jan Jaap dat wel. De man stond gewoon niet stil, fijn druk jasje aan, puike schoenen (iets met sniekers goud), kortom uitstraling "ik ga ervoor".

Ook een fijn verhaal. Grapt de actualiteit bij elkaar, heeft opgelet waar hij speelt met grappen over de lokale omgeving (casa) als de stad ( versus Almere) en improviseert fijn met de omgeving (zich verbazend over hoe die plant in de zaal is gekomen en of ie tegen de bierlucht kan).
Vanaf het begin loopt zijn verhaal goed. Er is gelijk contact, chemie met de zaal. Die vandaag minder stug en moeilijk leek dan anders. Fijn verhaal ook over zijn landenbezoeken voor het Lilianefonds. Hij brengt je een goede boodschap maar grapt er wel tussendoor om t luchtig te houden.
En Jan Jaap, je leest dit vast niet, maar toch... Die plant is inmiddels gewend aan de bierlucht. Die komt wel vaker langs.

Twee reacties

Gezellig gevierde verjaardag

Zondag 08 Mei 2005 at 11:48 pm

Johan was jarig. Zijn vrienden regelen dan een leuk spel om zijn kado te verdienen.
De dvd erinEerst gaat de televisie aan. 
Blok op tafelDan komt het blok op tafel.
Kijk naar de tvHet eerste filmpje wordt vertoond, kies voor a of b. Jaa, goed, je mag slaan.
SlaanEn dat dan een keer of zes met hilarische filmpjes tussendoor.
Jeeeh KadotjeUiteindelijk heeft ie zijn kado gewonnen.
Het was een erg gezellig feest. Inclusief ballonnengevecht.
De gekken vertrekken Toen de eersten weggingen was er alweer een hoop drank doorheen.
En dan is dit nog een nette foto...

Geen reacties

(Gezellige) Puinhoop met Sara Kroos

Zondag 08 Mei 2005 at 03:08 am

Joepie! Ik mocht weer eens mee naar het theater. Uiteraard met Freakje, ging ik naar in . Alwaar ging optreden.
Sara Kroos Onschuldig als altijd ga ik geheel onvoorbereid naar zo´n voorstelling toe. Freakje regelt dit, dus het gaat goed zijn. Nou...
Sara kwam op en ging uitleggen dat dit niet eens een was. Het was een werkvoorstelling. Ik ga nog niet zo heel lang mee in theaterland en deze term kende ik (nog) niet. De naam "werkvoorstelling" stond ook op het kaartje dat we kochtten, maar toch zegt t me niets...

Dat bleek later ook tijdens de voorstelling. Sara bakte er hélemaal niets van! Let wel! Ik bedoel dit NIET negatief. Het was namelijk heel erg leuk. Sara was lekker druk, flapte er van alles uit maar een lijn in het viel daar niet direct in te ontdekken. Ze was al een half uur bezig en begon toen pas aan het eerste (geplande) onderdeel.
Zoals in de titel, een puinhoop! Maar wel een ontzettend gezellige puinhoop. Ik heb me prima vermaakt.

Dan nog iets over de inhoud. Ik heb Sara nog nooit eerder zien optreden. Ken haar repertoire dus niet. Maar vanavond waren haar teksten (wat er van in t programma hoorde) leuk. Haar liedjes zijn nog mooier. Alleen hou ik daar niet zo van.
In de zaal zat een meneer op leeftijd. Iig ouder dan ik, met wítte haren. Verschrikkelijk adrem. Zelfs zo goed dat hij Sara stil kreeg. Paste er allemaal prachtig bij. Een klein stukje uit hun conversatie: "En naast u zit uw vrouw?" "..." "Ze zegt niet veel hè? Is ze autistisch?" "Ze spreekt me in ieder geval nóóit tegen."
Je kon me weggooien! En de zaal ook. Dit was eerlijk gezegd niet het stukje waar Sara geen antwoord op had, maar wel t meest hilarische moment.

Sara had ook een improvisatiestukje. Het is dat ze het erbij vertelde, want de ongeplande gedeelten waren een betere improvisatie dan het geplande gedeelte. Zo wil ik nog veel vaker een show zien! Wat heb ik een geweldig leuke theateravond gehad.

Geen reacties

Bevrijdingsdag

Vrijdag 06 Mei 2005 at 12:51 am

Ook in . Zondag was het nog prachtig warm weer en nu was t weer koud en nat. Toch maar even naar gaan kijken. Surfend levert ook nog een goede recensie bij de vpro.

KellyMaar eerst was er Kelly die samen met The Incredibles een bak met covers neerzette. Zij kon wel zingen maar had de rest thuisgelaten... En koop eens nieuwe kleren zeg! Spijkerbroeken mogen weer heel zijn!

Ondertussen tonen de promobabes van de Boerderij hun nieuwe jassen. Door de één wordt suggestief het logo vooruit gestoken.

De ander wil niet herkenbaar op de !

Intussen beginnen Rob Verbunt, Bas en Daan Hebing te spelen. Ze speelden (uiteraard) de sterren van de hemel.


Wij (hullie) konden niet stil blijven staan. Freakje en Sylvia hadden een geweldige middag.

.

Geen reacties

Indrukwekkende film

Woensdag 04 Mei 2005 at 11:11 pm

Op een indrukwekkende avond moet je wat bijzonders doen. Niemand wil eigenlijk wat doen omdat je respect wil tonen voor de historische gebeurtenissen uit het verleden. Dus dan zet ik een filmpje op...

Dat heb ik dus geweten. Ik zette Million Dollar Baby op. Gemaakt door en ook geacteerd door hem. Samen met en .
Million Dollar Baby
De film gaat over een man met een verleden. Een bokser, een trainer. Uitgeblust, geen contact meer met de wereld. Tot een jonge vrouw binnen wandelt en boxer wil worden. Langzaam krijgt hij vertrouwen in haar en in zichzelf. Totdat ze op elkaar aangewezen zijn en hij alleen nog voor haar kan zorgen.
Een fim waar beelden soms meer vertellen dan het verhaal. Waar karakters Clint Eastwood waardig zonder woorden worden neergezet, onvergeetbaar worden ingeprent. Waarbij Clint op het doek een uitgebluste 60-er lijkt. En dat is heeel wat voor een 74-jarige. Goh, wat straalt die man een kracht uit, een energie.
Ook Morgan Freeman laat zich niet onbetuigd en Hillary Swank steelt de show. Puur karakter, geen opsmuk, gewoon het verhaal. En wat een aangrijpend verhaal.
Een héle goede film. Ik hoop dat Clint er nog zo een mag maken. Allemaal gaan zien!

Geen reacties

Koninginnedag

Zondag 01 Mei 2005 at 4:44 pm

is een dag om te vieren dat de koningin jarig is. Was eigenlijk, want... Affijn dat weet iedereen. Bijkomend nadeel van koninginnedag op zaterdag is dat het overal ongelovelijk druk is. Zoo druk dat ik er NIET wil zijn.

Ik heb dus snel even boodschappen gedaan en ben lekker in een tuin gaan zitten om daar een borrel te halen. Alvast een rustmoment voor die drukke dansavond. Een dansavond die wat mij betreft errug geslaagd is. Ook hier hebben we Koninginnedag gevierd met een Oud Hollandsch feest. Uiteraard zijn daarvan ook weer een berg foto's gemaakt.

Leukste vond ik nog vanmorgen, bij thuiskomt even googlen. Ik las bij Hrbrt dat ie een andere google had gevonden. Maar voor koninginnedag vind ik dit toch dé èchte!
Lang zal ze leven

Geen reacties