Geurig genoten

Maandag 27 September 2004 at 10:14 pm

Zaterdag was het zo ver, de van september met Odo7. Een heerlijk feestje.
De griep was voldoende opgetrokken om te gaan kijken naar de aromajockey. Natuurlijk moest ik zelf ook wat plaatjes opzetten. Dat liep lekker, met de hulp van Johan en Eric als ik even de zaal in liep voor het geluid, een foto of een kijkje in het café.

Uiteraard was het weer vroeg toen ik thuis kwam. Tot mijn verbazing stond mijn computer nog aan. In het standje "Uw instellingen worden weggeschreven". Foute boel, profiel verziekt.
Er moest toch nog een tweede harde schijf in, service pack 2 erbij en alles opnieuw installeren. Daar ben ik nu nog mee bezig. Al die instellingen terug zetten. Websites terugvinden. Ftp-wachtwoorden voor de toegang bedenken.

Een hoop werk, maar de computer is weer lekker vlot. De foto's van de Meet Me zijn al bijna zover dat ik ze kan plaatsen.

Eén reactie

Griep

Vrijdag 24 September 2004 at 8:46 pm

Ik heb al een week niets meer geschreven. Op rij ik nog ff naar Duitsland, t dollartgebied. vierde ik een verjaardag. En tot vlak na de thuis komst niets aan de hand.

Tot! Ik het ineens erg koud had, dus trui aan en vroeg naar bed.
's-Nachts heel erg slecht slapen. Maandagochtend misselijk, hoofdpijn en moe. Heel erg moe. Eerst maar eens ziek gemeld op t werk. meld ik daar. Alleen wist ik dat zelf op dat moment nog niet zo zeker. Toen de familie maar eens controleren. Mijn neefje hier is ook ziek. Spugen. Dat had ik nog niet.
De kinderen in Duitsland waren ook pas ziek geweest. Jammer dat ik dat niet eerder wist. Hoewel, helpen zou t vast niet. Griep krijg je toch.
Een tante die mee was naar Duitsland was ook al ziek, bijbehorende oom ook.

Het ziektebeeld: Spugen, misselijk, hoofdpijn, koorts en diarree.

Dat was alvast opwekkend. Koorts had ik niet, diarree ook niet. Maar dat kwam later ineens wel. Helaas.

Dinsdag helemaal leeggelopen. Woensdag was t allemaal niet zo heel erg meer. Herstel zette in. Alleen die lege darmen. Auw, wat een krampen. En heel voorzichtig , tegen de misselijkheid in, om toch maar iets in die darmen te krijgen.
Gister weer uit bed. Maar niet van harte. Vandaag zelfs aangekleed, moet toch naar buiten.
Dat is gelukt ook. Ik heb vanmiddag wat cdtjes gekocht. Morgen is er tenslotten een . Dik bezweet kwam ik weer thuis. Maar weer leuke gekocht.

Of ik morgen zelf draai of ik iemand met mijn koffer laat invallen zie ik morgen wel weer. De griep is bijna over. Nu weer de conditie bijwerken.
Want die is nu echt weer heeelemaal wég.

Geen reacties

Nostalgie

Zondag 19 September 2004 at 1:42 pm

Vannacht gezien. De film is uit 1985 en de eerste keer zag ik deze film in de biosscoop. Hier in het dorp was een theaterzaal waar ook films werden vertoond. Er hing altijd een bepaald sfeertje, van ons kent ons. Dus ook het gezamelijk griezelen hoorde bij het dorpsritueel: "Niet laten zien dat je bang was, je mocht niet schrikken en goor was het zeker niet."

Nou weet ik niet of je deze film kent, maar dit is wel een van de goortste, op niet subtiele wijze gedetailleerde horrorfilm die je je kunt voorstellen.
Het heeft mijn beeld op horrorfilms toendertijd goed verpest. Ik heb 'm als een van de weinigen helemaal uitgezeten, maar ik hoefde nooit meer naar een horror film. Later is dat wel weer veranderd.
De film heeft ook niet voor niets een cultstatus. Met heel weinig geld, 7 miljoen dollar, is de film gemaakt. En dan toch zoveel zombies laten lopen en gore ingewanden laten zien.
Er zijn diverse sites gemaakt over de film, deze heeft een goede beschrijving van de film en de details van het maken.

In de intro van de film wordt er in de stad gezocht naar overlevenden. Met een megafoon wordt er geroepen "Hallooo. Hello, is anyone there?" Dat heeft bij mij jarenlang een onbewust diepe indruk achtergelaten.
Toen ik dat intro hoorde in een liedje herkende ik het als uit een film maar welke? Nu met de intro in de film herkende ik het uit een liedje, maar welke? Lang leve internet. Gezocht en gevonden.
De laten het intro herleven in M1 A1. Het liedje zal nooit meer hetzelfde klinken...

Geen reacties

Tandarts (3)

Dinsdag 14 September 2004 at 10:48 pm

Vandaag gezellig bij de geweest. Vanaf begin augustus kom ik al bij hem langs voor een . Tussendoor is gezellig mijn verstandskies ook nog twee keer afgebrokkeld. Jaa, twee keer, afgelopen zondag weer.

Maar dat is nu allemaal gefixt, in een dik uur.
De kies van de wortelkanaal behandeling heeft een composietkroon. Daarvoor heb ik 2 schroeven ingedraaid gekregen. Vervolgens vies spul in mijn mond, dat mijn hele tong wegbrandde. Een vormpje over de kies, spulletje erin en ik geloof daarna warm maken. Als laatste nog in de juiste maat afgeslepen en klaar.
Daarna die verstandskies even bijgevuld, wat tandsteen weghalen, alles polijsten en klaar voor een half jaar.

Dat hoop ik dan. Nu nog in spanning afwachten hoe hoog de rekening deze keer wordt.

Eén reactie

Ongezond

Maandag 13 September 2004 at 11:36 am

Ik leef ongezond. Ik hou namelijk dit weblog bij en volgens het nieuws uit engeland is dat niet goed. Ik kom niet meer toe aan het verwerken van mijn trauma's en rakel ze steeds op.

Ik geloof er nog niet veel van. Ik heb echt wel een trauma van mijn mail of de . :-)

- bewerking -
Het originele engelse stuk gaat dus over een dairy, een dagboek, een weblog is helemaal geen dagboek maar een beschrijving van je belevenissen bedoelt om door anderen te lezen. Niet om stilletjes te verbergen. Stomme nu.nl. Dat ze dat dan zo fout overnemen.
Stom van mij dat ik vanmiddag niet verder las. Ik zie weblog en denk, plak!

Nou ja, ik vind t gewoon lekker...

Twee reacties

Komediantennacht

Zondag 12 September 2004 at 7:02 pm

De zaterdag begon op vrijdagmiddag. Peter gebeld of ik vrijdagavond zijn computer zou repareren van een virus. Dat kon dus zaterdag(middag).
Hij vroeg me mee naar ]]. Daar werd Night of comedy gehouden. Hij wilde iets leuks doen met Annette en of wij ook mee wilden. Wie wij waren bleek tijdens het uitnodigen. Om 19.00 uur verzamelen.
Dus eerst een computer van een virus ontdaan. Die trouwens al weg bleek. Toen snel ff bij mijn ouders een borrel gehaald. Daarna thuis even . Ondertussen gekeken, helaas tot het einde (19.05) dus te laat bij Peter. Maar gelukkig was Annette nog later en dat er goed ingewreven ;)

In weer in de Parkstraat geparkeerd. Dus nog even het trauma van vóór twaalf uur de auto ophalen besproken. En op weg naar Diligentia.
Daar was Neville de presentator. Gezellige (engelse) vent, leuke verhalen, goede moppen. Als eerste kwam . En volgens mij ben ik door Freakje verpest met goede . Want dit was 3x nix.
Vervolgens Neville weer en daarna . Leuke gozer! Goed verhaal, voor hem misschien af en toe beetje onwennig en uit zijn rol vallend omdat de zaal het heeeeel erg moest lachen. De "rooksignalen" waren hilarisch. Misschien omdat ie 'per ongeluk' windgeluiden uit zijn microfoon haalde. Jammer dat je niet naar de boerderij komt Martijn, ik had wel een langer programma willen zien.

Even een pauze. Weer Neville (leuke verhalen tussendoor) en vervolgens een of andere Harry. Zijn achternaam verstond ik niet. Freakje weet vast wie het was. Tom leek erg, maar dit was erger. Kom ik helemaal naar een kwaliteitstheater als Dilligentia. En dan deze rotzooi. Doe dit dan in , dan begrijp ik het nog.

Gelukkig kwam Neville de avond nog even afsluiten met de Weelie-bin mop. Briljant! Nee, nee, ik vertel 'm niet. Neville moet nog wat te vertellen houden, maar ohh, geweldig. Dat verzin je niet met een kliko.

Uiteindelijk leuk omdat we met zijn allen waren. Helaas daarna niets meer gedaan maar wel goed uitgerust voor mijn moeders verjaardag. Gefeliciteerd ma!

Geen reacties

Mail amateurs deel TWEE

Vrijdag 10 September 2004 at 10:14 pm

Het is niet te geloven wat die amateurs ons nu weer doen willen geloven. Eerst vertelde ze je nog als klant dat de mail weer terug zou komen. Het zou iets langer duren, maar de mail komt terug!
NU wil netnation ons laten geloven dat alle mail WEG is.
Tijdens deze migratie is er een cruciaal hardware-onderdeel kapot gegaan. Dit onderdeel regelde de load van mail naar meerdere harde schijven, waaronder naar de back-up schijven. Hierdoor is de bestaande structuur van de server volledig verloren gegaan. Een worst-case-scenario, maar wel realiteit!
Ik kan het niet geloven dat het zoooo triest is dat je geen backup hebt. En dat schijven uit elkaar vallen. Zelfs als een raidcontroller stuk zou gaan dan nog kun je je raid opnieuw opbouwen.

Van deze boodschap zakt me broek af en dan mag ik nog blij zijn dat ik al beneden zit...

Geen reacties

Vrijwazig weg

Donderdag 09 September 2004 at 10:12 pm

Wat is er aan de hand? Vrijwazig is weg? Oja, klik nu niet op de link, die doet het dus niet.

Ik heb de maker ook al dagen niet online gezien. Ligt de verbinding eruit? Is de server gejat? Heeft ie de rekening betaald?

Sinds zondagavond ineens geen vrijwazig forum meer. Mijn handen beginnen te trillen! Wat moet ik nu lezen op het internet, waar kan ik mijn commentaar kwijt, al die mensen waarover ik nu niets meer lees. Ik mis jullie!

Ik zie ook aarzelend overal referrers opduiken. Van anderen die op zoek zijn naar vrijwazig. Al is het maar één brokje informatie dat ik zou kunnen krijgen...
Wat is er aan de hand? Wie er meer weet mag het zeggen.

Update: De router is kapot. Volgens de eigenaar vanaf dinsdag. Maar ik heb al langer geen vrijwazig.
Er wordt een nieuwe router gekocht en afhankelijk van de gesteldheid van de eigenaar is vrijwazig vrijdag- of zaterdagavond weer online. Joepie!!!

ONLINE! Het is gelukt. Er is een nieuwe router geïnstalleerd en totdat het nieuwe macadress is geregistereerd is vrijwazig alleen op deze vrijwazige manier bereikbaar.

Drie reacties

Bereikbaarheid

Woensdag 08 September 2004 at 8:44 pm

Het is zover. De mail doet het weer. Met hulp van Herbert de meeste mailinstellingen die ik me nog kon herinneren weer aangezet. Netnation heeft de nieuwe mailserver eindelijk aan de praat. Drie dagen geen mail gehad. Zelfs van één dag mail kwijt. 

Alle oude mail die op de server stond kwijt. Waarbij handige dingen zaten over instellingen zodat ik op afstand ook ergens kon inloggen. Thuis onthoud de browser die instellingen, maar ergens anders heb je een geheugensteuntje nodig. En nu, weg!

Alle mailadressen weer aangemaakt. Met het programma Plesk. Dat er in de demo weer anders uit ziet dan in de praktijk. Nadeel van het programma: Heeeeeeel veeel keuzes om mee te beginnen. Het ziet er een beetje uit als control panel in XP. Daar weet een normale gebruiker ook al niet wat ie moet doen. Nou bedankt netnation, voor de overstap. Van mij had het niet gehoeven.
Gelukkig heeft netnation dat ook niet gevraagd en gewoon maar gedaan. Anders had ik "nee" gezegd op de vraag of het mocht en of het nodig is.

Als je me soms nog niet kan bereiken via de mail, dan mis ik vast nog een adres. Maar ik weet nu hoe ik mailadressen aan moet maken. Dus bel me maar. Dan weet je zeker dat de boodschap aankomt...

Geen reacties

Conspiracy theory?

Dinsdag 07 September 2004 at 11:51 pm

Met beelden kun je heel veel. En ik weet niet of dit de goede beelden zijn. Maar het brengt je goed aan het twijfelen. , . Het kan allemaal. Kijk hier.

Eén reactie

Mail amateurs

Dinsdag 07 September 2004 at 5:05 pm

Herbert schreef het zondag al. Afhankelijk van de mail. Dat ben ik ook.
Ik krijg ook sinds zondag geen mail meer binnen. Dus als je wat gestuurd hebt en ik antwoord niet. Aan mij ligt het niet. Maar aan mijn hosting-provider netnation. Naar nu blijkt zijn ze aan een update van de mailserver begonnen.

1. Dat doe je dus met een aankondiging. Zodat je klanten hun klanten kunnen informeren en zodat instellingen bewaard/gebackupt/overgeschreven kunnen worden.
2. Dat doe je op een ANDERE server. Zodat als je klaar bent, je naadloos over kunt stappen naar die nieuwe server.
3. Dat doe je met behoud van instellingen, user-accounts en mail. En naar het nu lijkt te gaan gebeuren is dus alleen de mail bewaard!

Daarnaast heb je, mocht het toch mis gaan een terugval scenario en een actieve helpdesk. DRIE dagen zonder mail kan ECHT niet.
Je zal maar een bedrijf hebben afhankelijk van email en webverkopen. Ik heb geen bedrijf, maar had ik dat wel, stuurde ik een vette rekening voor gemaakte kosten. Daarbij activeerde ik mijn advocaat om de kleine letters eens goed uit te laten zoeken.

Dit heeft netnation al een keer eerder gedaan met de websites-server updaten. Ook zonder aankondiging.

Het blijft een stelletje amateurs. Tijd voor een andere hosting-provider. Ik heb het HELEMAAL gehad met deze gasten.

Eén reactie

Opening Camuz

Zondag 05 September 2004 at 5:48 pm

De feestelijke opening van was zaterdag 4 september. Freakje heeft kaartjes besteld. Haar kennende heeel lang terug. En ik mocht mee.

Op de website van Camuz stond dat ze 150 kaarten hadden verkocht en dat iedereen in groepen naar binnen mocht. Tja, uiteindelijk deden ze dat niet. Heel erg fijn want daardoor zagen we het hele programma.
Dat programma begon na (iets later) 18.00 uur met de presentatie door iemand van Camuz. Zijn naam heb ik gehoord, maar niet onthouden. Goh, wat een leuke verteller, enthousiast, vol passie en betrokken vertelde hij over deze avond. Als eerste kondigde hij aan.
Stijn verteld over Rome als Nero. Vertolkt liedjes met behulp van sample machine. En weet mij in de korte tijd mij zo te boeien dat ik het einde wil horen. Maar toch onvoldoende om zelf een kaartje voor zijn voorstelling te kopen.
Daarna Dorine. Toevallig vrijdag op tv gezien. In aankondiging van Variatee of van "Ga eens naar bed met een cabaretier. Ze doet een mooi stukje percussie met een kruik. Haar hoofd erboven en het geluid opvangen met aangeplakte microfoon. Mooi gevonden. Haar liedjes zijn niet vrolijk maar wel om van te genieten. Heerlijk direct en herkenbaar.

Na de pauze, waarin we nog bang waren geen plek te hebben volgde . Tja, hij had nieuw materiaal en niet alle dingen waren even sterk. De moeilijkheid hier iets over zeggen is dat je dan het verklapt en dat doe ik met nieuw materiaal liever niet.
Hij heeft een spraakwaterval waar je u tegenzegt en dan komt er soms nóg een hogere versnelling. Leuke dingen, soms vergezocht maar wel hard gelachen.
zag ik binnenkomen lopen in de foyer. Uiterlijk van zo'n surftype, geblondeerd haar, zelfverzekerd een drankje bestellen en een gebruinde grijns. Toen had ik iets van, ze laten ook iedereen binnen...
Even later bleek hij de cabarettier op het toneel. Achter de piano, tappend met zijn laarzen leuke, gevoelige en pakkende liedjes zingend. Ook hij had nieuw materiaal en dat was een lied in het engels. Waarvoor al tevoren excuses. Toen ie begon te zingen... nèt Dinand. De hele zaal blauw.
De tweede keer ging het wel goed en bleek een heel goed lied. Net als de rest van zijn voorstelling. Ernst, ik kom zeker nog eens een keer naar een show kijken.

Terug van de pauze komt de presentator weer iets vertellen. Achter hem verschijnt al . Dus zonder verdere aankondiging gaan we door. Geweldig die droge humor. Kees had in de zomer geschreven en had toch meer dan ie had gedacht. Dit was geen . Dit was meer een kennismaking met zijn werk. Voor hem dan. Hilarisch!
Leuke liedjes en gedichten volgenden elkaar op. Gebracht door een aarzelende, stumperende verlegen aandoende cabarettier. Die misschien heel goed weet waar ie mee bezig is. Ook van Kees wil ik nog wel een volledig programma zien.
Toen . Hij begon jonglerend een gedicht op te zeggen. Mooi gedicht en het zag er moeilijk uit. Maar de rest van de show kwam voor mij niet zo lekker over. Het was mooi, misschien zelfs knap maar niet zo grappig. Dat hij dat wel kan en hoe hoorde ik van Freakje en zag ik ook wel later. Maar eigenlijk viel ik een beetje in slaap.

Ja, en aan alles komt een einde. Ook aan zo'n avond. Dus eerst . Leuke jongen, goed optreden van oude stukken, waarvoor hij (via de presentator) zich al had verontschuldigd.
Zo erg waren die oude stukken niet. Als je hem ooit eens hebt gezien (vorig jaar of eerder) dan blijkt dat ie sommige grappen goed heeft uitgebouwd. Hij kan bijvoorbeeld ineens een stuk beter dwarsfluit spelen.
Mike kwam weer terug op het podium op te helpen met het improvisatieliedje. Dat gaat Klaas toch heel goed af. Doet het ook goed bij het publiek.

Vervolgens komt meedoen. Gedrieen (later hoorde ik dat ze dan C3 heten) zingen ze een gevoelig nummer over emoties. Mike achter de piano, Onno en Klaas er bovenop. De piano kreunt, het publiek zucht...
En dan dat lied, vol vuur, mimiek, gegein door de heren dan weer serieus overkomend acteerwerk. Prachtig. Vooral Onno en Klaas kunnen hun gezicht zo lekker op huilen zetten, of vol vrolijkheid overkomen.

Onno zette een gouden hoed op en bleef staan. Er kwam een doodskist bij en vervolgens volgde . Bastard was even weer compleet. Ze voerden een oude act nog eens op. Zoo mooi, natuurgetrouw en overtuigend! Een mooi einde van een prachtige opening.

Maar toch nog niet helemaal. Het bestuur van Camuz kreeg een prijs uitgereikt. Het publiek de tekst van een liedje.
Alle cabarettiers kwamen weer terug het podium op en iedereen dat liedje zingen. Mooi moment. Iedereen enthousiast, lekker meedoen en plezier hebben. Ik heb genoten! Echt een hele fijne avond zo.
Dank daarvoor.

Geen reacties

Mooi, nieuw... Kopen!

Donderdag 02 September 2004 at 11:20 pm

Ken je dat? Je hebt iets en eigenlijk bevalt het je prima. Tot dat je een nieuwe betere snellere mooiere duurdere versie ziet van wat je hebt. Je kijkt er naar, leest erover en je MOET het hebben.
Die ervaring had ik dus gister. Ik heb een Canon G5. Die bevalt goed. De maakt mooie foto's en de meeste foto's maak ik voor de .

Maar daar zit ook de wens voor een ander. Ik wil er een die sneller focust. Beter in het donker werkt. Niet dat ik er mooiere plaatjes mee zal maken. Want die zijn vrijwel altijd het zelfde. Een groepje mensen dansend of een groepje mensen poserend. Soms één iemand op de , soms een stel, elkaar uitlikkend of niet.

Maar toch... Ik surf over dat internet en zie dat op 21 augustus 2004 een nieuwe camera is aan gekondigd door Canon.

De Canon 20D. Sneller, beter, mooier en goedkoper dan de vorige (de 10D). Een paar dagen later volgt de G6 (in lelijk zilver) en de A95.
Ik gelezen over de nieuwe modellen, op diverse sites staan er preview testen: DP Review, Luminiuos Landscape, Rob Galbraith. Mooie camera met pluspunten maar ook met minpunten.
Je hebt in ieder geval weer iets nieuws te kiezen. Zoals lenzen, een groooote compact flash kaart, een cameratas en misschien een flitser. Weer meer geld uit te geven. Reken al snel maar op zo'n €3000,-. Dan heb je nog maar één lens. En wil ik dat wel, rondsjouwen met lenzen, een tas en een zware (t.o.v. een compact) camera. En durf ik mijn camera dan wel naar de mee te nemen.

Het blijft tobben, keuzes maken. Eigenlijk wil ik 'm gewoon even proberen. Eén weekend tijdens een Meet Me kijken of ie tegen kan, tegen harde en tegen weinig licht.

Ach, voorlopig is ie nog niet leverbaar en daarna zal ie wel ff duur zijn. Dus ik wacht af en lees ondertussen nieuwe ervaringen met camera's.

Eén reactie