Meet Me in Blauw

Zaterdag 26 Februari 2005 at 11:55 am

Vanavond is het weer zo ver. Je kan weer dansen in Zoetermeer in de Boerderij. Ik ben blij want ik mag weer de plaatjes op zetten. Hopelijk ben jij ook blij omdat je dit een leuke avond vind.
Gé Ansems Deze keer hebben we voor het thema Blauw gekozen. Blauw vanwege de associatie met de koude periode waarin we nu zitten. Blauw ook omdat het een fijne kleur is om aan te trekken. Net als geel vorig jaar april. De kleur van t voorjaar waarin jullie toen ook allemaal kwamen.

Of het koud is, is altijd maar een gok. Het thema verzin je máánden van te voren. Om voorbereidingstijd te hebben, om leuke dingen te verzinnen en om publiciteit te kunnen maken.
Publiciteit, bekendheid en mond-op-mond reclame zijn belangrijke ingrediënten om aan een potientiële bezoeker te vertellen waar je kunt komen dansen. Mooier is natuurlijk nog als je vermeld staan in de column van de Haagsche Courant. In het katern Zoetermeer van die krant schrijft Gé Ansems een column. Dit keer blijkbaar geïnspireerd op ons mooie thema.
Hij begint zijn column dat er een overdaad aan engelse woorden gebruikt wordt. Ik ben blij dat ie daarvoor de titel "Meet Me at the Midnighthour" aangrijpt. Wij gebruiken ook liever Nederlandse woorden in al onze uitingen, daar doen we erg ons best voor. Zelfs de vergaderingen heten Hersenwindsessie.
Hij snapt blijkbaar logistiek een gezellig drukke avond werkt. De avond begint om tien uur, gelukkig maar, anders ben je nooit op tijd binnen voor twaalf uur om al je vriend(inn)en te begroeten.

Het maakt mij verder ook niet uit dat ie denkt dat ie niet meer past in de hedendaagse muziekcultuur. is leuk als je er op kan dansen. Ik zie op de Meet Me veel ouderen die zich jong genoeg voelen om van de muziek te genieten. Maar als je het niet meer kan aanhoren, hoef je niet komen. Je bent zo jong als je je voelt, toch? Daarvoor hoeft het niet speciaal jongerenfestijn te heten.
Mij gaat het bij het opzetten van die muziek om het gevoel van een fijne avond. Niet direct om leeftijd. De termen die hij verder beschrijft ken ik ook niet. Dat zijn dan ook termen toepasbaar op de technieken van een dj van de Players. Zo ben ik niet. Ik zet simpel plaatjes op. Hopelijk zonder vervelende pauze en zeker zonder vervelende praatjes tussendoor.

Gé eindigt zijn column met leuke associaties met de kleur Blauw. Komen we toch weer terug op het thema. Op diverse manieren is er al uiting gegeven aan de blauwe associatie. Rook is er een die publiekelijk tegenwoordig niet meer kan. Dikke dampende joints zijn niet meer toegestaan binnen in de zaal. Zou Gé daarom niet meer gaan?
Desondanks zou ik Gé Ansems willen uitnodigen (en andere lezers ook). Tip: 1. kijk eerst of je de muziek (her)kent. 2. Vraag anders een verzoekje aan als je een keerkomt kijken.
Ik zie jullie vanavond of een andere laatste zaterdag van de maand. Eén reactie

Nieuwe muziekjes

Zondag 20 Februari 2005 at 7:18 pm

Voor het draaien op een groot feest moet je natuurlijk voldoen aan de vraag van de markt en nieuwe muziekjes inkopen. Gelukkig is mijn favoriete winkel in Den Haag gewoon op zondag open. Jammer is wel dat iederéén dat weet. Dus het was errug druk in de parkeergarage.

Eerst even naar de goedkope discounter om te kijken wat er in de aanbieding is voor wénàg. Dat waren toch nog drie albums, waaronder voor 9,50.
Uiteindelijk heb ik de volgende albums mee terug genomen maar nog niet allemaal helemaal geluisterd dus kan ik niet schrijven of jij t ook moet kopen. En gezien mijn luiheid zal ik dat ook wel nooit opschrijven.

Maar goed, ik kocht . Dit schijnt dé hit van 2005 te worden. Net als in 2004. Met Franz Ferdinand wist ik dat zelf ook wel, maar met Bloc Party is dat toch een stuk moeilijker herkenbaar. Wel leuk overigens. Je zou t kunnen kennen van een van hun singles: Helicopter. Ga je vast ook bij mij horen.

Ik kocht ook . Deze werd me aangeraden door Paul. Dus Paul, je ziet, er wordt geluisterd naar goede tips. Voor alle andere lezers, dit is zeker een aanrader, poppy, drum&bass, electro van alles wat. Bekendste nummer is such great heights (voor mij dan). Ga je ook bij mij horen.

Dan . Een belg, uit Gent van Puertoricaanse oorsprong. Zijn hit op dit moment is Broad Daylight. Zo lekker, zo simpel en zo effectief meezingbaar. Je voelt de zon, de zomer, het terras en het feest . In de auto gelijk dit album opgezet. Het begin van het album zijn liedjes van een latijns-amerikaans salsa ritme met een poppy tekst. Tot Broad Daylight. Daarna iets dansbaarder nummertjes, nét even up-tempo en misschien ruimte voor nog een singletje van de zomer. Lekker voor de zondag en voor de zon. Ook op hét feest te horen.

Een na laatste is . Bekend van . De single What you waiting for is natuurlijk errug lekker. De rest van t album even 'doorgebladerd' en klinkt ook fijn. Liever het hele album dan alleen die single. De single ga je natuurlijk ook horen.

Feeder - Pushing the sensesAls laatste . Kwam ik vorige week of maand tegen in de voordeelbakken van een grootwinkelceedeeverkoopbedrijf (galgje?). Ik word al tijden geprikkeld om van Feeder het nummer Buck Rogers te draaien. Te vinden op het album Echo Park. Dus nu is Pushing the senses uit. Ook heel even 'doorgebladerd'. De nieuwe single Tumble and Fall is misschien wat langzaam voor een dansvloer, maar Pushing the senses zal t vast goed doen.

Twee reacties

Griep in aantocht

Dinsdag 15 Februari 2005 at 10:51 pm

Ik heb als eerste de griep in deze buurt mogen ontvangen. Misschien niet echt als eerste, maar ik ken nog niemand die griep heeft.
Vanmiddag liep t dun de darmen uit, werd ik erg moe en ben ik vroeg naar huis gegaan. Van vier tot negen geslapen op de bank. Oh, nee, om 6 uur nog even gegeten.

Daarna maar weer een serie gestart. Deze keer twee afleveringen . Over de komende Amerikaanse president. Leuke leerzame ontroerende afleveringen. Ed van Stuckeyville speelde nog mee als broer van de moeder van... Affijn ga zelf maar kijken.

Nu zit ik als een dood vogeltje, rillend achter de pc en vraag ik me af wat ik nu zal doen. Slapen hoef ik nog niet, dan maar nóg een aflevering. Iets luchtigers, laat ik eens met verder gaan.

Twee reacties

Wéér theater

Zondag 13 Februari 2005 at 4:14 pm

Nix is zo leuk als een onverwacht uitje. Ik werd zaterdagmorgen half twaalf wakker, van mijn tweede smsje die dag en dat terwijl ik er pas om 6 uur instapte. Of ik even online wilde komen, nou... Nu even niet!
Ik was naar de Ass geweest. Dat was toch erg gezellig en dus erg laat.
Komt daar rond tweeën een volgend smsje achteraan dat er antwoord moest komen op de vraag of ik mee wilde naar het theater. En snel een beetje!

Dus maar op gaan staan, want hier kun je niet onderuit. Netjes gemeld dat ik dus nu online was. Moest ik dus gelijk kiezen of ik alweer naar het theater wilde. Na de eerste koffie leek me dat een fijn plan.

's-Avonds probeer ik nog even bij te slapen, krijg twéé telefoontjes of er nog wat gaat gebeuren die avond. Maar ik had al gekozen en was nu nog sjacharijnig ook door mijn gemiste hazenslaapje. Toch nog geprobeerd om de ogen weer dicht te doen met de wekker op half acht. Maar dat lukte niet meer. Bovendien werd ik even vóór half acht wakker gebeld of ik er al klaar voor was.

Ja, ik had er écht zín in.

Dus Frederieke opgehaald. Op weg naar . We rijden de snelweg op en gelijk: regen, storm, hagel, sneeuw... Een zicht van 50 meter, iedereen langzaam rijden, weer hagel waarbij ik vreesde voor de voorruit. Maar gelukkig hield het bij Nootdorp ineens op en konden we met 150 weer verder.
Freakje had een fijn plan om ergens te parkeren (nee, ik verklap niet waar anders sta jij er straks ook!). Daar was precies één plaatsje vrij, meer had ik ook niet nodig. En wij zijn lopend naar gegaan.
Werden we onderweg twee keer aangesproken of wij de weg wisten naar... Nou nee, niet echt, bovendien begon de voorstelling zo en geen tijd en regen en nat en waaaahhhh!
Pieter Jouke Bij pepijn aangekomen, jassen opgehangen, waren we precies op tijd om de zaal in te lopen. Prima geregeld! Als eerste begon . Ik kende hem niet, maar zijn verhaal was ontzettend vlot, vól met grappen en knap in taalgrapjes.
Ook erg fijn hoe hij met de laatkomers omgaat. Niet gelijk afmaken, duidelijk laten blijken dat ze te laat zijn. En de bijdehante opmerking van een laatkomer om maar opnieuw te beginnen lost ie geweldig leuk en knap op. Hij "spoelt" het verhaal terug waarbij beweging en geluid overeenkomen met het terugspoelen op je videorecorder. Léuk!
Pieter ga ik zeker nog een keer willen zien.

Kleine Krokodil Na de pauze is het de beurt aan . Roemer op piano en Daniel met de gitaar maken ze mooie liedjes met grappig en ook ontroerende teksten. Ik begrijp gelijk waarom Frederieke zo'n grote fan is van deze mannen.
Ik wil ze niet te kort doen, maar een vergelijking met is snel gemaakt. Alleen zou ik van hun gelijk een cd kopen als die er zou zijn. Dat heb ik met AedM dus niet.

De liedjes zijn zo mooi dat je gedachten geleid worden door de tekst. Voor je het weet mijmer je weg naar vervlogen dagen en vergeten momenten. Dan springt er een woord uit in het liedje en luister je weer naar de tekst. Ademloos, met een glimlach, achtergelaten met een fijn gevoel als ze stoppen.

Oh nee, ze stoppen niet. Er komt nóg een liedje. Als je er wel eens bij bent geweest weet je vast hoe en wat. Maar voor mij is het de eerste keer en dit laatste liedje geeft zoveel sfeer en energie dat ik de rest van de avond wel wil feesten.

Dat hebben we dan ook gedaan. Iedereen die aan t begin van de avond contact heeft gezocht heb ik nog even gebeld, onderweg naar huis. Vervolgens gezellig aan de bar in de westpoint gehangen.
Helaas wilde de eerste alweer snel naar huis, lang op en moe, dus die thuisgebracht. Ondertussen ging de rest naar de ontbijtservice.
Daar hebben we nog lekker lamsshoarma, meorav en falafel genuttigd. Een fijn einde van een leuk onverwacht uitje. Geen reacties

Komedietrein

Woensdag 09 Februari 2005 at 11:18 pm

Vanaaf was de komedietrein in de boerderij met en .
Gezellig met mijn zus naar de Boerderij gereden. Loop ik de zaal in, vól! De zaal was al uitgebreid met meer stoelen en zijpodia om op te zitten. Nog zaten alle stoelen vol. Goed hoor.
Mooi zoals een leeg er uit kan zien met een beetje goed uitgelicht doek. Ondertussen speelt een muziekje, maar dat hoor je zo lastig bij een foto. Daarna komt een gesproken stukje van Raoul met als laatste: "beginnen!".
Dus dat gebeurde ook. Raoul gaat vertellen over zijn ervaringen, de maatschappij, wat je wel en niet meer kan zeggen tegenwoordig, gelardeert met standup grapjes.
En eígenlijk, is het helemaal niet zo leuk. Hij heeft een goed verhaal. Om de grapjes moet ik lachen. Ook om het uitfoeteren van de boerderij fotograaf op de eerste rij. Maar toch...
Na drie kwartier ben ik blij met een pauze.
Na de pauze komt Steef Cuipers. Waarvan ik ín de pauze al had gezien dat hij op het podium zou staan. Maar ja, wie is Steef Cuipers? Nou....
Dat blijkt die Eindhovenaar te zijn die verhuisd is naar Hilversum. Daar heeft hij een práchtig verhaal over (wat ik al eens eerder heb gezien). Zijn verhaal loopt nu beter, de zaal giert van het lachen en hij wandelt vlot door zijn moppen.
Hij heeft ook leuke anekdotes over 'zijn' jeugd en daar liedjes bij. Heerlijk! Vlotter, fijner en grappiger dan vorige keer.

Steef zong nog één liedje, staand en zonder gitaar en toen was het al afgelopen. Weer drie kwartier verder. Zoo maar óm. Erg leuk dus. Ondanks dat ik het héle al (her)kende heb ik me prima vermaakt.

Geen reacties

Russendisko tijdens Que pasa

Zondag 06 Februari 2005 at 1:31 pm

Vrijdag was het . De planning was naar de Russendisko tijdens de Que Pasa in de in Amsterdam. We zouden met een aantal gaan. De eerste chauffeur had toch een te zware week achter de rug, dus meldde zich via sms af.
Gelukkig is er ICQ en was mijnheer Speeder thuis. Die was bereid te rijden. Joepie! Dus samen met Martijn en Veronika op weg naar .

Even na twaalven begon Yuriy van de russendisko met opzetten van muziekjes. Fijne poppy ska, bij mij totaal onbekend maar een goed ritme. Hij hield het ritme er goed in. Af en toe geintjes uithalend met geluidseffecten en aansporende teksten roepend in de microfoon wist Yuriy er een geweldig feest van te maken.
Ik heb me prima vermaakt met biertjes, wodka, af en toe wat bewegen, kijken naar feestende mensen en luisteren naar muziekjes.

Voor de volgende dag met Yuriy afgesproken om in Rotterdam ook te komen. Helaas is dat niet gelukt. Er was ineens niemand de volgende dag bereikbaar. Vrijdag was blijkbaar al zwaar genoeg.

Drie reacties

Concours Wim Sonneveldprijs

Donderdag 03 Februari 2005 at 9:38 pm

Ik was weer in de gelukkige mogelijkheid om naar het theater te gaan. Dit keer naar in alwaar een van de voorronde van het concours van de Wim Sonneveldprijs 2005 van het Amsterdams kleinkunst festival werd gehouden. Volg je t nog?

Als je er iets over wilt lezen zou ik dat bij het amsterdams kleinkunstfestival zoeken. Ook als je iets wilt zien zoals de foto's van de artiesten.
Ik heb gekeken naar Pieter Derks, Geen familie en Ewout en Etienne.

Pieter Derks is de jongste deelnemer aan het concours. Dat wordt extra benadrukt en in zijn verhaal blijkt ook waarom. Zijn verhaal gaat over ouder worden. Grappig verteld of gezongen. Ik associeerde voorbeelden gelijk met mijn jeugd, tot hij je weer laat merken hoe oud hij ook alweer is.
Er was een klein stukje dat ging over discriminatie. Dit werd voor mij zo beeldend verteld dat ik niet alleen Pieter zag staan (als verhaalverteller) maar ook de karakters waar het verhaal over ging. Het acteren viel weg en er bleef een decor met verhaal over. Pieter heeft geen set nodig, die schetst zijn verhaal zo wel even.
Prima gedaan!

Geen familie bestaat uit Niels van der Laan en Jeroen Woe. Zij beginnen een toneelstuk met verteller, die dan (heel dubbel) actief mee gaat doen. Het verhaal gaat over iemand met een kleine kamer. Dat wordt dan ook goed getoond door binnen denkbeeldige lijnen te blijven. Terwijl als men niet in de kamer is, een groter deel van het podium gebruikt wordt.
Niels en Jeroen laten mooi een hoop verhaalsoorten en verhaaldieptes zien, evenals acteertalent, mimiek en ze kunnen allebei gitaar spelen en zingen.
Het duurde echter even voordat ik door het toneelstuk geïntrigeerd werd. Ik werd afgeleid door te veel acteerwerk en kon het gespeelde verhaal erachter niet zien. Aan het einde wordt een karakter dan ook nog overgenomen door de andere speler. Misschien kleinkunsttechnisch allemaal heel knap, mij boeide het niet genoeg. Toch wel erg vermaakt.

Ewout en Etienne hebben het programma 'Onze vader' en deden daar een half uurtje uit. En dat was gewoon té kort. Aan het einde zei ik tegen mijn theatergenoot gelijk "is het nu al afgelopen?" want beide heren boeien van begin tot einde. De inhoud van het verhaal is goed gekozen, absurdistisch maar ook met harde realiteit, dingen om over te denken en 'shock and awe'.
Stukjes op hele bekende muziek, zoo fijn uitgebeeld, maar ook zo onverwacht dat je probeert te bedenken wat ze nu weer zullen laten zien. Om vervolgens toch nog in je gedachten op een verkeerd been gezet te worden.
Goed gedaan. Voor mij de keuze van de avond. Misschien zelfs van het concour, maar dan moet ik eerst de rest zien. Toch maar op zoek naar een volgende voorstelling.

Een en ander werd gepresenteerd door . Die dat prima deed voor een lekker stille zaal. Probeer dat maar op gang te krijgen. Arnoud lukte dat, waarvoor dank. Geen reacties