Halloween

Zondag 31 Oktober 2004 at 4:19 pm

Heerlijk zo'n gruwelijk leuke . We hebben fijn Halloween gevierd. Zo als je bij Meertens kunt lezen is Halloween eigenlijk pas vanavond. Zelfs bij Google weten ze dat. Maar gister liepen er door mijn wijk al kinderen met een lampion. Op zoek naar snoep.
's-Avonds was ons feestje in de boerderij. Na de voorpret kwam dus het échte . Herbert heeft weer een hele berg foto's gemaakt. Waaronder deze van een hele mooie nieuwe cdspeler.
Natuurlijk was het even wennen om met dit nieuwe apparaat te werken. Het ontwerp is echter heel goed. Hij 'voelt' bijna wat je wilt. Ik kon er al gelijk een aantal leuke dingen mee doen. Opzoeken van een begin is makkelijker dan normaal. Op de vinylstand zet je gewoon weer ouderwets je plaat scherp door de juiste plaats op te zoeken. Gaaf.
Nu wil ik wel de rest van de truukjes met dit apparaat leren. Dus de handleiding even van het internet geplukt.
Verder heb ik een geweldige avond gehad en kan jij ook mee- of nagenieten.

Eén reactie

Voorpret

Zaterdag 30 Oktober 2004 at 12:14 am

We hebben alvast de zaal voor de aangekleed. Hier een kleine impressie van de lol.

Freakje verkleed zichzelf. Dat gebeurde vanavond nog wel een keer.

Herbert slaat de piketpaaltjes. Spoken tot hier en niet verder. Anders zal ik ze mijn vuist wel laten voelen.

Hier dus Freakje in een charmante pose.

Omdat spoken zweven worden de paaltjes hoog gehangen.

Herbert inspecteert. Verder wil ik er niets over zeggen.

Eric is echt geweldig goed bezig. Hier zie je allemaal metalen pompoenen, geleverd door Johan. Daar maakt Eric lampjes in voor op de bar. Achter de bar zijn de draden professioneel weggewerkt. Een flinke klus!!!
Pompoen in werking. Met lichtgevende oogjes. Koel hè?
Herbert heeft zijn vriendin opgehangen en versiert haar nu met spinrag. Het is maar waar je van houdt. Dat vind Martijn ook, die versiert Herbert.

Herbert: "Hee, kijk nou. Nog meer spinrag".

En Martijn kan ook zooooo onschuldig kijken.

Toch kunnen ze ook leuk samenwerken, die beide jongens. Kijk ze eens lief het spinrag ophangen.

Bijna klaar. Het mooiste onderdeel, de dj-tafel bewaren we tot morgen. Dan kun je op de Meet Me site een impressie van de hele avond zien. Ik heb er zin in!!!

Geen reacties

Joepie! Weekend

Vrijdag 29 Oktober 2004 at 5:34 pm

Na een drukke, inspannende, dure en soms vervelende week... Is het nu tijd voor het !!! Joepie!!!.

Afgelopen week was t weer zo'n week. Dinsdag breekt er weer een kies. Nu linksachter onderin. Daar had de al een dikke composietplak overheen gelegd. Deze ging er nu in één keer af. Blijkbaar al een tijdje niet afgesloten geweest, want de lucht... Bwoahhh.
Dus woensdag gezellig de bezocht. Met mij iemand in de wachtkamer, zelfde tijd een afspraak. Stoere vent, leren motorjas, gebruinde kop, restant aan haar in stekels. En bang voor de tandarts, uiteraard! Die ging naar binnen en kwam lijkbleek, gewoon echt grijs terug. Zijn kies mocht er uit.
Gelukkig kon over de mijne nog een laag vulling, alleen t tandvlees zit nu niet goed. Volgende keer maar weer.

Donderdag auto naar de garage. 1e telefoontje ging over de stappenmoter van mijn vectra. Gelukkig niet stuk, maar moest wel schoon gemaakt worden. Nee, de uitlaat was niet lek, was alleen herrie.
2e telefoontje, ja sorry, maar de meting geeft toch aan dat de uitlaat lek is. Dus... Mag er een nieuwe op.
Nèt op tijd, 17.03 weer bij de garage om €300,- neer te tellen. Omdat ik afgelopen week een probleempje had met een variabel toerental.

Gelukkig is het nu vrijdag. We gaan ons voorbereiden op de Het wordt deze maand een gruwelijk leuke . Vrijdag de boel ophangen en zaterdag de boel onveilig maken. Met leuke muziek... Ehhh, nee, met Gruwelijk leuke .
Kom jij ook genieten bij ons van je weekend?

Geen reacties

Boris

Zondag 24 Oktober 2004 at 03:24 am

Boris in de boerderij!!! Dat moet iedereen zien! Toch?
Okeee, het is weer een bekend iemand, trekker van veel publiek (hoop je) en bekend van radio en tv. Dan ga je toch even kijken. Met mij meer mensen, zoals Freakje, Martijn en Veronica en Peter. Er waren er nog meer. Ook een hoop met de kinderen mee maar dat mocht de pret niet drukken.
Boris met band is (nog) niet echt een aanrader. Ik heb ook begrepen dat de band pas twee weken met Boris mee speelt. Dat gegeven was het een goede avond. Echt goede proffessionele muzikanten. Oké, de drummer sloeg een keer mis, maar verder leuke band. Beetje veel aandacht voor een band met studiomuzikanten met ieder derde nummer een cover. Dat wel. Gelukkig heb ik nooit een tvprogramma gezien met die zanger, want daardoor was t een stuk beter te volgen.
Die zanger, Boris heet ie dus, mag best de pet afdoen. Als je dan iets aan imago wil doen, laat dan je gezicht zien. Gelukkig voor de jeugd (12 jaar en jonger) deelde hij ook een handtekening uit. In mijn geval eem kopie op rood papier en geleend. Ik heb gekeken of ik t in zwart en wit zou uitvoeren maar... Dan houdt de handtekening niet meer.

Al met al een heel gezellige avond. Ondanks een spannend begin van de avond.

Geen reacties

Oktober Woonmaand (2)

Zaterdag 23 Oktober 2004 at 5:10 pm

Vandaag weer naar een op zoek geweest. Net als vorige week en de week ervoor. Waarschijnlijk heb ik volgende week geen tijd. Dus nu is het moment daar.
Vorige week heb ik deze bank ontdekt. Ik ben op zaterdag naar de Megastores in Den haag gereden. Een groot winkelcentrum noemen ze zichzelf. Beetje triest alleen dat alle meubelzaken weggaan. Allemaal lege plekken in het winkelcentrum. Wat ook niet helpt is de parkeerprijs van €2,00 per 57 minuten. Voordeel is dat het acceptabel dichtbij is en er toch een aantal leuke zaakjes zitten voor mijn smaak. Zoals Villa Verne, waar ik de bank ontdekte. De website is een beetje kaal, maar het winkeltje in Den Haag is erg leuk. Ook de verstrekte info over de bank. Ik kreeg een kopietje van een faxbericht (met de fax gemaakt ook) dat deze bank vanaf 2-zits (130 cm) tot 5 zits (297 cm). Deze uitvoering is een 3-zits, van met antieke poot. De bank is ook met andere leersoorten en zelfs met stof verkrijgbaar. Er is maar één nadeel. Ik vind de leuning een beetje hoog.

Vandaag dus naar Meubelplein Leiderdorp. Daar op zoek naar een bank. Bij een winkel, Montel geloof ik, een bank gezien die de basiseigenschappen van een leuke bank bevat. Alleen is deze erg vierkant en in een te strakke leersoort.
Je kan hiervan zelf poten en armleuningen uitkiezen. Dus ik kies voor een houten poot en een vierkante brede armleuning. Net als op het plaatje. Alleen moet ie iets hoger en nèt met een andere leersoort.

Zoals deze leersoort die ik bij Houweling zag. Een prachtige stoel. Alleen heb ik dan net even een bank nodig. Ik zou er wel veel van moeten kopen om voldoende zitplaatsen te hebben. Verder zit deze stoel heerlijk en ziet er naar mijn idee erg goed uit.
Oja, Houweling had ook precies dezelfde bank als bij Villa Verne. Dus ik vraag naar de prijs. In dit geval is het een 3,5 zits met twee zitkussens. De bank ik 220 cm breed en er zijn, naast mij, al drie koppels aan t kijken naar een 'toch wel hele leuke bank'. Bij Houweling kost deze bank €1950,-. De losse kussens komen er los bij voor €100,- per stuk.
Dat was bij Villa Verne niet. Daar kost de 3-zits bank met 2 zitkussens en de losse zitkussens ook €1950,- inclusief kussens.

Volgende week is het ook nog woonmaand, maar of ik dan weer tijd heb om te kijken... Ik zal wel zien. En dan eens nadenken over een bank in pilotenleer.

Eén reactie

Verslaafd (5)

Vrijdag 22 Oktober 2004 at 12:17 am

Een paar dagen kijk ik alweer allerlei op mijn televisie. Na een nieuwe windows installatie kan ik ineens wel alles via de tv zien. Allerlei mooie nieuwe series volgen. Heerlijk.
Alleen tot vanavond kon ik één serie (nog) niet kijken. Vorig seizoen heb ik met Herbert gekeken. Dit seizoen dus weer. Freakje wilde ook wat laten zien en heeft gelijk meegekeken.
seizoen zeven is echt weer heerlijk om te zien. Piper heeft net een baby gehad, in "the real life" ook zo te zien. Niet echt erg, ze is nog steeds lekker.
Paige doet weer haar best zonder rood haar. Dat lukt aardig. Zeker als ze 's-ochtends op staat met een joggingbroek aan.
En Phoebe, tja, gewoon lekker.

In twee afleveringen komt zelfs Charisma Charpenter voorbij. Als 'The Seer', in een heerlijke outfit. Geen , geen , helaas geen Cordelia. Maar twee afleveringen Charmed mag ook wel. Ik heb er van genoten. Helaas was t alweer snel bedtijd dus moeten we de rest sparen voor een volgende keer.

Vijf reacties

Verslaafd (4)

Zondag 17 Oktober 2004 at 10:51 pm

Zaterdagnacht eerst een stapel films gekeken met een boel mensen. Natuurlijk is het weer laat geworden. We hebben vier films gehaald. (erg leuk), (standaard disney), (beetje vaag verhaal met fouten tijdens t filmen) en (hoeveel clichés kun je kwijt in een film). Het was erg gezellig.
Helaas moest ik weer vroeg op. Ik ben nog steeds op jacht naar een goede . Alleen niet helemaal helder keek ik verkeerd naar de datum. Het is de 17e en niet de 10e. Dus die meubelboulevard was dicht. Dan maar weer terug naar de verslaving. kijken.

Zo heb ik vandaag gezien. Een verhaal over 4400 mensen die teruggekeerd zijn.
De laatste 100 jaar zijn er duizenden mensen verdwenen. Ineens worden er 4400 vermiste mensen tegelijkertijd op een onverklaarbare manier teruggebracht alsof ze geen moment weg zijn geweest.
De overheid onderzoekt de 4400 mensen, waar ze zijn geweest en waarom ze zijn teruggekeerd. Iedereen blijkt speciale eigenschappen te hebben, al zie je er maar een paar uitgediept. Duidelijk is dat hun terugkeer de mensheid zal veranderen op een manier die niemand heeft voorzien.
Dit is een korte serie, begint met een dubbelaflevering en dan nog vier. Spannend, beeldkluisterend en op momenten adembenemend.

Vervolgens twee afleveringen van . Die weer met God optrekt en leuke dingen meemaakt. Leuke lichte kost met geweldige moeilijke vragen en levenslessen in een uurtje belicht. Leuke serie voor een publieke omroep.

Als laatste ben ik begonnen aan . Deze serie zal wel even duren voordat ie inslaat. Er zitten leuke momenten in maar het is meer een drama en levenssoap dan de komische of actie series die ik graag zie. Maar goed, t is nieuw, ik kijk er een paar afleveringen van en zie het verder wel.
Het verhaal gaat over de relatie tussen de broers Jack en Bobby McAllister en de mensen om hen heen die hun vormen. In het bijzonder hun excentrieke alleenstaande moeder. Zij heeft geen idee dat ze de toekomstige president opvoedt maar het zal haar niet verbazen dat haar jongens voor grote dingen bestemd zijn. De serie speelt zich af in het heden met vooruitblikkende interviews met President McCallicsters witte huis staf en de presidentsvrouw. Het is een verhaal van een jonge man, gevormd om kansen te grijpen en die de grootste mid-eeuwse president wordt.

Die vooruitblikken zijn in het begin een beetje irritant. Maar later went dat wel en helpt t je beter naar het heden te kijken. Ik vind het erg op Dawson's creek en Everwood lijken. Beide geen series die ik erg leuk vind, maar die wel een grote hit zijn in televisieland. Dus wie weet, wordt deze serie dat ook.

Geen reacties

Opening haagsche tramtunnel

Vrijdag 15 Oktober 2004 at 8:16 pm

Het is zover. Zaterdag 16 oktober wordt de voor het publiek opengesteld. Je mag zelfs gratis met het in . Terugkijken heeft nu geen zin meer. De tramtunnel heeft 235 miljoen euro gekost, 108 miljoen euro meer dan oorspronkelijk gedacht. Maar de tunnel is er nu, laten we er dan ook dankbaar gebruik van maken.
Iedereen heeft er al over bericht, de haagsche courant houdt de gebeurtenissen netjes bij. Er is zelfs een dossier tramtunnel. Helaas niet zo goed bij gehouden.

Ik slaap op zaterdag altijd uit. Daarna heb ik nét even tijd voor de boodschappen. Dus eigenlijk heb ik geen tijd.
Maar misschien dat ik die morgen in het centrum van Den Haag ga halen. Toch even kijken...

Eén reactie

Oktober Woonmaand

Zondag 10 Oktober 2004 at 9:32 pm

Ik ben al 2 jaar op zoek naar een lekkere . Dat valt (voor mij) nog helemaal niet mee. Deze maand is het weer woonmaand in meubelland. Dus ik even in een uurtje naar Waalwijk gereden en duizenden met mij. Ik ben té kritisch en niets voldoet aan mijn wensen. Ik weet ook niet ècht te benoemen wat ik wil.
De eerste bank die ik zag ziet er wel aardig uit, ook te krijgen in t juiste formaat, zo'n 280 cm breed. 250 is genoeg, maar meer mag wel. De kamer is groot genoeg.
Deze bank heeft een mooi kleurtje, zat voor geen meter en is bovendien te klein. En zie je die strepen op de stof? Nee, doe mij maar leer.
Ik heb wel iets gevonden dat lekker zit. Deze bank is in de aanbieding. Hij kost 'maar' 4999,- van 6799 valt dat best mee. Alleen... Het is niet de goede maat. Hij moet breder. Je hebt deze bank uiteindelijk tot 300 cm breed. Voor 8999,-.
Dat is me eigenlijk toch iets te veel. Maar hij zat wel lekker. Alleen zijn de leuningen nog te hoog. De kleur is wel goed. Erg mooi leer.
Misschien heb ik gewoon een te dure smaak. Te duur voor mijn portemonnaie...

Geen reacties

Spelletje

Vrijdag 08 Oktober 2004 at 3:56 pm

Joepie. Een nieuw verslavend spelletje. Stagediven met de yeti. Geweldig leuk. Ik kom nog niet heel ver, maar zit al uren te oefenen. Dit gaat weer weken duren voor je het goed onder de knie hebt. Veel verder dan tussen de 20 en 30 kom ik niet. Terwijl de hoogste scores al boven de 1000 liggen. Verbazingwekkend. Maar ik blijf oefenen.

Geen reacties

Week van het brood

Vrijdag 08 Oktober 2004 at 3:47 pm

Deze week, 4 t/m 9 oktober, is het de week van het brood. Ik heb de blauwe zakken zien staan in de supermarkt, maar het leek mij niet aantrekkelijk. Het kloosterbrood wat ik normaal haal ziet er smakelijker uit.
Het lijkt er ook op dat je met zo'n blauwe zak iets kan winnen. Er staat een toegangscode op voor het spel op de website van het voorlichtingsbureau brood. Je zal vast nog een stomme slagzin moeten invullen. Ik heb het spel nog niet gespeeld maar zal eens wat codes van die blauwe zakken opschrijven. Kopen doen we niet aan. En ach, zo moeilijk kan het niet zijn een paar slagzinnen over brood te verzinnen.

Vier reacties

Op sterk water

Donderdag 07 Oktober 2004 at 12:27 am

Vanavond was het cabaretteam van in de boerderij in . Ik had mijn zus uitgenodigd om mee te gaan en dat was maar goed ook. Zij reed en kwam me halen anders was ik nooit op tijd wakker geworden.
Op sterk water bestaat uit meerdere cabarettiers en het is altijd de vraag wie je deze keer ziet. Dat waren dus Rene, Tim, Arjen en Dave. Rene als altijd de virtuoos achter de piano. Tim met sterke teksten in een liedje. Arjen met geweldige typetjes en toch op een fijne manier moeite met op tijd een tekst erbij te hebben. En Dave, voor mij de nieuwkomer, die heel mooi kan zingen en een hele goede improvisatietiming heeft. Al zijn er momenten dat ie zijn medespelers op de verhaallijn ver vooruit is.

De boerderij had Op sterk water op een laat moment uitgenodigd omdat een andere cabarettier uitviel. Niet erg, want op sterk water is geweldig leuk. Maar wel jammer voor de kaartverkoop want die wilde niet vlotten. Dus in de laatste paar dagen geweldig ons best gedaan meer mensen mee te krijgen. Daarbij heeft Freakje gewonnen met de meeste mensen mee te slepen.
Verder was Hrbrt er, Peter en Sillly. En nog veel meer mensen maar daar heb ik geen url van.

Ja, en dan nu wat over de avond. Eehh, ga zelf maar kijken zou ik zeggen. Want ik wil niet verklappen wat ze allemaal doen. Dan is de verrassing er af. Maar het was erg leuk. Vooral toen ik tijdens de pauze aan iemand verklapte waarvoor je t podium opgetrokken kon worden. En toen Rene iets over t nieuws vroeg, iemand chocomel riep en mijn zus dat nieuws ging uitleggen zij t podium op mocht komen. Geweldig!

Iedereen vond t errug leuk. En zus lief niet erg om op t podium te zitten. Wij vonden dat wel erg. Erg leuk! :-D

Eén reactie

Popquiz a gogo

Maandag 04 Oktober 2004 at 9:54 pm

De top2000 komt er weer aan. Vanaf maandag 27 september 11 weken lang om 20.30 uur op maandag op Nederland 3 presenteert de NPS vooruitlopend daarop de Popquiz a gogo.
Vandaag heb ik voor t eerst een aflevering gezien. Met de broers Jansen, Dolf, Jim en Jack en vriend Maarten Luijendijk. Leuke aflevering, leuke vragen. Best moeilijk en een must voor de muziekliefhebber.
De moeite waard om te onthouden voor volgende week.

Oja, de herhaling is donderdagochtend om half tien, als je t nog een keer wil zien.

Eén reactie

Verslaafd (3)

Zondag 03 Oktober 2004 at 4:26 pm


De BBC heeft een hele leuke serie over de relaties van een stel vrijgezellen. Het begint met Steve en Susan die elkaar op een bizarre wijze ontmoeten. De verhouding tot elkaar en hun vrienden is: Zijn ex, haar ex, zijn beste vriend, haar beste vriend. De serie is een comedy over hoe hun omgang met elkaar is, meestal in de kroeg en hoe hun vriendschap zich ontwikkelt. is al eens op de nederlandse televisie uitgezonden en ik vond het hilarisch.
Nu kwam de weer beschikbaar via de download. Ik heb net de eerste aflevering gezien. Pijn mijn buik van het lachen. Dit wordt een geweldige zondag. Nog vier seizoenen te gaan.

Twee reacties