Dolf Jansen

Zondag 27 Juni 2004 at 5:04 pm

Donderdag ben ik naar in in geweest. Ik kon kaartjes overnemen, nodigde iemand uit en die was direct bereid ze me te geven voor mijn .
Geparkeerd in de zelfde garage als begin van de maand. Goed opletten om optijd terug te zijn.

We waren mooi op tijd, nog een bak koffie genomen en dan de zaal in. Rij 2 is best vooraan eigenlijk.

De show heet "Jansen praat". Met een band op de achtergrond. Een leuk interactief programma. Dolf maakt je aan het lachen, vraagt om een reactie van de zaal. Maakt je nog even belachelijk, maakt het vervolgens weer goed en laat in een kritische noot vervolgens zijn visie op de wereld zien. Knap gedaan Dolf. Mooie teksten van de nummers die gezongen worden. Goede band ook.

Aan het einde van show zat ik nog steeds met de vraag over waarheid of wat de waarheid zou kunnen zijn. Jansen praat stemt tot nadenken.

Geen reacties

Jarig

Woensdag 23 Juni 2004 at 7:02 pm

Ik ben vandaag . En op je verjaardag krijg je cadeautjes.

Mijn verjaardagscadeautjes
Afgelopen zaterdag was het al feest en heb ik al veel cadeautjes ontvangen. Maar vandaag ben ik pas echt jarig. Dus werd ik vanmorgen wakker gebeld door de KPN met een smsje over de vaste telefoon. Een fijne verjaardag van mijn tante. Het klinkt heel raar. Maar het is toch erg lief.

Toen ik eindelijk mijn bed uit kwam, was net de post geweest. Daarbij zat de kaart rechts, van mijn oom. Die stuurt trouw ieder jaar.
De plantjes heb ik van mijn zus. Die zijn voor de . Ik wilde ze eigenlijk vandaag vaste grond onder de wortels geven. Alleen die storm kon ik ze nog niet aandoen. Als het beter weer is, zal ik jullie buiten zetten.

Ik heb zaterdag ook lekkere drinkjes gekregen. Een fles en een fles . Het bier met twee glazen, voor iedere jarige één. Dus die moeten we nog opdrinken Freakje!
Ook heb ik theaterbonnen ontvangen. Om samen met Freakje naar het te gaan. Ik mag dan plannen. Ik ben benieuwd hoe goed dat gaat lukken.

Als laatste kwam Freakje met de vraag of ik kaartjes wil overnemen. Voor donderdag. Ik krijg weliswaar visite, maar lijkt me leuk. Dus de visite gebeld. Die wil wel heel graag mee naar Zij betaalt zelfs de kaartjes, voor mijn !

Ik heb geweldige vrienden. Heerlijk jarig zijn.

Geen reacties

Feest

Zondag 20 Juni 2004 at 2:36 pm

Freakje en ik zijn op dezelfde (23e) dag .

Freakje en Max jarig

Reden voor een groot met veel mensen. Een leuk idee om het dan ook samen te vieren.
Geen televisie aan. Alleen maar muziek uit de jukebox die computer heet. Gezellig bijkletsen over van alles en nog wat. Dan hoor je weer een oud nummer 'van vroeger' van een dance classics cd. De oudere jongeren hebben het gelijk over 'soul show', opening van locomotion, eerste schuimparty's. De rest zit je aan te kijken alsof je uit de middeleeuwen komt. :D Geweldig hoe dingen veranderen voor andere generaties.

Uiteraard was het weer licht toen ik ging slapen. En ook weer veels te vroeg wakker. Eerst maar eens Pivot naar de nieuwe versie geholpen. De hostingprovider had gister zomaar de pivotdirectory weggehaald. Daarmee de site gelijk aan gort. Niet dat ze je dan even waarschuwen.
Gelukkig was hrbt alweer terug van duiken. Die mailde wat de provider mailde. Een beveiligingslek! Dat stond bij Pivot ook al, de update was ik al van plan. Goede reden om dat gelijk te doen.

Daarna opruimen. Er is niet veel gedronken.

Maar één zak vol blikjes. Straks nog stofzuigen, dweilen, instorten.
Hoewel, dat opruimen komt later wel...

Geen reacties

Suzanne Vega

Zaterdag 19 Juni 2004 at 1:20 pm

zien in . Wat een kans. Vorige maand de aankondiging ergens tegen gekomen. Met 100%Peter over gehad. Hij wil ook mee en gelijk heeft ie kaartjes geregeld. Fijn!
Na een drukke dag werken snel snel omkleden. Eerst even Peter en Annette opgehaald. Daarna eten bij freakje. Lekker sperciebonenschotel. Dat is met pindasaus. Zelfs een toetje! Lekkere monapudding.
Dan snel naar . Voor de zekerheid gekeken dat de garage ècht niet dicht ging. Toen doorlopen naar Paradiso.
Het voorprogramma zou al om half acht beginnen. Dat begon dus om acht uur en was van Martyn Joseph.
Dan even wachten, een drankje halen, wat dringen en duwen. Maar daar was ze dan ook!
Suzanne Vega. Geweldige stem. Bij bijna ieder begin van het werd al geapplaudiseerd voor haar keuze. Na iedere liedje brak er een ovatie los voor de uitvoering.
Ze heeft ook nog 2 covers gedaan. Waaronder 'dat' nummer van The Who, Behind blue eyes. Geweldig!
Haar eigen liedjes zijn al erg goed, maar die ken je dan alleen van haar zangkwaliteit. Maar dan, Behind blue eyes! Kippevel op je arm. Ahhh, wat kan ze mooi zingen!
Suzanne heeft al haar bekende nummers gezongen. Daar kom ik ook voor. Weer heerlijk genieten. Deze keer had ze ook haar dochter mee. Die mocht de belletjes bedienen. Schitterend! Leuke reacties van het publiek ook.
Ook weet Suzanne haar publiek te boeien met de verhalen tussen de nummers door. Hoe ze tot het nummer gekomen is, waarom ze het geschreven heeft. Ik heb dat nu al 5 keer gehoord, maar het verveeld nooit. Ik heb genoten. Dank je wel Suzanne.
(alsof ze dit leest ook ;) )

Vier reacties

Op de hoogte (2)

Donderdag 17 Juni 2004 at 10:15 am

Maandag schreef ik al over het resultaat van Eugène. De aanleiding Inmiddels is het mijn zus wel gelukt om de rest van de bijbehorende strips te vinden. Je kan op het plaatje klikken om de hele strip te zien. En de opmaak van de plaatjes op een volledig scherm is een beetje lelijk. Maar ik weet niet hoe ik met pivot plaatjes vast onder elkaar zet. Dat is het nadeel van liquid design. Dan moet je als lezer t venster maar smal genoeg zetten.
Dus, hoe is het zo gekomen dat de stripheldin schrijft. Een dagboek heeft ze niet! Maar wel een weblog. En zo komt dat ze over alles wil schrijven.

Het vervolg Dat doet ze dus ook. Zoals uit de informatie van afgelopen maandag blijkt vindt hij dat niet leuk. Grappig verzonnen. Het zou iets kunnen zijn wat je inderdaad op een weblog tegenkomt.

Jan Dirk Barreveld heeft nog meer geinige dingen gemaakt. Zo ook over de oranjekoorts. Daar heb ik ook altijd last van, als ik mijn verjaardag wil vieren. Lees verder!.

Read more Eén reactie

Op de hoogte

Maandag 14 Juni 2004 at 10:10 pm

Een weblog is leuk om je op de hoogte te houden van de situatie van de schrijver. Eugene Dat heeft ook tekenaar van Eugène begrepen.
Een beetje jammer als je zelf zo achter de feiten moet komen. Ik vind hem erg grappig. Beter dan mijn belevenissen.
Mijn zus heeft 'm uit de Metro. Maar online kan ik de strip niet meer vinden.

Eén reactie

Tandarts

Donderdag 10 Juni 2004 at 11:32 am

Wat een ramp. Zaterdagavond was ik op een verjaardag en voelde ik al een beetje pijn onder mijn nieuwste kroon. De pijn zat in mijn bovenkaak. Als je dan met je vinger voelt, dan is er ook pijn boven die kies in de rand van je wang. Auwww.
Terug van het feest thuis al een paracetamol geslikt. Dit was al niet meer uit te houden. En zondag werd het als maar erger.

Anti-held als ik ben, moet ik normaal niets van een tandarts hebben. Je moet me er echt heen trekken. Oké, ik ga wel naar een controle, maar altijd met angst en beven. Maar nu wilde ik wel bellen. Dus gebeld. Niet aanwezig! De komende 3 weken niet!
Op het bandje werd gesproken over een nummer van de spoedtandarts. Die gebeld. Dan krijg je te horen woensdag die, donderdag die en uiteindelijk maandag die tandarts. Nummer opgeschreven, gebeld en afspraak gemaakt. Kwart voor elf langskomen.

Er werd een foto gemaakt en bij controle bleek het de kies te zijn die ik ervan verdacht. Alleen had de tandarts nu geen tijd. Morgen terug komen. Om half een. Ondertussen wel een antibiotica kuur gekregen en ook maar nieuwe paracetamol gehaald.
Dinsdag half een met knikkende knieen naar de tandarts. Ik kom binnen, hij pak de verdovingsspuit en spuit eerst in het verhemelte en toen aan de kant van mijn wang. Rechtstreeks in de ontstoken zenuw. AUWWWW. Ik kon de man wel slaan. Ooohhh, wat een pijn.
Of ik maar even in de wachtkamer wilde gaan zitten. Vooruit dan maar. Tien minuten later werd ik geroepen en werd mijn kroon opengeboord.
Vervolgens de tand eronder leeggeboord en voorzichtig met kleine boortjes het wortelkanaal schoongemaakt. "Dit moet een stuk verlichting geven" zei hij nog.
Maar dat deed het dus niet. Om één uur een paracetamol ingenomen, om twee uur gewoon meer pijn. Om half drie mijn zus uit haar werk gehaald en om drie uur haar kinderen van school. Om half vier bij haar thuis de tandarts weer gebeld. Ik kon om vier uur weer terecht. De pijn was niet uit te houden.
Dus weer de wortelkanalen opengemaakt, schoongemaakt en uitgespoeld.

Volgende dag (woensdag) terug komen om kwart voor een. Dan zou alles weer gevuld worden. Helaas was het dus niet zo makkelijk. Ik lig weer met angst en beven in de stoel terwijl de tandarts met kleine boortjes of vijltjes door het wortelkanaal ragt. Hij neemt een röntgenfoto met een modern apparaat. De foto komt gelijk op het scherm van de computer.
Uiteindelijk heeft ie wel tig foto's genomen en mompelen dat het moeilijk te vinden is. Na vijf kwartier vult ie dan toch het gat en zegt "Ik hoop dat dit goed gaat". Nou ja, dat hoop ik ook. Maar wat is dan het probleem. Ik kijk naar de foto die hij laat zien. Ik zie twee doorlopende wortelkanalen en ééntje die eindigt in een holte. Een kies met zijn eigen grot. Die had dus ook moeten doorlopen. Nu maar hopen dat dit niet weer ontsteekt...

Terwijl ik dit schrijf voel ik mijn kies alweer trekken. Inmiddels arriveert de post met een rekening. 360 euri, dat doet ook zeer. Bàh. Wat een rotweek.

Eén reactie

Kippenhok

Zaterdag 05 Juni 2004 at 1:08 pm

Ik ben naar de premiere van de cabaretdagen 2004 van geweest. Zoals de avond begon. Ik kreeg gelijk de neiging om op te stappen en weg te gaan. Wat een relnichtigere presentator die denkt dat ie leuker is dan dan de cabarettiers die er optreden. Ik kom voor hen en niet voor jou! Met recht een B-presentator. Meer letters moet je daar niet aan besteden.

Dan maakt die de (naar later bleek onvergeefelijke) fout om iemand uit t hoekje van de voorste rij te trekken. Die muts bleek onderdeel uit te maken van een groep van dertig ouwe mutsen. Met de stichting een dagje uit. De zangstichting wel te verstaan. Want de dames waren van een koor en die sukkel van een Stephan liet ze nog zingen ook. Had ik op dat eerste moment maar weggelopen en mijn geld terug gevraagd. Ik heb me echt verschrikkelijk zitten ergeren aan die mutsen die niet stil konden zijn tijdens een verder fantastische cabaretavond.

Want cabaretdagen in theaterpepijn gaat om het . Van , en .
Thijs heb ik al eens eerder gezien en dat realiseerde me ik pas toen ik zijn broek en laarzen zag. Hoe je iemand kan onthouden...
Thijs heeft het programma "Stof". Thijs is eenzaam en belt af en toe een vriend. Die hebben geen tijd en dat geeft hem tijd voor een liedje. Waarbij ook zijn leuke meezinger "Elke euro telt".
Moeilijk voor Thijs dat ie als eerste op mocht, wel mooie show.

Vervolgens Arnoud Kaldeway. Tijdens de aankondiging van de presentator loopt ie met zijn houtjes, kistje en zaag al over het .
Zijn show heet "spelletje". Dat blijkt pas als hij halverwege zijn kistje uitpakt en een spel gaat uitleggen. Met een mimiek en stiltes dat je vanzelf dingen wil invullen. Tot hij komt met de reden waarvoor zijn pion of regel in het spel is. Goed gevonden. Mooi detail vind ik het hoedje op de grote witte pion. Doet ie dat nu altijd?

De laatste die mag opkomen is Paul Smit. Die heb ik twee weken terug nog in de graanschuur in gezien. Toen een avondvullend , nu een aantal onderdelen eruit. Zoals het begin met de krant. Een beetje jammer dat dit niet goed opviel door de kakelende kippen op de eerste rijen.
Paul zijn show heet "Het geheim van de Smit". Dat geheim uit zich in zijn wijsheden belegd in het . Goed gevonden open deurwijsheden die je toch tot nadenken stemmen. Nu weer.
Hij laat je ook graag meedoen met de show. Voor de gelegenheid heeft ie daar een filmpje van laten maken. Met een beetje goed geluid zit je daar dus vól vuur aan mee te doen. Geweldig Paul.

Oja, leuk detail. Na afloop zitten we te praten met Paul en wijst hij op de boven ons hangende posters. Paul en zijn vriendin naast elkaar. Hij had er al een foto van gemaakt. Dus ik kan het niet nalaten om die even te laten zien.

Tot zover een goede avond. Gezellig op weg naar de parkeergarage om de auto op te halen blijkt het grote hek dicht. SCHRIK! Helaas was de garage vanaf 24.00 uur dicht. Wij waren er om 00.21 uur. Dus het telefoonnummer op het bordje gebeld. Kostte ons 50 euro! En dat terwijl er op het bordje maar 40 vermeld stond. Stom van ons, nog stommer van dat dorp Den Haag. Parkeergarages als om twaalf uur dicht. En kijk het maar na op de site van Den Haag. Allemaal rond die tijd of eerder!. Niet dat je als internationale stad even 24 uur kan parkeren.

Eén reactie

Over (t) leven

Woensdag 02 Juni 2004 at 10:57 pm

Ik kijk wel eens . Ben dan niet als de meeste filmkijkers die de films ook verzamelen. Na de film gekeken te hebben mogen ze van mij weer weg. Dus ik leen een film, neem 'm op van tv, of download een film. Zo ook Along came Polly. Dit is echt die je moet gaan zien als je maar een beetje een controle probleempje kent. Je komt vanzelf los.
Weet je hoe erg het is om pinda's te uit een schaaltje in een bar? Aan de andere kant, hoe erg is het om daar over na te denken en mee te zitten. Ruben en Polly laten je het perfect zien.

Oja, het is natuurlijk ook een romantische komedie. Hoe je je vrouw gaat verlaten en hoe nu verder. Gelukkig heb je daar Risk Master 3000 voor. Leuk voor de computernerd, maar ook gezond voor de controlefreak.
Ga je gezellig een dagje met je nieuwe vriendin onder genot van Eels' - beautiful day. Maar dan gaat het stormen. Letterlijk en figuurlijk. Mooi hoe de film de woelige baren van het leven toont.
"Enjoy the ride!"

Champagne

Dinsdag 01 Juni 2004 at 11:25 pm

is best lekker. Niet iedere dag maar zo af en toe. Gister waren we in de gelegenheid om het éénjarig organiseren van de Meet Me at the Midnighthour te vieren.

Met het hele productieteam. Iedereen kwam gezellig een glaasje meedrinken. Hieronder een impressie van de avond. Proost! Iedereen bedankt voor een fijn jaar .

Eén reactie