Hersenwindsessie

Zaterdag 31 Juli 2004 at 7:49 pm

Voor die éne echte dansavond in Zoetermeer hebben we een hersenwindsessie gehouden. Ik zie je denken, een wát? Een hersenwindsessie. Je weet wel, dat iedereen een spontaan een idee of suggestie roept om tot een slagzin op de poster te komen. Maar dat heet toch... Nee, alles voor de moet in het Nederlands. Dus ook de vergaderavond!
We houden wel vaker een hersenwindsessie om op spontane ideeen te komen. Deze keer is het ook weer gelukt. Onder het genot van een drankje op een bekend terras hebben wij flink lol met het verzinnen van nieuwe slagzinnen.

Natuurlijk zijn er weer 's gemaakt. Om niet iedereen voor het hoofd te stoten zet ik ze er maar niet op. Niet omdat ze niet mooi zijn, maar omdat de eigenaar van een hoofd vaak vind dat hij/zij er weer niet leuk op staat.

Leuke details van de avond. Er komt hier een dansparade door de stad, dus leek het ons leuk om de komende slagzin "Meet Me: Wat nou afterparty, gewoon feest" te laten zijn. Maar dat geeft misschien te veel aanstoot dus die maar niet.
Voor een andere keer is het misschien wel leuk om alles in het Russisch te doen! Nee, zegt een ander, natuurlijk kan dat niet, dat is niet in het Nederlands!
Misschien had je er bij moeten zijn. Nu ik t schrijf lijkt t me stukken minder leuk dan op het moment zelf. Dat is vast vaker. Leuk was t zeker.

Eén reactie

Blues bij Pier 32

Vrijdag 30 Juli 2004 at 11:23 am

Donderdagavond is bluesavond in het strandpaviljoen Pier 32. Voor een website van een bevriend bandje moest hrbrt wat 's maken. Eerst vinden hoe er te komen. Hele mooie (kloppende) beschrijving met als laatste aanwijzig: "Over het duin heen lopen en de strandtent is links".

Dit is het uitzicht boven op de duin. Mooie vlakke zee. Veel mensen op de weg terug.

Dit is de paulrobbert band waarvoor we foto's kwamen maken zodat Hrbrt een site kan bouwen. Een paar nummers hebben we gehoord, toen was de beurt aan een volgende groep muzikanten. Het is tenslotte een open . Leuk! Echt een aanrader als je van en bluesfeest houdt.

Geen reacties

Geknipt

Donderdag 29 Juli 2004 at 6:34 pm

Gister gezellig geknipt. Vorige week kwam ik Fran tegen. In de supermarkt in de buurt. "Heee, hoe is t nu? Ja, goed, leuk toeval elkaar hier nu tegen te komen."
Wordt je op zondag gebeld voor een praatje en ook een afspraak. "Het is weer tijd." Gezellig even woensdag knippen. Natuurlijk gelijk bijpraten met iedereen die ook langskomt. Uiteraard wordt het weer laat. na, een en een flesje wijn weer naar huis. Vandaag heerlijk van mijn korte haar in de zon genoten. Hrbrt is ook kort geknipt. We kunnen ons weer vertonen.
Dank Fran.

Geen reacties

Uit eten

Dinsdag 27 Juli 2004 at 10:36 pm

Vanmiddag gaat de telefoon. Hoi met Coen. Heb je zin om te barbequeen. Ik: Ja, lekker. Dus vanmiddag na het werk, omkleden, op de fiets op weg naar de . Fles mee.

Daar aangekomen stond er een half kale landrover voor de deur. "Even de onderdelen er af halen, want hij wordt opnieuw gespoten" is de verklaring. Okee, petje af dan. Lijkt me een hele klus.
Vervolgens lekker naar de . Cursus barbeque aansteken. Je neemt een kachelpijp. Speciaal van dát merk waar ook je barbeknoei van is. Vult deze met kooltjes, gooit wat aanmaakblokjes neer, affijn, kijk maar naar de plaatjes.
Ik heb heerlijk geg. Met een lekker bakje koffie toe. Dit zijn de avonden! Je wordt even tevoren gebeld, maakt een afspraak en gaat iets gezelligs doen. Leuk!
Oja, voor morgen heb ik al een afspraak, was ik zondag al voor gebeld. Maar als je voor donderdag nog iets weet...

Twee reacties

Biertje bij Johan

Dinsdag 27 Juli 2004 at 4:26 pm

Even na zeven werd ik gebeld. ? Ja, lekker! Oke, vanaf half negen bij mij. Is goed, tot zo. Dus hebben we spontaan gezellig van het warme weer genoten. Een páár biertjes zouden het worden volgens iedereen. Je moet de volgende dag toch weer werken enzo. We begonnen met zes mannen. Na tienen ging de eerste naar huis, de laatsten gingen om kwart voor één. Ja, ja, even een biertje drinken. Dat even werd dus even langer, maar het was een heerlijk biertje. Dank Johan. Moeten we vaker doen zo.

Drie reacties

Herbert jarig

Zondag 25 Juli 2004 at 1:47 pm

Hee Herbert, gefeliciteerd. Leuk feestje gister, vandaag de grote dag, nu echt 40 jaar geworden. Lekker taart gegeten. Okee, moeten we de wel zelf meenemen (met dank aan Peter). Maar het was er wel. Een verjaardag met taart is extra feestelijk. Nog even geposeerd voor het publiek.
Terwijl anderen 's maken met jouw , vast om ook op je log te laten zien.

Zo te zien heb je zelf ook nog foto's gemaakt. Ik ben zeer benieuwd welke fotoreportage we te zien krijgen.
Kijk, Peter was er ook. Ik heb een gezellige avond gehad.

Eén reactie

Vlinderstruik

Donderdag 22 Juli 2004 at 10:58 am

Ik heb in mijn tuin een , zonder vlinders. Dit jaar opvallend weinig vlinders. Geen eigenlijk.

Complete vlinderstruik
De vlinderstruik wordt ook wel buddleja genoemd. Handig geïnternet levert een site met info op. Ik heb een "Nanho blue".
vlinderstruik met vee
Wat je wel ziet zijn wespen, denk ik. Ze zijn erg bruin voor wespen. Ik dacht dat wespen ook andere vleugeltjes hadden.
Vlinderstruik met vee
Ik heb heel even gezocht, maar kan niet zo gauw deze variant terugvinden. Misschien iets voor jou om als gedachtenkronkel aan te leveren.

Vier reacties

Vlekken

Woensdag 21 Juli 2004 at 10:33 pm

Op zoek naar tips om een paar weg te werken kom ik interessante sites tegen. Ik worstel met de vlekken in mijn douche. Zeep en kalkresten vechten om iedere centimeter voeg. Maar dat is nu afgelopen door de tips van Huishoudplaza.
Je neemt gewoon azijn om schoon te maken. Hoezo dure middelen? Een beetje azijn doet wonderen. Ook over het streeploos schoonmaken van ramen zijn tips. De mooiste is die met ui. Je pelt een ui, snijdt deze in stukken en doet de stukken in het water. Geen andere schoonmaakmiddelen toevoegen.

Mocht je niet genoeg hebben aan de tips van huishoudplaza dan weet oma raad. Tuurlijk wie anders? Op oma weet raad niet alleen schoonmaaktips. Maar ook tips voor tuin, koken en gezondheid.
Het is niet alleen oma die raad geeft maar medelezers hebben ook tips in gestuurd.

Ik moest maar eens een tip in sturen voor het schoonmaken van het barbecuerooster. Dat is ook zo'n fijne klus. Gelukkig hebben we tegenwoordig ovenreiniger. Leg een krant neer (buiten), rooster er op, spuit het barbecuerooster in. Reiniger in laten trekken en na bijvoorbeeld 2 uur afspoelen.
Voor gebruik van het rooster wel even invetten met (olijf)olie. Scheelt weer schoonmaken voor de volgende keer.

Geen reacties

Water in tramtunnel

Maandag 19 Juli 2004 at 1:14 pm

Zaterdag hadden we het er nog over. Ik zat op een feestje en we bespraken de komende proefrit in de Haagsche . Een beetje water en het gaat niet door.

Het verhaal was: "We zijn met zijn zessen. We gaan met twee auto's en allemaal een emmer water op ons knieën. Uitkijken in de bochten en de emmer goed recht houden." Toen leek het ons hilarisch. Een beetje water in de tramtunnel gooien om de proefrit uit te stellen. Helaas is de werkelijkheid harder. Door de regenval van de afgelopen dagen is de tunnel weer eens ondergelopen. Geen proefrit, niet nu. Het is te nat.

De volledige boodschap staat bij rtvwest, Proefrit door Haagsche tramtunnel uitgesteld . En bij nu.nl . Het water kon de tunnel inlopen omdat nog niet alle afvoergoten zijn aangesloten.

Geen reacties

Tuin (2)

Zondag 18 Juli 2004 at 11:16 pm

Een is leuk. Om naar te kijken en van te genieten in de zon. Maar het moet echt niet te veel regenen. Al die planten groeien zo hard!

Mijn ouders kwamen . Ze zijn net terug van kamperen in Frankrijk. Daardoor hebben ze zelf niets aan hun tuin kunnen doen. Dus dat hebben ze de afgelopen dagen gedaan. Alles weghalen wat niet bevalt. Dat deden ze vandaag ook. Eerst in hun tuin toen in mijn tuin.

We hebben mijn ons drieën 2 uur lang in de tuin opgeruimd, opgebonden en vuiniszakken gevuld. Mijn vader is begonnen met opbinden van de bramen. Mijn moeder met knippen en graven van ongewenste planten.
Ik heb 2 . Een die witte en een die blauwe druiven geeft. Eerst hebben we de blauwe opgebonden. Kiezen welke tak blijft als hoofdtak. Kiezen welke druiven mogen groeien. En het zijn er veel! Knippen van takken, twee bladeren na een knoop of de druif van de takken die niet meer nodig zijn. Opbinden van de losse en uitstekende takken.
Ook zo met de witte druif. Die staat pas één jaar. Toch nu al druiven. Ik ben erg benieuwd hoe veel druiven er komen en hoe groot een tros dan is.

Uiteindelijk hadden we vier vuilniszakken vol met tuinafval. Iets minder dan vorige keer. Maar ik had het dan ook bijgehouden. Nèt op tijd klaar voor de regen.

Het eten smaakte daarna prima!

Geen reacties

OMI gelanceerd

Donderdag 15 Juli 2004 at 9:08 pm

Nee, niet een van mijn grootouders, maar een Nederlands product is de ruimte in gegaan. Het Ozon Metering Instrument gaat ons iedere dag vertellen hoe het met de ozonlaag gesteld is. Knap staaltje van de Nederlandse industrie. Kijk maar op de Nederlandse OMI website.
Op die website staat het hele verhaal. Teveel om hier te herhalen. Lees daar maar. 

Wil wel even apart de pdf-brochure vermelden. Ontechnisch mooi. Gewoon een schitterende reclame uiting voor een goed product.
Ik ben erg benieuwd naar de informatie van dit instrument.

De foto links (met dank aan G. Brouwer van Dutch Space) laat Aura zien vlak voor het sluiten van de draagraket. De 2 zilveren doosjes links onderaan bevatten het optische en het elektrische deel van OMI. Het ronde "ding" naast OMI is de antenne waarmee alle meetgegevens zullen worden verzonden. Aan de rechterzijde is het opgevouwen zonnepaneel (gebouwd door Dutch Space) te zien. Overgenomen van die KNMI-site.

Mooi hoor.

Geen reacties

Nieuw huis

Zondag 11 Juli 2004 at 9:56 pm

Ik heb een nieuw zomerhuis aangeschaft. Voor weinag.

Het is een twee onder één kap woning. Met een ruime living direct na de ingang.

De slaapkamer is voor niet al te lange mensen best ruim. Ik pas er weer nèt aan in.
Dit wordt mijn huis tijdens de te bezoeken festivals. Ik heb ruimte in mijn slaapkamer over. En een slaapkamer is nog te huur. Bij voorkeur ben je vrouw, kan je een tent opzetten en hou je van een festival. Meerdere vrouwen geen bezwaar.

Twee reacties

Lekker eten

Woensdag 07 Juli 2004 at 10:04 pm

Frequente lezers weten dat ik frequent ga met collega's. Dit keer waren we met zes. Zonder de kaart te bekijken bestellen we standaard dezelfde gerechten.

Kambing, Dadar en Ajam
In mijn geval dus een Kambing vlees pedis, een Dadar djawa en een Ajam bali. Waarbij ik de dadar en de ajam deel.

Daarbij bestellen we altijd . Speciaal voor ons klaar gemaak top bestelling. Ook dit keer weer.

Grote schaal
Lekker! (klik voor grotere ). Owhh. Heerlijk was het weer. Volgende maand weer. Joepie!

Drie reacties

Tuin

Dinsdag 06 Juli 2004 at 9:17 pm

Een is leuk. Om naar te kijken en van te genieten in de zon.
Maar ojee als het een paar dagen geregend heeft. Dan groeien er allerlei planten die niet zo mooi zijn. Ze verspreiden zich razendsnel en zijn ook nog moeilijk te verwijderen. Zoals distels. Die prikken zo vervelend.
Ik heb net zes grote emmers groen verwijderd. Nog vind ik planten die ik niet in mijn tuin wil hebben. Maar na 2 uur ploeteren vind ik het genoeg. Ondertussen wel lekker naar en geluisterd. Nu dan maar dat , het zonnetje is al bijna weg.

Eén reactie

Film en Muziek

Dinsdag 06 Juli 2004 at 7:39 pm

gezien. Rare film, verkeerd camera werk, slechte titels door de film heen, verhaal over een leuke tijd.
Tony Wilson ziet een optreden van de in Manchester, met totaal 42 mensen. Geïnspireerd door het optreden vind hij, als tv-presentator, dat er een venue moet zijn om dit soort bands te tonen. Hij begint The Factory en daar zie je groeien als band. Vervolgens begint Tony Factory Records en later The Hacienda. Beide niet erg succesvolle ondernemingen.

Over Joy Division zien we fragmenten van het optreden. Later ontstaat uit Joy Division.
Met zijn volgende band, , laat de film een tour zien en een manier om een hoop geld kwijt te raken. Uiteindelijk raakt Tony ook zijn club The Hacienda weer kwijt. Hoe het verder gaat, blijkt niet echt. Maar dat is ook niet interessant. De muziekscene in Manchester rond '80 was leuk.
Voor mij was de film reden om Joy Division weer eens op te zetten. Je snapt weer iets beter hoe de ontstaan is.

Uit dezelfde tijd is . Net zo droevig, melancholiek en opwekkend als Joy Division. Alleen heeft The Cure de tijd overleefd. Vorige week heb ik 't nieuwe album van hun aangeschaft, meegebracht door Chromeboy.
Ik heb t album al een paar keer beluisterd. is nog steeds niet vrolijk. Maar het is wel fijne muziek om naar te luisteren.
Ik word er wel vrolijk van als ik The Cure hoor. Bij de eerste tonen herken je ze gelijk. De typische curegitaar, de stem van Robert Smith. Voor mij is het juist deze die een zomer zo fijn maakt. Een met geuren, , zonnetje en muziek van The Cure.
Heerlijk.

Geen reacties

Lekker weekje

Zaterdag 03 Juli 2004 at 3:12 pm

Wat doe je als je een week thuis bent omdat je je niet lekker voelt? Ik probeer te slapen. In mijn bed een te lezen. Op het moment alle boeken van . Over de ex-militair Jack Reacher. Ik heb nu 6 boeken gelezen, ik moet er geloof ik nog twee of drie. Spervuur, zoals hier links heb ik nog niet gevonden in de .
Spannende boeken, daar kom je de tijd dat je wakker bent wel mee door.

Maar je kan ook niet alle tijd in je bed blijven liggen. Dus ga je achter je computer zitten. Daar was net weer een seizoen van binnen. Snel heb ik seizoen 2 gekeken, waarin Colonel nieuwe werelden ontdekt en contact maakt met andere soorten mensen.
Inmiddels ben ik aan seizoen drie begonnen. Een beproefd concept van vervolgseries wordt bij een overgang uit de kast gehaald. Je eindigt je laatste aflevering van een seizoen met een overzicht van alle gebeurtenissen van het afgelopen seizoen en je begint een oorlog waarvan de afloop pas in het nieuwe seizoen te zien is. Gelukkig kan ik door kijken. Je moet er niet aan denken dat je een zomer zal moeten wachten op de volgende afleveringen.

Verder moet je ook wel eens boodschappen doen. gaat ook gewoon door. Omdat je de hele dag thuis ben, haal je ook wat meer. Dingen die je niet nodig hebt. Zoals vruchtenhartjes. Een hele kilo heb ik van die dingen. Je weet wel, die suikersnoepjes met een tekst erin. Lekker dat ze zijn. Verslavend lekker.

Ze zijn al bijna op.

Twee reacties