Huisdier

Dinsdag 31 Augustus 2004 at 12:02 am

Ik hou best van dieren. Maar sommigen hoef ik niet. Als ze dan ook nog groot zijn dan schrik zelfs ik...
Toen ik net thuiskwam zat ie naast t gordijn op het behang.

Ik hoop dat je een beetje kunt zien hoe groot deze was.  Ik heb gevraagd of ie stil wilde blijven zitten voor de foto.

Toen heb ik 'm gevraagd in een glas (van Chimay) te gaan zitten om goed te kunnen fotograferen.

Dat heeft ie netjes gedaan. Ik denk qua grootte in spanwijdte een centimeter of tien. Je vraag je toch af waar zo'n spin vandaan komt en waardoor ie zo groot is geworden. Maar ik heb 'm daarna toch buiten gezet.
Geen zin in huisdieren.

Twee reacties

Nieuwe platen

Maandag 30 Augustus 2004 at 5:50 pm

Op zoek naar de nieuwe platen kijk ik regelmatig de sites van de zaken af. Je hoort wat op de radio, of via het web 1, 2.
Dan blijkt heeeeeel vaak dat die radiomannetjes al een nummer draaien dat pas weken later beschikbaar komt. Ik zit vast niet in het goede circuit. Ik ken de platenplugger niet. Ik moet gewoon naar de winkel om voor mijn dansvloer plaatjes te kopen.

En als een plaatje dan een week of 8 gedraaid is en het komt uit op de markt dan hoef je t echt niet meer te hebben. Het is alweer oud. Dan wil men er niet meer op dansen.
Voorbeelden? American Idiot van . Hoor ik al weken. Komt op 20 september uit.
. Komt toevallig vandaag uit. Mooi op de luisterpaal te horen. Misschien is die nog op tijd.
Of . Pas op 4 oktober met Palookaville. Staat wel al in de Outlaw 41. Of met Acid children. Leuk in de outlaw 41, maar verder nog nergens iets van te vinden.

Twee reacties

Feest in augustus

Zondag 29 Augustus 2004 at 11:10 pm

Joepie!!! Feest. Augustus is weer geweest en wij gaven een . Het werd gezellig druk en ook de wodka smaakte me prima. Er was iemand die dat niet zo vond.
Moet je kijken hoe druk het was....

Herbert heeft ook wat 's gemaakt.

Hier eentje van het werkoverleg met Martijn.
Peter was er ook. Heb ik gezien. Maar lees ik nu ook nog.

Erg gezellig en volgende maand mogen we gewoon weer.

Eén reactie

Avondje uit

Zaterdag 28 Augustus 2004 at 12:50 am

We zijn vanavond met zijn allen gezellig weggeweest. Eerst naar ons vaste , waar een aardige band stond maar we hadden meer behoefte aan zitten en kletsen. Dus zijn we naar de vaste kroeg gegaan.
Uiteindelijk bleek dit op een ramp uit te draaien. We begonnen gezellig aan de bar. Toen er drie aaneengeschoven tafels vrij kwamen zijn we daar gaan zitten. Samen met andere groepen schoof ieder hun tafel naar de 'normale' stand.
De serveerster van die wijk kwam even later al geïrriteerd aanlopen met de vraag waar wij vandaan kwamen. We zijn verdorie vaste klant! Dat je dat niet herkent. We hebben t niet gezegd, maar de eerste irritatie was geplaatst.

De drankjes kwamen langzaam, zelfs een keer een klein glas . We bestelden bitterballen. "Die zijn op!" Ja, maar daar... "Die jongen werkt hier en heeft ze zelf gemaakt". Oke, geen sterk argument maar dan ook niet. Wij nog een beetje doorvragen zegt ze dat we t anders bij de Febo moeten halen.
Goed plan, strak even doen. (Natuurlijk snappen we hier dat t niet de bedoeling is maar...)

Even later bestellen we 7 wodka omdat Martijn wil proosten. Loopt onze serveerster weer naar de bar, blijkt er geen Wodka te zijn. Terwijl we een halfvolle fles in de vitrine zien staan. Meer irritatie. We geloven haar gewoon niet!

We bestellen ook andere drankjes waaronder 2 palm. Die komen maar niet. Dus gevraagd wat er aan scheelt. Blijkt t vat verwisselt te worden. Meer irritatie door de toon.
Dus toen maar kroketten en kaassoufflé's gehaald bij de Febo. Even een lekker hapje. Komt ze naar ons toe dat het hier geen snackbar is en of we dat buiten willen opeten. Nou, nee dus.
Haar partner komt even later hetzelfde zeggen en we vragen om de rekening. Die dus door de eerste gebracht wordt. Staan daar 1 bitter lemon en 3 pintjes te veel op. Nu gebeurt dat wel vaker, iedereen legt zijn geld in de pot en ik ga betalen.
Wordt er gewoon glashard beweerd dat we dat wel gedronken hebben. Nou, echt niet!

Vervolgens worden er van de drie pints drie halve pintjes gemaakt. Ja, dus ook niet hè! Gelukkig komt Johan zeggen dat we gewoon weggaan. Bij mij begon al stoom te ontwikkelen. Johan pakt mij het schoteltje met geld af, zet het neer en loopt weg. Ik ben maar gevolgd. Ik begon al behoorlijk boos te worden.

Morgen de eigenaar maar eens bellen, dat ie beter personeel moet aannemen. "Heee Ben. Je personeel zuigt!
Maar wel op de verkeerde plaats...."

Oooohhhh, wat ben ik vreselijk geïrriteerd. Ik zou er haast van schelden, gelukkig heb ik een log. Kan ik mijn verhaal even kwijt. Eén reactie

Lowlands getekend

Maandag 23 Augustus 2004 at 11:50 pm

Hoe heeft de tekenaar Lowlands ervaren?
 
Regenachtig was t wel, maar ik heb toch ook wel zon gezien. En voor dat irritante Theo-geroep. Het is iets dat... Je moet er bij geweest zijn.

Eén reactie

Lowlands, dag drie

Maandag 23 Augustus 2004 at 10:46 pm

Traditioneel is de derde dag de dag dat je t meest verrot bent, twee dagen slecht slapen en dan wordt t lastig. Maar weer redelijk geslapen, erg koud 's-nachts, dat wel.

Eerst maar eens ontbeten met zijn allen. Vervolgens alle tenten opruimen, vouwwagen inklappen en achter de auto hangen. Tassen worden naar andere auto's gedragen en we staan klaar voor de terugreis.

Dit duurt allemaal best lang en de eerste band is dan ook pas . Geweldige band, lekker swingen, leuk begin van de festivaldag.
Samen met Rinus op pad naar . Die jongens spelen lekker! Echt een lekker gitaarpopbandje. Dat bleek ook wel aan de grote schare jongedames die ik in de tent zag. De rest stond blijkbaar buiten.
Tussendoor even gegeten. Dat moet wel gezegd. Dit jaar was op Lowlands bijna culinair te noemen. Je kon van meer nationaliteiten eten dan er bands uit verschillende landen kwamen. Ik heb echt heerlijk gegeten. Ook erg leuk dat er bijvoorbeeld LaPlace stond en de HEMA met rookworsten. Lekker!

Daarna naar . Wat een Rock 'n Roll beest is dat zeg. Samen met Niels, Bas en Rinus van staan genieten. En gelachen om de grappen van de man.
Daarna gingen zij naar huis. De hoofdact vonden ze te laat. Maandag weer werken enzo.

Ik heb nog even gewacht. Johan weer opgepikt, en ook Freakje. Eerst , maar dat was saai. Dus koffie drinken! Wil ik betalen, krijg ik de koffie al. Nou ja, dan geen muntjes geven. Prima toch.
Gezellig even bijgekletst en op weg naar de heuvel in afwachting van . Daar zat de rest ook te wachten.
Samen de campingzeep zitten kijken. Hilarisch! Eindelijk alle afleveringen gezien. Toch leuk dat ook de video en filmkunst op Lowlands aan bod komt.

Toen de Alpha tent in voor The White Stripes. Een redelijke plek gevonden en ondertussen werd t drukker en drukker.
Op het podium stond een drumstel, wat gezellige lampen en een orgel. Daar achter hing een rood-wit gordijn.
Van alle albums werd wel wat gespeeld. Met zijn tweeen kun je niet veel muziek maken. Maar wat er gemaakt werd was wel erg leuk. Jack kan lekker gitaar spelen, Meg doet het heel goed op de drums en ze zijn samen geweldig goed ingespeeld op elkaar.
De toegift is echt een feest. Na het laatste nummer begint de zaal de klappen en te stampen. Vervolgens begint er om ons heen de eerste tonen van 7 nation army gescandeerd te worden. De hele tent neemt dat over.
Jack en Meg komen dan terug, Jack pakt een gitaar. En begint...
Met 7 nation army. De tent barst bijna uit elkaar. Springen, dansen, gillen. Iedereen heeft hier op gewacht. En zo te zien doet het the White Stripes ook veel plezier. Jack praat zowaar met het publiek. Geweldig optreden!

Lowlands is daarmee voor ons afgelopen. Op de weg terug nog naar de radio geluisterd naar diverse optredens. Om twee uur de vouwwagen losgekoppeld en naar huis.
Eerst even alle logs lezen. Uiteindelijk moe maar voldaan om half vier mijn eigen bed weer opgezocht. Yeah! Ik heb lowlands 2004 weer overleefd!

De leukste band vond ik Franz Ferdinand. Vanmiddag tijdens de herhaling van de lowlands uitzending ook nog op tv gezien. Geweldig.
Volgend jaar weer Lowlands. Twee reacties

Lowlands, dag twéé

Maandag 23 Augustus 2004 at 10:28 pm

Redelijk geslapen. Nou, voor Lowlands begrippen goed geslapen eigenlijk. Maar rustig aan doen met opstaan. Het toiletgebouw staat ver weg dit jaar, dus maar niet douchen. Bovendien staat er zo vroeg al een rij.
Toch een stukje lopen voor de koffie bij de caravan van Eric, Freakje en Martijn. Er is nog precies één kopje koffie in de kan. Ik heb ongelofelijke mazzel.
Terug bij mijn eigen tent lekker ontbeten, eieren met ham, wat een luxe op Lowlands.

Ik ben weer niet op tijd voor de eerste band. Maar verder prima dag gehad. was mijn eerste band. Vervolgens (leuk en druk), , (hard en gitaargegil), Mr. & Mrs. Cameron (lekker loungen), (de zon was daar zo lekker). Ondertussen op een bankje gaan zitten, muziek genieten en mensen kijken. De massagetent was vlak bij. Voor 12 euri mocht je 50 minuten in de tent. Maar het was niet zo druk, dus t werd wel langer zij ze met haar mooie blauwe ogen...

Op weggegaan naar , maar de nieuwe nummers trokken me niet zo, terwijl dEUS toch heel hoog staat in mijn lijstje. Onderweg kom ik Johan tegen. Samen met zijn slaapgenoten. Gezellig gewandeld, tostie gegeten, thee gedronken en naar in India gelopen.
Daar lekker op een bankje gaan zitten en tanken. Weer met een zonnetje. Goed hoor.

Toen door naar I am Kloot, Feesten bij , via naar . Toen was t tijd voor Martijn zijn ding. Hij mocht draaien in Higher Ground.
Johan en ik kwamen daar aan en malavita was aan t feesten. Die hele tent los, tjonge wat een feest! Natuurlijk loopt daarna een tent leeg en moest dj Pidzabolkin voor een lege tent draaien. Dat gaf hem wat ruimte om te wennen aan de apparatuur, denk ik dan.

Daarna snel via (leuk zeg) naar (viel erg tegen) naar . Niet mijn muziek, maar wel een geweldig show. Dat decor! Normaal hangt er een doek(je) achter een band, maar zij hadden het hele podium aangekleed.
Als laatste naar . Wat een feest! Verschrikkelijk mooie vj-show, lichtshow, lasershow en lekkere muziek.
Naderhand lekker bieren met zijn allen.

Toch maar rustig aan gedaan want er volgt nog een dag. Mijn campinggenoten weer opgezocht, even bij de 80's verantwoord gestaan en op weg terug naar de tent. Dag twee overleefd.

Geen reacties

Lowlands, dag één

Maandag 23 Augustus 2004 at 10:08 pm

Donderdagavond verzamelen en inpakken. Vrijdag vroeg vertrekken om een redelijke plek om de camping te hebben. Ik slaap altijd slecht zo'n eerste dag weer thuis en nu ook nog vroeg op.
Maar goed, kwart voor acht weer op de verzamelplek, koffie drinken, vouwwagen aangekoppeld en om tien over acht al op weg naar het grote feest!

Half tien aangekomen. Niet eens een rij om binnen te rijden. Maar ik moet wel even wachten tot de security tijd heeft. Dit duurt de tegenhoudende jongen blijkbaar iets te lang en wij mogen alvast bij hem gaan staan. Of ik een gastank bij me heb, nou natuurlijk niet zeg ik. Een dan, nee ook niet - het is toch geen weer om te barbecueen. Vervolgens in de kofferbak gekeken, daar ligt een koekenpan en een steelpan in het zicht. Dan op de achterbank in de koelbox, daar liggen de eieren. Maar natuurlijk geen gas!
De vouwwagen nog even opengemaakt. Maar daar waar wel de tankjes liggen kom je zo niet bij. Het was goed en ik mocht doorrijden. Joepie!
Even verderop stond de politie drie caravans met honden uit te kammen. De eerste reed alweer weg. Ik achteraan aangesloten en wachten. Maar er gebeurde niets. Dus maar er om heen gedraaid en doorgereden. Er ging niemand schreeuwen of rennen dus t zal wel goed zijn.

Snel met de eerste aanwezigen de vouwwagen en bijna alle tenten opgezet (Sorry Olaf). Iedereen wilde op tijd zijn bij . Dat heb ik niet gered. Eerst even de korte nacht verlengen door een luchtbedtest. Mijn eerste band was . Vervolgens , , , , en .
Wat ik er van vond heb ik de dag zelf gesmst naar Herbert. Dit is een geweldig leuk verslag geworden. Ik twijfel tussen N.E.R.D. en Faithless als beste van de dag. Qua muziek ligt Faithless me beter, maar ze lieten soms te veel rustige stukken horen. N.E.R.D. deed dat iets beter, ondanks de schorre stem van de zanger. Maar bij beiden ging de Alpha tent helemaal uit zijn dak. De heuvels en achter de tent, alles deed mee.

Na de bands alle danstenten nog even bezocht om de sfeer te snuiven. Ook om te horen hoe anderen dat doen. Dat dj-en is toch een kwaaltje en je let op ieder overgangetje en de manier waarop platen worden gekozen.
Toch redelijk op tijd terug gegaan, morgen weer een dag enzo.

Geen reacties

Stormschade herstellen

Maandag 23 Augustus 2004 at 9:57 pm

's-Avonds ging het hard waaien. Eerst de stormband over de voortent gezet. Dat was toch niet genoeg. Dus toen maar de voortent afgebroken.

De tent hing tegen de caravan aan toen bleek dat bij mijn tent iets niet goed ging. Een lusje was gebroken, een haring was los, een scheerlijn los. De tent stond heel erg te klapperen.
Provisorisch de lus proberen te vervangen met een stukje scheerlijn, de tent verder weer vastgezet. Een gedronken en toen proberen te slapen in de tent.
Helaas klapperde de tent teveel om in slaap te komen, dus ouders gewekt en in de caravan geslapen. Gelukkig dat die zo groot is en er twee bedden in zitten.

De volgende morgen de schade hersteld door de lus te vervangen door een nieuwe. En extra lussen aan te zetten om beter tegen storm bestand te zijn.

Gelukkig maar dat ik zo'n fijne moeder heb die weet hoe naald en draad werken. In plaats van drie lusjes heeft de tent nu vijf lusjes aan iedere kant. Met nieuwe lusjes is de tent klaar voor lowlands.

Geen reacties

Zus bezoeken

Maandag 23 Augustus 2004 at 9:41 pm

De eerste nacht buiten in de nieuwe tent. Dat was iets minder, slecht geslapen door de harde en vele regen. Niet dat het nat werd, maar die tent maakt een herrie!
Mijn ouders gingen eerst fietsen dat gaf mij wat tijd voor een boek te lezen. Daarna rustig ontbijten in een waterig zonnetje.

Vervolgens een uurtje rijden naar mijn zus in Duitsland. Kijken naar haar huis, naar haar en de kinderen. Ik had dit huis nog niet gezien. Nu ik toch in de buurt ben...

Eerst gezien hoe Roza in de tuin op haal eenwieler reed. Dat valt echt nog niet mee op gras.
Ondertussen lekker in de tuin van de zon en de thee aan het genieten.

Van de tuin is veel werk gemaakt. Lekker veel speelruimte voor de kinderen.
Voor de tuin staat het brede huis van mijn zus. Aan de zijkanten zitten ook nog stukken, daar zit de schuur. Het is een dubbelhuis met een verbinding over de zolder. Wel apart.

Als laatste wat verder van de zon genoten in de tuin. En ondertussen spelende kinderen. Mozes had het erg naar zijn zin op de schommel.

Geen reacties

Campingvisite

Maandag 23 Augustus 2004 at 9:25 pm

Vorige week een weekje weggeweest dus even niet gelogd. Eerst ben ik bij mijn ouders langsgeweest. Die stonden met de caravan op een camping tussen Drachten en Groningen. 
Ik was op tijd voor de borrel.

Maar eerst heb ik mijn zomerhuis klaargemaakt voor bewoning.
. Daarna gooide mijn vader zijn hengel uit om te kijken of de vis nog wilde bijten.
En ja hoor, beet! .

Het was een erg gezellige dag. Leuk bijgekletst, geborreld, gegeten en gelachen. We lagen pas laat in bed.

Geen reacties

Vuurwerkfestival Scheveningen

Zondag 15 Augustus 2004 at 4:23 pm

Zaterdagavond zijn we naar het in geweest. Samen met nog 100.000 anderen. We vertrokken rond negen uur. Eerste poging was langs de Alkemadelaan. Die stond vast. Dus omrijden via Wassenaar en uiteindelijk waaldorperweg. Ook vast, hebben we drie kwartier over gedaan. Toen was de Alkemadelaan richting scheveningen al dicht. Dus rechtdoor naar het Prins Hubertus viaduct, achter Madurodam langs, zo Scheveningen in. Heeel vlakbij de boulevard kwamen we dé parkeerplek tegen. Geweldig!

Wat heerlijk dichtbij. Op tijd voor de tweede show.

We zouden vrijdag al gaan kijken. Maar "De geplande vuurwerkshows van vrijdag hebben geen doorgang kunnen vinden vanwege te harde wind. Er heeft een loting plaats gevonden tussen de landen die op het programma stonden, Argentinië en Nederland.Het Nederlandse vuurwerk kwam als gelukkige uit de bus en is toegevoegd aan het zaterdagprogramma. Vanavond kon men in Scheveningen genieten van vuurwerk uit Nederland om 22.00 uur, Chinees vuurwerk om 22.45 uur en Italiaans vuurwerk om 23.30 uur." volgens het verslag van de site Vuurwerk Scheveningen.

Ik en Herbert hadden een fototoestel mee. En het viel me best tegen om een beetje leuke 's te maken van dat vuurwerk. Volgende keer moet ik toch maar eens met statief proberen. Daar krijg je vast veel betere foto's van.

Ik heb 165 foto's gemaakt. De meeste zijn bewogen. Doordat je een langere sluitertijd gebruikt om het vuurwerk mooi uit te laten komen. Ik heb ze maar weer allemaal achter elkaar gezet. In dit kleine formaat valt een klein beetje beweging toch niet op. Bovendien gaat het om het idee van het vuurwerk.

Wij hebben er van genoten. Ik hoop dat jullie er iets van mee krijgen.

Geen reacties

Buitenlandse lezers

Zaterdag 14 Augustus 2004 at 2:15 pm

Ik heb al een tijdje met interesse gevolgd wie er allemaal komt lezen. Daarvoor heb ik statistieken geïnstalleerd. Errug handig.
Maar wat mij zo nieuwsgierig maakt is wat lees je nu als buitenlandse gast? Ken je de taal? Welke link heb je gevolgd? Wat heeft je bewogen om vanuit google toch op mijn site te klikken?

Kijk, belgen kan ik volgen. Je zoekt in het Nederlands en vind mijn site. Je bent nieuwsgierig en klikt t een keer aan. Je vind het leuk en komt vaker. Snap ik helemaal.

Maar als je uit Canada komt, hoe heb je de site ontdekt? Of is "moeilijke code".cpe.net.cable.rogers.com een zoekmachine uit Canada? Ik heb even gezocht, het lijkt mij een provider. Maar zeker weten doe je het nooit. Als je uit Canada komt, dit leest en snapt, wil je dan eens een reactie geven?

Met de amerikanen is het duidelijk. 99% van de bezoekjes uit Amerika komt van een zoekmachine. Dat staat er dan ook netjes bij. En die zoekmachines komen best vaak en veel langs.
Dan heb ik ook nog lezers uit Spanje, Japan, Duitsland, Frankrijk, Engeland, China. Sommige via erg vage linkjes. Als ik daar kijk zie ik in ieder geval niet mijn website staan.  Erg vaag allemaal.

Ik ben erg benieuwd naar reacties. Lees ik je later?

Drie reacties

Tandarts (2)

Vrijdag 13 Augustus 2004 at 10:04 am

Vorige week schreef ik dat ik geen geluk had. Vandaag is het de 13e, vrijdag de 13e! Vandaag is ook de dag dat ik de heb durven bellen. Hoewel, durven. Moeten eigenlijk. Ik had gister zo´n pijn dat de pijn niet meer te dragen was.
Gelukkig heb ik vannacht redelijk geslapen. Zonder al te veel last van mijn kapotte kies. Dus wordt ik wakker om kwart voor negen, gelijk de telefoon gepakt (ligt naast t bed) en de tandarts gebeld. Krijg ik zomaar direct verbinding. Nieteens in gesprek, ik helemaal verbaasd: "Eh, Eh, mijn kies is afgebroken".

Ik mocht gelijk komen. Nu was het spreekuur, anders had de tandarts volgende week donderdag weer tijd! Okee. Dus heb ik me verschrikkelijk gehaast om nog voor half tien bij de tandarts te zijn.
In de wachtkamer zit nog iemand. Een mevrouw met ook kiespijn. Maar niet aanwijsbaar zoals bij mij met een gebroken kies. Zij mag eerst naar binnen. Er wordt een foto gemaakt en ze mag weer wachten.

Dan mag ik naar binnen. Ik uitgelegd, zenuwachtig, wat er aan de hand is. De tandarts kijken, tikken, prikken, boren, klaar! In een kwartier, hooguit twintig minuten, is de oude vulling verwijderd, heb ik drie verdovingsprikken gehad (zonder al te veel last, heel anders dan bij de spoedtandarts), is het wortelkanaal opengeboord (kleine kies vooraan), worden er medicamenten ingestopt en is het gat gedicht met noodvulling.

U mag over twee weken terugkomen. Dan gaan er andere medicamenten in. Dan weer over twee weken, dan maken we het klusje even af. Zullen we dan gelijk de controle doen? "Ja, eh, is goed mevrouw." stamel ik naar de assistente. Om tien uur sta ik weer buiten. Klaar! En met een verdoofde kaak. Nu voorzichtig die vulling hard laten worden.

Vrijdag de dertiende. Wat gaat er vandaag nog meer gebeuren.

Twee reacties

Nieuwe muziek

Woensdag 11 Augustus 2004 at 11:09 pm

Vanmiddag had ik niet heel veel tijd voor in de platenzaak. Ik stond met 7 albums op mijn arm om te gaan luisteren. Ik heb er vijf gered. Toch heb ik er maar twee gekocht. Als eerste het album van , Destroy Rock & Roll.. Electronische dansmuziek. Lekker dansen, nieuwe muziek, of oude met een nieuwe sound. Fijn om te luisteren, fijner om te bewegen.

Daarbij het album van , Final Straw. Lekkere gitaarpop. Soms rustig, innemend, soms schreeuwend om aandacht, mooie liedjes, fijn voor in de zomer.

Eén reactie

Lekker eten (2)

Woensdag 11 Augustus 2004 at 9:17 pm

Weer met collega's bij uit geweest. Weer was het lekker.

Wachtend op de anderen genieten wij vast van wat kroepoek.

De eerste die bediend wordt is Peter. Hij heeft Nasi goreng rames en een sate kambing. Ziet er goed uit.

Onze bestelling hoefden we alleen maar te beamen. De meneer van het restaurant noemde en schreef het al goed op. Kambing vlees pedis, Ajam bali en Dadar djawa.

Samen met voor vier personen.

Toe had ik koffie met spekkoek. Hoe gewoon. En lekker!
Nu bijna weer twee maanden wachten.

Eén reactie

Tuin (3)

Maandag 09 Augustus 2004 at 8:33 pm

Soms is een ook alleen maar genieten. Laat dat onkruid maar even. Het is nu te warm om er iets aan te doen. Maar het is wel lekker zitten in de tuin, vooral 's-avonds.

Zo kun je ook genieten van de bloemen die er bloeien. En ruiken! Kijk die roze lelie, groot, mooi.

De komt ook weer met nieuwe bloemen na 'm geknipt te hebben. En de groeit hard. Ik ga weer verder zitten genieten.

Vier reacties

Zomer, zon en muziek

Zondag 08 Augustus 2004 at 4:33 pm

Veel te warm, maar gelukkig wel een windje. Zittend in de zon, luisterend naar je eigen lekkere jes. Veel in de computer gestopt die ze voor je in een willekeurige volgorde afspeelt. - Mr. E's beautiful blues, - Beautiful day, en - Pijn, - What is it for?, - Believe, - Lady Marmelade, - Zombie.
Heerlijk, ik blijf typen, ga weer snel genieten.

Geen reacties

Geen geluk

Zaterdag 07 Augustus 2004 at 6:40 pm

Geen geluk vandaag. Het is heerlijk weer, de is zover teruggetrokken dat ik voldoende ver kan lopen om een kado bij mijn favoriete slijter te kopen. De auto is met airco, dus je koelt lekker af, de slijter heeft een superkoude airco dus goed uit te houden.
Weer eenmaal buiten geniet ik van de zon, ondanks het gestrompel naar de auto. De supermarkt is ook goed te doen. Tevreden rijd ik weer naar huis. Neem lekker een dropje.
Helaas hield het daar ook op. Ik voel "knak" en halve kies weg. Shit! Bijna het één opgelost, komt het volgende alweer om de hoek kijken. Heerlijk die zon, ik voel me zooo gelukkig. Nót...

Twee reacties

Toch gezellig

Woensdag 04 Augustus 2004 at 11:58 pm

Geen vakantie, ziek en toch was het heel erg gezellig. Ik kan nét aan lopen en dat wil ik vieren. Freakje stelde gister tijdens de filmavond al een voor. En in de middag leek het mij een goed plan om de loopmogelijkheden met mijn te proberen.
Dat ging goed, dus Herbert, Martijn, Johan (en iets later Eric) uitgenodigd, boodschappen gedaan, auto's heen en weer gereden, mensen ophalen en barbecueen!
Aan het einde is het traditie in mijn familie om er hout in te verbranden wat je niet meer nodig hebt. Mijn is niet heel groot, maar ik had wel hout. Eric heeft een decoupeerzaag in de auto! Prima, zagen maar!


Stekker erin en gezellig gezaagd (sorry buuv)

En lekker stoken maar! Brand goed dat droge dat al jaren in de tuin staat te wachten. Kijk maar...


Het was erg gezellig, nu slapen en kijken wat ik morgen kan.

Eén reactie

Niet op vakantie

Maandag 02 Augustus 2004 at 11:15 pm

Maandag is geen fijne dag om niet op je vakantiebestemming te zijn. Zeker niet als het zo verschrikkelijk mooi weer is als het deze maandag was. Ik heb en het doet zeer! Lopen is zo lastig dat ik niet eens boodschappen kan halen.
Gelukkig werd ik vanmiddag gebeld dat er geen wind was. Dat is toch redelijk essentieel op een . We huren de boot altijd bij zeilschool de friese meren. We hebben daar nooit problemen en altijd de modernste boot.
Vooral die gasveer in de mast is een uitkomst. Je zeilt op de brug af, maakt even een opschieter om de zeilen te strijken, stuurt terug naar de brug, haalt de hendel in de mast over en laat rustig de mast zakken.

Sneller kan niet. Misschien krijg ik deze week nog de kans om t uit te proberen. Dit moet zonder het starten van de motor lukken.

Eerst maar zien dat het weer beter gaat. Morgen weer een dag.

Vier reacties

Sprookjes en andere spannende verhalen

Zondag 01 Augustus 2004 at 1:57 pm

Geloof jij nog in een sprookje? De makers van Shrek 2 wel. Ben je deelnemer aan een sprookje, dan heb je een rol verdiend in . Op een hele leuke manier. Een vrolijke film met een boeiend verhaal. We hebben er met zijn allen hard om gelachen.

Daarna gestart met . Het eerste half uur hebben we niet echt gevolgd. Iedereen zat er door heen te kletsen. Het was toen ook niet echt spannend. Opvallend was de stilte tijdens stukjes die blijkbaar wel boeide. Dus een groot deel overgeslagen en niet echt t gevoel dat er wat miste.

Als laatste naar gekeken. Spannend verhaal! Het verhaal was al spannend in het boek van , maar in de film is dit verhaal prachtig overeind gebleven.


Freakje zat op haar stoel van spanning. Terwijl Johan en vervolgens Hrbrt in slaap vielen omdat het warm en laat was. Het was weer een gezellige avond.

Geen reacties